• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

18.08.2021

07:26

Penzioner iz Aleksinca pozajmio od "prijateljice" 4.000 evra, a onda je POČEO PAKAO

Vesti

Penzioner iz Aleksinca pozajmio od "prijateljice" 4.000 evra, a onda je POČEO PAKAO

Podeli vest

Sonja S. (43) i Marija V. (35) iz Aleksinca pravosnažno su osuđene na po godinu dana kućnog zatvora zbog pomaganja u pokušaju iznude 7.000 evra od deviznog penzionera S. K.

Osnovni sud u Aleksincu izrekao im je presudu na osnovu sporazuma o priznanju krivice. Postupak se nastavlja protiv njihovih saučesnika Aleksandra Kocića (28) i Aleksandra Rakića, koji se terete da su po osnovu otkupa zelenaškog duga tražili 7.000 evra od S. K., preteći mu da će ga prebiti i baciti mu bombu na kuću.


Osumnjičena četvorka je uhapšena krajem 2019. godine. Prestravljeni penzioner je prethodno prijavio policiji da je sve počelo decembra 2017, kada je od vlasnice jedne radnje, koju je smatrao prijateljicom, pozajmio 4.000 evra da bi popravio krov.

Obavezao se da pozajmicu vrati do juna 2019. godine. Međutim, nekoliko meseci kasnije "prijateljica" ga je upozorila da će na ime kamate morati da joj plaća 600 evra mesečno. Penzioner je narednih nekoliko meseci plaćao tu kamatu, a onda je prestao, pa mu je u junu 2019. rečeno da mora da vrati i glavnicu duga i sve kamate.

Foto: Uprava Carina

Iznuđivači su od starca tražili da vrati mnogo više para


Penzioner je tad skupio 1.300 evra, ali vlasnicu radnje nije zatekao na dogovorenom mestu. Kada je sledeći put otišao kod nje, ona mu je kazala da njoj više ne duguje ništa, te da su neki ljudi otkupili dug i da će doći kod njega da sve naplate. Tada su, kako je ispričao penzioner, dve žene i dvojica muškaraca počela stalno da mu dolaze kući i da mu prete, pa je bojeći se za svoj život, odlučio da ih prijavi.


Svi optuženi su negirali iznudu. Kocić je kazao da mu penzioner duguje 7.000 evra bez ikakve kamate i da je starac ranije čak i priznao taj dug, pa se i čudio zašto je uhapšen. Njegova prijateljica Sonja je u istrazi priznala da je vozila Kocića kod penzionera S. K., ali da nije znala za njihove neraščišćene račune. Marija je takođe tvrdila da je nevina, ističući da je Kociću jednom prilikom samo pokazala gde živi S. K., jer ga je znala iz viđenja, pošto je radila kao čitač struje u njegovom kraju. Četvrti optuženi za iznudu, Aleksandar Rakić takođe je negirao krivicu, ističući da ga je penzioner pomešao s nekim i da mu nikada nije pretio. 

 

KOCIĆ POBEGAO

Kako saznajemo, Aleksandar Kocić je nedostupan aleksinačkim organima gonjenja jer je pobegao nakon što ga je Viši sud u Nišu pravosnažno osudio na dve godine i devet meseci zatvora i novčanu kaznu od 150.000 dinara zbog neovlašćenog držanja oružja i eksplozivnim materija i posedovanja narkotika. Presuda je i njemu izrečena na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela jer je, kako se navodi u presudi, 25. novembra 2019. godine u Donjem Ljubešu kod njega pronađena ručna bomba a u njegovoj kući lovačka puška "kratež", kao i 0,72 grama narkotika.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17