• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.08.2021

08:10

KO JE BILA VELJINA CRNA TROJKA, A KO "ŠEPRTLJA" ZADUŽENA ZA MESARSKE KOMBINEZONE Novi detalji krvave mreže opasnog klana

Vesti

KO JE BILA VELJINA CRNA TROJKA, A KO "ŠEPRTLJA" ZADUŽENA ZA MESARSKE KOMBINEZONE Novi detalji krvave mreže opasnog klana

Podeli vest

Članovi kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića optužnicom se terete za udruživanje, teška ubistva, otmice i nedozvoljeno držanje oružja i stavljanje u promet droga.

Nakon njihovog hapšenja, u javnost su dospeli detalji njihove krvave mreže. Ispostavilo se da su svoje protivnike namamljivali u kuću strave u Ritopeku, gde su ih mučili, ubijali, delove tela nekih od njih mleli u mašini za meso, a neke bacali u reku.

Iza rešetaka našao se 31 član ove grupe, a istraga je pokazala da je u okviru Veljinog klana postojala jasna hijerarhija: znalo se ko ubija, ko muči, a ko je zadužen za drogu i nadzor neprijatelja.

Odabrana grupa

Prema pisanju Blica, samo 11 od 31 uhapšenog imao je pravo da dolazi u kuću strave u Ritopeku gde su kasapljeni ljudi. Deo grupe je iskljkučivo bio zadužen za prepakivanje i "seckanje" droge, a potom i distribuciju. 


Ono što je utvrđeno je da su su Srđan Lalić i braća Miloš i Marko Budimir učestovali u svemu onome što je klan radio -  od praćenja, preko droge do svirepih ubistava.

Ekipu koja je imala za zaduženje drogu činili su Filip Ivanovski, Milovan Tadić, Boris Karapandžić, Vlada Georgijev, Slađa Sekulić, Vladimir Grek, Vladimir Dimitrijević, Aleksandar Vučeljić, Miloš Budimir, Marko Budimir, Aleksa Šejić. 

U ekipi za praćenje i nadgledanje objekata u koje su dolazili Belivuk i Miljković su bili, prema navodima optužnice, Aleksa Šejić, Mijat Simeunović, Miloš Selak Lukić, Aleksa Dunjić, Vojislav Đorđević, Aleksa Stošić, Aleksandar Vučeljić, Milovan Tadić, Filip Ivanovski, Srđan Lalić, Vladimir Grek.

Foto: Informer

Kuća strave bila je u Ritopeku

Detalji iz optužnice pokazali su da je klanu posebno mesto bio stadion u Humskoj, koji su zvali "baza" i za njega je postojala posebna grupa, koja je bila zadužena za nadgledanje svih onih koji su bili sumnjivi da prate kretanje Belivuka i Miljkovića.

Sva sumnjiva lica, kako se navodi u optužnici "primenom sile su otimali, mučili, ispitivali kako bi od njih iznudili informaciju za koga i po čijem nalogu to rade".

Jednu od bitnijih uloga imao je i član grupe koji je imao zaduženje čuvanje i distribuciju doge, Vladimir Dimitrijević.

- Dostavljana mi je droga po kilo u PVC foliji i ostavljana u mom "fijat puntu" nedaleko od servisa kojim držim u Braće Jerković. Kokain sam držao u kući u garaži i po nalogu Belivuka sam na 500 grama dodavao 50 grama baze. Pakovao u 50 ili 100 grama i prevozio na dogovoreno mesto. Dobio sam ukupno 12.000 evra lično od Belivuka - rekao je Dimitrijević, prenosi "Blic".

Iz njegovog iskaza se naslućuje da je Belivuk u jednom trenutku krajem prošle godine “shvatio da ih rade”.

Shvatili da ih "rade"

- Slabo su dolazili Velja i Mare i za kola na popravku i za robu. Kokain nije dolazio. Za to vreme dok nisu dolazili pitao sam Velju: "Što vas nema", a on mi je odgovorio da ne dolazi jer ih radi policija. U to vreme samo su dolazila kola iz rent-a-kar agencije koja je korišćena - priča Dimitrijević, čije je zaduženje bilo i da kupuje kombinezone koji su ubice oblačile dok su kasapili ljude u Ritopeku. Njegovo kodno ime na skaju bilo je "šeprtlja".

Podsetimo, Veljko Belivuk optužnicom se tereti da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i za nekoliko teških krivičnih dela i to: pet krivičnih dela teško ubistvo u saizvršilaštvu, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, krivično delo otmice i krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.


Njegova desna ruka Marko Miljković optužnicom se tereti da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, takođe za krivična dela teško ubistvo i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i krivično delo otmice.

Okrivljenoj braći Budimir stavljeno je na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, ali i pet ubistava, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Šta piše u optužnici
Okrivljenom Srđanu Laliću koji je imao osmeh dok se slikao sa žrtvama, optužnivom je stavljeno na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, i pet ubistava, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i krivično delo otmice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija