• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

03.09.2021

21:50

BANANE ZA SRBIJU, A KOKAIN ZA CRNU GORU! Detalji iz istrage rekordne zaplene droge kod Podgorice!

Upava policije Crne Gore

Vesti

BANANE ZA SRBIJU, A KOKAIN ZA CRNU GORU! Detalji iz istrage rekordne zaplene droge kod Podgorice!

Podeli vest

Crnogorski biznismen Budimir Krstović i njegova ćerka Marina poručili su tri kontejnera banana iz Ekvadora. Jedan je prosleđen u Srbiju, a u preostala dva, koja su ostala u Crnoj Gori, nađeno je 1,4 tone kokaina

Jedan od tri kontejnera banana koje je crnogorski biznismen Budimir Krstović (66) kupio u Ekvadoru odmah po dolasku u Crnu Goru otpremljen je za Srbiju i u njemu su bile samo banane. U jednom od preostala dva kontejnera, koji su završili u Krstovićevom magacinu u Mojanoviću kod Podgorice, nađeno je 1,4 tone kokaina!

Pošiljka iz Ekvadora

Ovaj podatak nalazi se u rešenju sudskog veća podgoričkog Višeg suda, na osnovu kojeg je Budimiru i njegovoj ćerki Marini (27) određen pritvor zbog sumnje da su švercovali ogroman tovar droge. Takođe, u ovom sudskom dokumentu Krstović se optužuje da je tokom jula i avgusta u Ekvadoru nabavio drogu, a da je Marina nadgledala transport.

Nelogično

Sud je ocenio da je nelogična odbrana Budimira i Marine, koji su tvrdili da im je neko podmetnuo drogu u tovar banana

- Budimir je od ekvadorske kompanije "Coexfruit S. A." kupio tri kontejnera banana, a potom od nepoznate osobe u toj zemlji i 1.400 kilograma kokaina, koji je potom sakriven u tovaru banana. Ceo tovar je spakovan u kontejner, pa u brod "MSC Šarlot" u Puerto Bolivaru u Ekvadoru. Brod je zatim 23. avgusta uplovio u Luku Bar, nakon čega je, posle carinjenja, kokain prebačen u magacin u Mojanovićima i tu uskladišten - piše u dokumentu podgoričkog Višeg suda.

Što se tiče Marinine uloge, smatra se da je ona učestvovala u nabavci i realizaciji transporta pošiljke u kojoj su se nalazile banane i kokain tako što je sve detalje dogovarala na engleskom jeziku sa prodavcem banana Karlosom Falkezijem.

- Ona je pratila kretanje pošiljke, kao i prijem tovara u magacin porodične firme, u kom su pripadnici Uprave policije 26. avgusta pronašli drogu - piše u sudskoj odluci.

Po oceni suda, potpuno je nelogična odbrana Krstovića da su nepoznate osobe, bez njegovog znanja, spakovale skoro tonu i po kokaina u kontejnere sa bananama koje su stigle u njegovo skladište. Takođe se dodaje da postoji osnovana sumnja da je Marina lično naručila pošiljku od firme "Coexfruit S. A.", znajući da se u njoj nalazi i kokain.

Tuzanin pobegao?

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je u švercu rekordne količine kokaina učestvovao i "bezbednosno interesantan" muškarac iz crnogorskog mesta Tuzi, koji je navodno pobegao iz Crne Gore posle zaplene droge. Direktor Uprave policije Zoran Brđanin rekao je da imaju obaveštajne podatke o umešanosti jedne kriminalne grupe u taj međunarodni šverc kokaina, ali nije želeo još da otkrije o kome se radi, iako se od početka spekuliše da je u pitanju "škaljarski klan" ili "kavački klan".

Zanimljivo je i to što je albanska policija, u zajedničkoj akciji sa američkom Agencijom za borbu protiv narkotika (DEA), u sredu u Albaniji uhapsila L. V., koji je takođe iz mesta Tuzi. On je osumnjičen za trgovinu narkoticima na međunarodnom nivou, ali i za pranje novca, za šta ga terete pravosudni organi SAD.

Istovremeno su na teritoriji mesta Tuzi izvršeni pretresi kuće i pomoćnih prostorija koje koristi L. V. Nije potvrđeno da li se i on dovodi u vezu sa švercom 1.400 kilograma kokaina zaplenjenih u magacinu Budimira Krstovića, zvanog Buda Banana.

Milo "zaboravio" da čestita policiji?

Ni nedelju dana od najveće zaplene droge u istoriji Crne Gore, čija je vrednost procenjena na najmanje sto miliona evra, aktuelni predsednik Crne Gore Milo Đukanović, kao i nijedan funkcioner iz prethodne vlasti, nije čestitao ovako veliku akciju tamošnjim policajcima i carinicima, iako je taj događaj bio udarna vest u celoj Evropi.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 2 godine

Апили 1,4 тоне обичног брашна а 10 тона праве дроге је већ ошла ди треба!

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija