• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

13.08.2021

07:35

Niški policajci uhapsili lopova dok je krao meso za ćevape, ŠOKIRALI SE KAD SU SHVATILI KO JE

Informer DN

Vesti

Niški policajci uhapsili lopova dok je krao meso za ćevape, ŠOKIRALI SE KAD SU SHVATILI KO JE

Podeli vest

* Robijaš Dalibor B., koji je 2015. godine pobegao sa robije, uhapšen je u centru Niša dok je krao meso za ćevape * Nakon saslušanja on će biti vraćen iza rešetaka da dovrši izdržavanje kazne u Leskovcu

Dalibor B. (48), koji je pre šest godina pobegao iz leskovačkog zatvora, u kom je služio 15 meseci robije zbog pljačke, uhapšen je dok je krao novac i sveže meso za ćevape iz kioska brze hrane u centru Niša! On je policajcima priznao da je u međuvremenu opljačkao još 12 prodavnica, apoteka, frizerskih salona i pet-šopova...

Iznenađenje

Bio je uzoran zatvorenik i zaista su svi bili iznenađeni kada se Dalibor nije vratio sa jednog vikenda
Izvor iz istrage

 

 

Kako saznajemo, građani su u noći između utorka i srede primetili da je lopov ušao u ćevabdžinicu "Mali vikend" i pozvali policiju.

Prijavili ga građani
- Dalibor je oko 3.30 ujutro alatom razvalio vrata na kiosku brze hrane u Ulici Nikole Pašića u centru Niša. Na njegovu nesreću, radnja se nalazi u veoma prometnoj ulici gde je i u to doba puno prolaznika. Lopova su u ćevabdžinici uočili građani, koji su odmah pozvali policiju koja se nalazi na stotinak metara od mesta pljačke -
navodi naš izvor iz istrage i dodaje:
- Kada ga je patrola uhapsila, kod Dalibora je nađen obijački alat. On je vrlo brzo priznao ko je i šta je, a na saslušanju je ispričao da se "izdržavao" od krađa, te da je uglavnom pljačkao apoteke, prodavnice, frizerske salone, pet-šopove...


Po nalogu Osnovnog tužilaštva, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će sa krivičnom prijavom biti priveden nadležnom tužiocu, pa sudiji za prethodni postupak. Dalibor će biti sproveden u leskovački zatvor, gde će morati da odleži ostatak kazne.
Inače, Dalibor B. je iz Kazneno-popravnog zavoda pobegao 30. januara 2015. godine, a tamo je izdržavao petnaestomesečnu zatvorsku kaznu zbog krađa.

Foto: Informer DN

Mesto hapšenja u Nišu

Bio uzoran robijaš
- On se ponašao uzorno i zbog toga je ostvario pravo na različite povlastice, a jedna od njih je bila i odlazak kući vikendom. Dalibor je nekoliko puta koristio tu mogućnost i nikada je nije zloupotrebio, svaki put se vraćao na vreme -
rekao je Informerov sagovornik i dodao:
- Zaista su svi bili iznenađeni kada se Dalibor nije vratio sa jednog vikenda. Iznenađenje je bilo još veće jer mu je do isteka zatvorske kazne bilo ostalo još jako malo. Takođe, u tom trenutku nije imao nijednu pravosnažnu presudu zbog drugih krivičnih dela zbog koje bi mu pretio dalji ostanak u zatvoru. Šta mu je bilo u glavi, to samo on zna.


Inače, poternica zbog bekstva iz zatvora bila je sedma u nizu u Daliborovoj "karijeri", jer se za njim tragalo i zbog prethodnih krađa. On je sve do hapšenja 2015. uspevao godinama da izmiče policiji jer je u Nišu imao samo fiktivnu adresu na Bulevaru Nemanjića, gde nikada nije ni boravio. 


Nije stigao da ukrade meso
Vlasnica ćevabdžinice, kako saznajemo, nije pretrpela nikakvu materijalnu štetu. Naime, ona nakon zatvaranja radnje nije ostavila pazar u kasi. Takođe, osumnjičeni Dalibor nije stigao da iz frižidera ukrade mleveno meso od kog se prave ćevapi i pljeskavice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tužilac

pre 2 godine

Čuj ti njega, "izdržavao" se tako što je obijao prodavnice i pljačkao. A nije mu palo na pamet da bi mogao i da radi? Pošto je ponovio krivično delo i priznao pljačke više objekata sada ga osuditi na minimum 5 godina zatvora i bez bilo kakvih olakšica i privilegija jer očigledno bitanga nema nameru da živi kao pošten čovek.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija