• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

31.07.2021

22:36

BOJAN HRVATIN I SRĐAN LALIĆ DETALJNO OPISALI JEZIVE ZLOČINE! Sahranili ih svedoci saradnici! Belivuku i Miljkoviću ne gine doživotna!

Printscreen Pink

Vesti

BOJAN HRVATIN I SRĐAN LALIĆ DETALJNO OPISALI JEZIVE ZLOČINE! Sahranili ih svedoci saradnici! Belivuku i Miljkoviću ne gine doživotna!

Podeli vest

Dvojica članova klana sve priznali i detaljno opisali zločine * Belivuk lično zaklao Ljepoju i Radojevića, dok je Miljković sekirom ubio Veličkovića. Tužilaštvu se nude još dva svedoka saradnika!

Veljko Belivuk i Marko Miljković su definitivno gotovi! Njima ne gine doživotna robija i nema nikakve šanse da izbegnu najtežu kaznu.

Ovo kažu sagovornici Informera iz Tužilaštva koji naglašavaju da je slučaj 'čvrst kao stena', da je policija tokom istrage došla do neoborivih dokaza, a da je sve 'definitivno zakucano' iskazima dvojice članova klana koji su sve priznali, detaljno opisali strašne zločine i najverovatnije će, pre početka suđenja, dobiti status svedoka saradnika.

Optužili i sebe

Reč je, kako nam je potvrđeno, o Bojanu Hrvatinu, navijaču Rada koji je robijao zbog ubistva, a član Belivukovog klana je postao prošle godine krajem maja, neposredno pošto je izašao iz zatvora. Drugi, za sada još neformalni svedok saradnik jeste Srđan Lalić, poznat sa slike sa Belivukom na kojoj se jezivo smeši dok drži glavu jedne od žrtava.

Njih dvojica su, kako saznajemo, već dali detaljne iskaze u kojima su optužili čak i sami sebe. I Lalić i Hrvatin su opisali stravične zločine u kojima su i sami bili saučesnici.

- Utvrđeno je da ova dvojica lično nikoga nisu ubili, a pošto nisu bili ni šefovi organizovane kriminalne grupe, oni ispunjavaju zakonske uslove da dobiju povlašćeni status - kaže sagovornik Informera iz Tužilaštva, koji naglašava da ni njih dvojica neće proći nekažnjeno.

Hrvatin o uklanjanju tela: Zaseceš meso do koske i onda udariš sekirom

Bojan Hrvatin je u svom iskazu detaljno opisao i kako su u bunkeru u Ritopeku tranžirali žrtve.

- Prvo se zaseče meso do kostiju, a onda se lupi sekirom... Tako su se sekle ruke i noge na više delova. Glava se odvajala sekirom, skidala se kosa zajedno sa kožom, jer su dlake zaglavljivale mašinu za mlevenje... - ispričao je između ostalog Hrvatin, koji kaže da su 'najveći problem bili creva i utroba...'!?!

- Za to smo posle smislili sistem kako da se sve povadi, a da se ne prospe i da ne smrdi... Kad se odseku ruke i noge, probuše se rupe gore iznad stomaka i polako se izvlači sve zajedno, da se ne bi prosulo, jer ako se to sve prospe, ta mokraća i izmet, to onda bude strašno - ispričao je ovaj član klana.

- Prema odredbama aktuelnog zakona, više nema i ne može biti nekog novog Čumeta. I Hrvatin i Lalić i svi drugi eventualni svedoci saradnici mogu samo da dobiju smanjenje kazne, pa da recimo ne robijaju 40 ili 30, nego 20 ili 15 godina - kaže naš sagovornik.

Kako saznajemo, Hrvatin i Lalić su u svojim iskazima detaljno opisali kako su oteti, mučeni i ubijeni Milan Ljepoja, Zdravko Radojević, Goran Veličković, Lazar Vukićević...

- Ono što do sada nismo znali jeste da je Ljepoja namamljen u zamku pričom o blindiranom automobilu koji su navodno našli za njega. On je bio nepoverljiv, teško ga je bilo navući da dođe bilo gde van proverenih lokacija. Na kraju je, ipak, 'pao' na priču o blindi koja se kao po super povoljnoj ceni prodavala na periferiji Beograda. Prodali su mu priču da ga vode u Ritopek da vidi taj auto, a onda su ga oteli, najstrašnije mučili i zverski ubili. Njega je lično zaklao Belivuk, svojeručno! O tome sad imamo i materijalne dokaze i izjavu svedoka koji je bio prisutan - prenosi izvor Informera, koji kaže da postoje čvrsti dokazi da je Belivuk lično, udarcem sekire u glavu, ubio i Zdravka Radojevića, dok je utvrđeno da je Marko Miljković sekirom ubio i odsekao glavu Goranu Veličkoviću, zvanom Goksi.

Sagovornici Informera kažu i da je tokom istrage prikupljeno mnoštvo dokaza o jezivim metodama za uklanjanje tela.

- O tome je naročito detaljno svedočio Hrvatin, koji je i lično učestvovao u sečenju leševa i mlevenju ljudskog mesa! On je imenovao ko je sve i kako učestvovao u uklanjanju tela. Rekao je da se tačno znalo ko šta i kako radi, ko seče, ko odvaja meso od kostiju, ko melje meso, ko sve pakuje u kese i baca u Dunav... Prema njegovim rečima, u uklanjanju tela učestvovalo je više od deset, a nekad i dvadeset ljudi - kaže jedan od naših izvora (vidite tekst u okviru).

Belivuk poludeo

Inače, Tužilaštvu se javilo još nekoliko članova klana koji su voljni da sarađuju i da ispričaju sve što znaju u zamenu za blažu kaznu.

- Tužioci sada pažljivo mere ko im je sve potreban. Oni će tek odlučiti da li su im za slučaj dovoljni Hrvatin i Lalić ili će možda hteti da sve dodatno zacementiraju sa još nekim svedokom saradnikom - objašnjava sagovornik Informera.

Na drugoj strani, kako saznajemo, Belivuk i Miljković su jako teško podneli vesti da su pojedini članovi klana pristali da sarađuju sa vlastima.

- Kada je prošlog vikenda u Informeru pročitao da je Lalić jedan od svedoka, Belivuk je poludeo od besa. Satima je urlao u ćeliji, vikao je da će im se svima najebati majke... Miljković je, pak, od tada upao u tešku depresiju, samo ćuti i gleda u jednu tačku. Kao da je shvatio da je sad i definitivno sve gotovo - prenosi naš izvor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Teodor

pre 2 godine

Nemojte biti sigurni da im "ne gine doživotna". Ovde šefuje srpsko sudstvo. Zar je malo izenadjenja, svaki dan, koje nam priredjuju srpske sudije? Ni u šta nemojte biti sigurni unapred.

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija