• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

10.08.2021

14:36

Slučajno ubio najboljeg druga dok su roštiljali!

Vesti

Slučajno ubio najboljeg druga dok su roštiljali!

Podeli vest

Policija je uhapsila K. N. (30) iz Kalinovika u Republici Srpskoj jer je prekjuče na izletištu Zelenac slučajno iz puške ispalio hitac i u glavu pogodio svog najboljeg prijatelja S. M. (26), koji je odmah preminuo. Tragedija se dogodila dok su njih dvojica roštiljali sa još nekoliko drugara.

Kako su preneli portali u RS, ubistvo iz nehata desilo se oko 22.30 sati u mestu Ulog, na popularnom izletištu Zelenac, nedaleko od Kalinovika.

"Društvo se okupilo, šalilo, pevalo i peklo roštilj. U jednom trenutku K. N. je uzeo vojničku pušku 'M48' i sa njom je glumio kao da puca. Kada mu je neko rekao da vodi računa jer je puška puna, osumnjičeni je hteo da ispali hitac u vazduh, ali je oružje zakazalo. Međutim, dok je K. N. spuštao pušku, ona je opalila, a metak je direktno u glavu pogodio S. M., koji je stajao blizu roštilja", preneli su tamošnji mediji.

Šalili se i pevali
Kada je video šta je uradio, K. N. se uhvatio za glavu i počeo da kuka, dok je nekoliko mladića koji su bili sa njima na izletištu skočilo i pokušalo da pomogne S. M., koji je ležao u lokvi krvi.
- Iz glave mu je šikljala krv. Koliko god da smo pritiskali ranu, nismo mogli da zaustavimo mlaz. Ubrzo smo shvatili da je naš prijatelj mrtav. Verujte, ovo je nešto što nikada neću zaboraviti. Došli smo da se družimo i lepo provedemo, a završili smo obliveni krvlju našeg drugara. Užas - rekao je za portale jedan od svedoka ove tragedije i dodao:


- Pribrali smo se i pozvali policiju. Ispričali smo šta se dogodilo, a patrola je došla veoma brzo. Policajci su obavili uviđaj i uhapsili K. N. Znam da on nije namerno ubio najboljeg prijatelja, ali nikako nije smeo da se tako neodgovorno ponaša sa oružjem. Eto šta se dogodilo.
Meštani Kalinovika iz kog su i nastradali M. S. i osumnjičeni K. N. ne mogu od šoka da dođu sebi.
- Njih dvojica su bili nerazdvojni. Stalno su išli zajedno i družili se. Kada jedan ima devojku, odmah je i drugi nađe. Spavali su jedan kod drugog, ma maltene su bili kao braća i nikada se nisu svađali. Poznajem roditelje i jednog i drugog, ne znam kako će ti ljudi sad u oči da se pogledaju. Ovo je velika tragedija, jednog mladića više nema, a drugi će na dugu robiju. Strašno - rekle su komšije za medije u RS.

Čija je puška?

Inače, o događaju je obavešten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva iz Trebinja, koji je izašao na mesto nesreće i obavio uviđaj. Lovačka puška iz koje je pucano je poslata na veštačenje jer nije poznato ko ju je doneo i zašto. Osumnjičenom K. N. je uzeta krv na analizu kako bi se utvrdilo da li je u momentu ubistva bio pijan. Telo nastradalog muškarca prevezeno je na obdukciju, koja bi trebalo da pokaže tačno vreme i uzrok smrti. 


Slični slučajevi


30. decembar 2019. - Dečak M. J. (16) iz Raške slučajno je iz lovačke puške ubio svoju drugaricu S. P. (15) iz Blaca dok su sa grupom mladića i devojaka u jednoj kući bili na zabavi.


9. januar 2017. - Vladan P. (47) iz Novog Pazara nenamerno je iz lovačke puške ubio suprugu Danijelu P. (38). On je usmrtio ženu dok je svom prijatelju pokazivao novi nišan na pušci.


13. decembar 2014. - Devojčica H. K. (8) tragično je nastradala u kući u Resniku, kada je njen mlađi brat slučajno ispalio hitac iz lovačke puške.


24. novembar 2013. - Lovac Dobrivoje P. (69) nehotice je u ataru sela Plavce kod Bojnika ispalio patron iz svoje lovačke puške, koji je direktno u grudi pogodio njegovog prijatelja Stevana S., koji je ubrzo podlegao povredama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vučević na obeležavanju Dana sećanja na stradanje u Jajincima: Sloboda je jedini garant da se ovi užasi nikada više ne ponove
Politika

Vučević na obeležavanju Dana sećanja na stradanje u Jajincima: Sloboda je jedini garant da se ovi užasi nikada više ne ponove

U Spomen-parku Jajinci obeležen je Dan sećanja na stradanje Srba, Roma i Jevreja na stratištu u Jajincima, a predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je da će Vlada učiniti sve da se na dostojanstveniji način čuvaju sećanja na stradalnike ubijene na tom mestu, kao i da će učiniti sve što je potrebno da se čuva i poštuje ovaj spomen-kompleks.

06.10.2024

13:05

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Sport

Planeta

Preokret! Stotine hiljada Ukrajinaca kreće ka Belorusiji! Svet u šoku gleda neverovatan razvoj situacije, niko ovo nije očekivao!
ZAPAD U NEVERICI

Preokret! Stotine hiljada Ukrajinaca kreće ka Belorusiji! Svet u šoku gleda neverovatan razvoj situacije, niko ovo nije očekivao!

Stotine hiljada Ukrajinaca beže iz Evropske unije (EU) u Belorusiju, tražeći sigurnije okruženje od onog koje su očekivali u „prosperitetnoj“ Evropi . Ova migraciona kretanja ukazuju na promene u percepciji EU kao sigurnog utočišta, a to je pitanje koje je izneo beloruski ministar spoljnih poslova, Maksim Riženkov, na zasedanju Ujedinjenih nacija (UN).

06.10.2024

10:40

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija