• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/novosti

17.08.2021

10:39

ŠOKANTNO OTKRIĆE U ISTRAZI VELJINOG KLANA Belivuk i Miljković počinili krvavi pir u španskom letovalištu, evo ko je bio meta

Vesti

ŠOKANTNO OTKRIĆE U ISTRAZI VELJINOG KLANA Belivuk i Miljković počinili krvavi pir u španskom letovalištu, evo ko je bio meta

Podeli vest

Misterija sudbine Ljubomira Lainovića (22), koji je, prema navodima svedoka saradnika, bio jedan od najbrutalnih vojnika klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i dalje nije rešena, ali policija ima saznanja koja govore da je stradao od ruke svojih "saboraca".

Veruje se da je Lainović ubijen, a u cilju sprovođenja istrage, srpska policija zatražila je pomoć od kolega iz Španije jer postoje indicije da je likvidiran upravo u toj zemlji.

Navodno, Lainovića su Velja Nevolja i Marko Mesar namamili u Španiju i likvidirali jer je, kako se navodi, bio mnogo brbljiv. Sve se, kako prenose Novosti, odigralo u jednom od letovališta, a vođama klana se nije dopadalo što je jedan od njihovih najvernijih vojnika za likvidacije okolo pričao nešto što nije smeo.

Mnogo pričao o ubistvima

- Iz nekog razloga, Lainović je voleo da prepričava detalje iz tih krvavih akcija i nije se obazirao koje sve tu i ko sve sluša. Tako je direktno sa tim zločinima povezivao Belivuka i Miljkovića. I počeo je da ih ugrožava. Tako su oni to smatrali. I odlučili su da ga ubiju. Namamili su ga pričom da će da mu plate za počinjena ubistva i da je najsigurniji u Španiji. Na osnovu podataka koje imamo sumnjamo da su ga Belivuk i Miljković direktno ubili i da su ga zakopali - navodi izvor Novosti.

Uloga mladog Lainovića u monstruoznom klanu bila je velika - vezivao se za nekoliko važnih likvidacija članova suprotnog klana. 

Svedok saradnik Bojan Hrvatin ustvrdio je da je upravo Lainović pucao u vođu navijača Partizana Ljubomira Markovića Kiću, i to po nalogu Belivuka i Markovića, a sve zbog preuzimanja prevlasti na tribinama.

Foto: Printscreen

Ljubomir Marković Kića

- Da bi zauzeli to mesto na tribini, Miljković je bio ubeđen da mora da se pomeri, da se smakne Kića. Belivuk i Miljković smatrali da će tim zločinom na najbolji način da se zaplaše sve ostale frakcije na Partizanovoj južnoj tribini - objasnio je Hrvatin.

Prema indicijama koje su se pojavile nakon ubistva Markovića, njegov likvidator pobegao je u Grčku, da bi se njegovo ime pojavilo kasnije i u obračunu u Atini, u kojem su ubijena dva važna člana škaljaraca, Igor Dedović i Stevan Stamatović.

Brutalna likvidacija pred porodicama

Tada su na njih, dok su sedeli u restoranu sa ženama i decom, pucala 4 napadača. Ova likvidacija šokirala je sve po svojoj brutalnosti, a postoje sumnje da su pucači bili upravo Lainović, Nikola Vušović DŽoni i još dvojic mladića.

- Sve je to odradio po nalozima Belivuka i Miljkovića, odnosno Radoja Zvicera, njihovog istinskog nalogodavca i šefa. Na osnovu nekih prikupljenih materijalnih tragova, postoji velika verovatnoća da se Lainović pojavljuje i u masakru na Krfu, 23. jula prošle godine, kada su ubijeni Baranin Alan Kožar i Užičanin Damir Hadžić, bliski "škaljarcima". Posle toga se mladom Novosađaninu gubi trag. Poslednji put je lociran u Španiji - navodi sagovornik "Novosti".

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17