• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.08.2021

16:06

PRODUŽEN PRITVOR BELIVUKU, MILJKOVIĆU I SVIM PRIPADNICIMA NJIHOVE KRIMINALNE GRUPE!

printscreen

Vesti

PRODUŽEN PRITVOR BELIVUKU, MILJKOVIĆU I SVIM PRIPADNICIMA NJIHOVE KRIMINALNE GRUPE!

Podeli vest

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu (Specijalni sud) produžilo je danas za još 30 dana pritvor Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću, kao i za još 25 pripadnika njihove kriminalne grupe.

Njih ukupno 30 se nalazi na optužnici od 30. jula Tužilaštva za organizovani kriminal, od kojih trojica nisu u pritvoru.

Pritvor je produžen i Srđanu Laliću, Milošu Budimiru, Marku Budimiru, Nebojši Jankoviću, Vladu Draganiću, Dejanu Tešiću, Nikoli Spasojeviću, Nemanji Ðuriću, Nemanji Lakičeviću, Marku Andriću, Vladu Georgievu, Aleksandru Vučeljiću, Milovanu Tadiću, Filipu Ivanovskom, Željku Kodžiću, Slađani Sekulić, Borisu Karapandžiću, Nikoli Stefanoviću, Vladimiru Greku, Aleksandru Šćepanoviću, Aleksi Šejiću, Mijatu Simeunoviću, Milošu Lukiću Selaku, Aleksi Dunjiću i Aleksi Stošiću.

Pritvor je produžen zbog opasnosti od bekstva, da ne bi u kratkom roku ponovili krivično delo, da ne bi uticali na svedoke i izbog uznemirenja javnosti.

Protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu, Posebnom odeljenju, u roku od 3 dana, saopštio je Viši sud.

Vladimir Dimitrijević, Bojan Hrvatin i Vojislav Ðordević nisu u pritvoru.

Foto: ATA/Insajder/Marko Đoković

 



Hrvatin je detaljno ispričao kako su izvršena četiri od pet ubistava u Ritopeku za koja je optuženo ukupno 13 pripadnika grupe, među kojima je i on.

Vladimir Dimitrijević i Vojislav Ðorđević su tužilaštvu ispričali na koji je način grupa preprodavala drogu.

Inače, kriminalnoj grupi Belivuka i Miljkovića na teret se stavlja zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, preprodaja droge i oružja, kao i jedna otmica i jedno silovanje mladića.

Oni i ostali pripadnici grupe se terete da su od početka 2019. do hapšenja u februaru ove godine delovali pod velom Partizanove navijačke grupe "Principi".

Pripadnici grupe su , kako se sumnja, delovali po uputstvima vođa grupe, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su im davali naloge gde, kada i na koji način treba da se otme i liši života, kao i gde će se droga stavljati u protmet...

Foto: MUP

 


 

Naloge su prenosili mahom preko aplikacije "Skaj".
 

Optužnicom se Belivuk, Miljković i još 11 pripadnika grupe tereti za pet teških ubistava, u kojima su neki od njih učestvovali samo u jednom, a drugi u više njih ili u svim.

To su: Srđan Lalić, Mirko Budimir, Miloš Budimir, Vlade Draganić, Nebojša Janković, Bojan Hrvatin, Nemanja Ðurić, Nikola Spasojević, Dejan Tešić, Marko Andrić i Nemanja Lakičević.

Optužnica protiv njih je predata Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu na potvrdivanje (Specijalnom sudu) i još je u fazi odgovaranja na optužnicu.

Branioci optuženih za ubistva odlučili su da u tom delu ne daju svoje odgovore sudu.

Osporavaju način pribavljanja podataka sa aplikacije "skaj" među kojima su video, audio zapisi , fotografije i poruke izmejdu članova grupe koji svedoče o zlodelima.

Istraga protiv ove kriminalne grupe pokrenuta je 5. februara i nakon toga proširena je, za sada, šest puta.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lazni Bot

pre 2 godine

Smejurija,nikome iz vlasti nista iako ovi ne bi bili tako mocni da nisu šurovali sa nekim ali ako padne neko od ministara pasce sve kao domine zato se tako drze na vlasti iako se ne vole.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija