• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.07.2021

15:29

PREDSEDNIK UST STEFANOVIĆ: Optužnica protiv kriminalne grupe Belivuk-Miljković pokazuje da NIKO NIJE JAČI OD DRŽAVE!

Vesti

PREDSEDNIK UST STEFANOVIĆ: Optužnica protiv kriminalne grupe Belivuk-Miljković pokazuje da NIKO NIJE JAČI OD DRŽAVE!

Podeli vest

Podignuta optužnica protiv organizovane kriminalne grupe Belivuk-Miljković potvrđuje da niko nije jači od države i da građani Srbije treba da imaju poverenje u sve državne organe, smatra predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije (UST) Nenad Stefanović.

Stefanović je u izjavi za Tanjug istakao da efikasnost procesuiranja tužilaštva kod ovako složenih predmeta zavisi isključivo od njegove koordinacije sa MUP-om i BIA.

Ta komunikacija sa MUP-om je nažalost bila otežena, smatra predsednik UST i ukazuje da je dolaskom na čelo MUP-a ministra Aleksandra Vulina, promenama u policiji, a naročito nakon davanja pune podrške predsednika Republike Aleksandra Vučića državnim organima u borbi protiv kriminala ta koordinacija podignuta na zavidan nivo.

Formirane su udarne grupe i ubrzo je došlo do razbijanja i procesuiranja jedne od najvećih kriminalnih grupa na ovim prostorima, naglaiso je Stefanović.

UST je još jednom apelovalo da se ovakvi krivični postupci, informacije i poluinformacije ne zloupotrebljavaju radi napada na predstavnike državnih organa koji su dali punu podršku, uložili napor i odrekli se slobodnog vremena da bi se procesuirali okrivljeni za najteža krivična dela, a zbog čega su, kako samtra UST, ugrozili svoju ličnu bezbednost ali i neretko bezbednost članova svojih porodica.

Stefanović je pohvalio i kontinuiranu akciju MUP-a pod nazivom "Gnev", kojom je, kako kaže, u kratkom roku zadat snažan udarac svim oblicima kriminaliteta i jasno demonstrirana snaga države.

"Poslata je jasna poruka da će svi koji vrše krivična dela biti otkriveni i procesuirani. I ova akcija je pokazala posvećenost državnih organa u borbi protiv kriminala i striktnoj primeni zakona, kao i sposobnost države da zaštiti građane.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija