• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.08.2021

16:30

VELJA POBEGAO ŠKALJARCIMA S NIŠANA, PROPEVAO ZAŠTIĆENI SVEDOK! Ovo su detalji plana likvidacije Belivuka i Miljkovića u Tivtu!

Vesti

VELJA POBEGAO ŠKALJARCIMA S NIŠANA, PROPEVAO ZAŠTIĆENI SVEDOK! Ovo su detalji plana likvidacije Belivuka i Miljkovića u Tivtu!

Podeli vest

U optužnici Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore grupa koja je navodno planirala likvidaciju Veljka Belivuka i Marka Miljkovića krajem januara u Tivtu nazvana je škaljarsko-barsko-zemunskim klanom

U spisima tog tužilaštva navodi se da još nisu utvrdili identitet jednog od organizatora koji je sa Jankom Vukadinovićem (31) okupio ekipu i tražio glave Belivuka i Miljkovića i navodnog šefa kavačkog klana Slobodana Kašćelana.

Zaštićeni svedok, čije kodno ime je Kamenko Kučki, tužiocima je ispričao sve detalje kriminalnog plana, a deo podataka dobili su i od zaštićenog svedoka Hasana Turkovića.

Njihove izjave potkrepljene su porukama koje su pripadnici kriminalne organizacije međusobno razmenjivali preko kriptovane aplikacije, proizilazi iz optužnice koju potpisuje glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Foto: Printskrin Jutjub

Milivoje Katnić

U jednoj od poruka prema navodima optužnice Vukadinović saopštava zaštićenom svedoku Kamenku:

- Nisam nikoga ostavio, pa neću ni tebe brate, jer si pravi brat! Čitav škaljarko-barsko-zemunski stoji iza tebe brate, samo polako, ako ne može da se odradi nalevo krug i idemo dalje, nećemo da letimo. Bitnija mi je tvoja sloboda no sve napravice, sve pare, gde je ljudi, brate, i drugova - navedeno je u optužnici.

Optužnica je 7. jula podneta protiv Vukadinovića, zatim Mila Jovanovića (34), Radovana Stanišića (35), Almire Mujahodžić (21), Momčića Milića (40) i Dušana Ivanovića (41).

SDT ih tereti za pokušaj ubistva Belivuka, Miljkovića i Kašćelana.

Sve tri likvidacije hapšenjem osumnjičeniih sprečili su inspektori doskorašnjeg Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala.

Vrbovanje

Mujahodžić, zaštićeni i svedok saradnik deo su grupe koje je Vukadinović direktno vrbovao da odrade prljave poslove, a sa ostalima se nije poznavao, piše u optužnici.

U tom aktu citirane su izjave zaštićenog i svedoka saradnika.

Navodi se da je Jovanović od nepoznatog organizatora te krimi-grupe dobio naređenje da za njegov račun ubija i prikriva tragove ubistva i pali automobile koje su koristili.

- Stanišić je prihvatio zaduženje da preuzima i čuva oružje namenjeno za ubistva, predaje ga izvršiocima, iznajmljuje "štek" stanove za izvršioce ubistava, donosi im hranu i čuva automobile za izvršenje krivičnih dela - piše u optužnici.

Foto: Printscreen

Slobodan Kašćelan
Ubijte ih sutra u redu za čekiranje"

Specijalni tužilac objašnjava da se Vukadinović i Stanišić ne poznaju, ali da je tridesetpetogodišnjak uprkos tome sinhronizovano delovao po naredbama drugog šefa te krimi grupe.

Zaduženje da izvršava ubistva navodno je prihvatio i zaštićeni svedok.

Pred specijalnim tužiocima ispričao je da je Stanišić nabavio oružje za likvidaciju dvojice Beograđana, a da su ga Jovanović i on isprobavali 21. januara u Tivtu. Tog dana, tvrdi zaštićeni svedok, dobili su upute od Vukadinovića da Velju Nevolju i Miljkovića ubiju sutradan dok budu u redu za čekiranje na tivatskom aerodromu.

Stanišić, međutim, tvrdi da nije član nikakve kriminalne organizacije i da nije ni video pištolje za koje je optužen da je nabavio i da nikoga nigde nije vodio da puca. Pred specijalnim tužiocima ispričao je da je dva meseca pre hapšenja kod njega u Tivat došao Vladan Mijušković sa Milem Jovanovićem zbog kupovine automobila i da su se zadržali nekoliko dana zbog sređivanja dokumentacije.

Veljina glava prioritet, ucenjana na 700.000 evra

Rekao je i da je desetak dana pre hapšenja kod njega došao Jovanović i pitao ga da li negde ima da iznajmi stan na mesec dana, kako bi došao sa devojkom, nakon čega je pitao komšije da mu izdaju stan, što su i učinili.

Foto: Informer

Velja Nevolja, alijas Veljko Belivuk

On, međutim, nije želeo da otkrije šifru za svoj kriptovani telefon, niti da im kaže koga ima upisano u toj aplikaciji. Tužiocima je detaljno objasnio kako je "upao" u klan, kako su tekli dogovori za likvidaciju "neprijatelja", odnosno Kašćelana, ali i kako je plan promenjen i da su kao prioritetna mete označeni Belivuk i Miljković.

Detaljno je opisao uloge svih optuženih navodeći da je uspeo da fotografiše Mujahodžić kad su ga kod nje poslali za kriptovani telefon namenjen optuženom Miliću.

Rekao je i da mu se Stanišić predstavio kao Dibala, a da je kad su ga dovezli do Tivta saznao da za likvidaciju Belivuka i Miljkovića treba da dobiju između 500.000 i 700.000 evra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija