• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

09.09.2021

16:14

HAOS, ČETNICI SE POTUKLI NA HUMANITARNOJ IZLOŽBI!

printscreen

Vesti

HAOS, ČETNICI SE POTUKLI NA HUMANITARNOJ IZLOŽBI!

Podeli vest

Na izložbi ’’Avenija mimova’’ izbila je tuča između pripadnika dve četničke grupe – Nju Ejdž Četnici i Eko Četnici a veći incident sprečilo je obezbeđenje ove manifestacije organizovane u okviru projekta ’’Novi Sad - Evropska prestonica kulture’’ uz pomoć Fondacije Novi Sad 2022.

Iz Fondacije Novi Sad 2022. su potvrdili medijima da je došlo do ’’kraćeg verbalnog i fizičkog sukoba između nekoliko posetilaca’’ na izložbi organizovanoj 3. septembra uz napomenu da je sukob okončan ’’i pre intervencije obezbeđenja’’, a da su ’’isti posetioci petnestak minuta pre incidenta zamoljeni da napuste prostor Kreativnog distrikta gde je održavana izložba u to zbog lepljenja nalepnica preko postavki na izložbi o Velikom Limanu’’.

U toku događaja, najpre prema porukama na društvenoj mreži Telegram, a zatim i prema snimcima sa Instagrama, osnivač grupe Eko Četnici Aleksandar Malešević napadnut je od strane admina stranice "Diler istine" i Stefana Čolovića, poznatijeg na društvenim mrežama kao Princ Banjice, a obojica se navode kao pripadnici grupe Nju Ejdž četnici.

Za sada nije poznato ko je na eksponate lepio nalepnice sa pretećim porukama antifafašističkim pokretima koje nazivaju ’’soroševcima’’, ’’domaćim izdajnicima’’ i ’’stranim plaćenicima’’. Policija je nakon događaja ipak uzimala izjave od pojedinih učesnika incidenta ali se ne zna da li je iko zbog toga procesuiran niti da li je protiv nekog podneta prekršajna ili krivična prijava.

I Nju Ejdž četnici i Eko Četnici su u aprilu ove godine prisustvovali ’’odavanju počasti žrtvama srbomržnje i separatizma’’ na Keju žrtva racije, kao odgovor na protest ’’Novi Sad protiv fašizma’’ koji je organizovan nakon napada na novinara Daška Milinovića.

Da čitav incident bude još bizarniji, sukob sa izložbe nastavljen je, gde drugo, nego na društvenim mrežama na grupama pomenutih desničara kada je na stranici Nju Ejdž Četnici objavljen snimak tuče uz komentar: ’’Pogibija malog cinkaroša go*neta ekološkog ’četnika’’’.

Eko Četnici im nisu ostali dužni pa su na svom profilu objavili da je to bio ’’kukavički prepad’’ uz napomenu da su ’’klošari dobili samo na brojnosti’’.

- Eto dobijeno na broju, u gužvi, u masi na prepad, pet na jedan na humanitarnoj mim večeri. Alal vera junaci! Ćeraćemo se još – poručili su Eko Četnici.

Članovi i pratioci grupe “Nju ejdž četnici” poznati su po svojim antimigrantskim i šovinističkim narativima, kao i napadima na neistomišljenike koje nazivaju, između ostalog, “domaćim izdajnicima”, “drugosrbijancima” i slično.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pera

pre 2 godine

To su Cankovi .. nisu cetnici .. cetnici su pomrli odavno ..

Milutin Vranjski

pre 2 godine

Нису ови ни "Ч" од Четника. Ови је горе и од бруке, а њихово постојање је срамота сама по себи. Мртав Ђенерал се преврће у гробу - какав се све данас башибозлук сматра четницима! Највећа срамота је узорпација часног имена "Четник", зато је и потребно хитно формирати часни четнички штаб Србије - да овакви дрогирани павијани не би узурпирали име и часну четничку идеологију!

Lazni Bot

pre 2 godine

Ovo su četnici koliko su i Šešelj i ovaj njegov blesavi politički sin

zoran

pre 2 godine

Smešni su ovi četnici i bezopasni...četnik je onaj kojeg Šešelj proglasi četnikom, npr. Dragan je neproglašeni četnik...viđeniji.

Četnici na aparatima

pre 2 godine

hahaha, puna serbija smrdljivih đikanskih genocidnih četalja

VLADO

pre 2 godine

PA VI STE GOVNA LJUDSKOG RODA TO SE ZNA ODAVNO.CEMU SE CUDITI SVE JE RECENO NA CETINJU.

Zagor

pre 2 godine

Četnici su pičke....nije tu bilo nikakve tuče!!!! Vjerovatno se čupali i vukli za kosu i brade i grebali kandžama! Da ste napiSali četnici se potukli sa društvom penzionera,udruženjem invalida,učenicima predškolskog uzrasta,udruženjem žena i sl...onda bi mogli i povjerovati!Ne pravite CIRKUS :))))

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)
Društvo

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)

Hraniteljku iz sela Voluja kod Kučeva (ime poznato redakciji), zaprepastila je tragična vest da je maleni A.J. (6) kojeg, kako kaže, voli više od života, tragično preminuo. Naime, u lokalnim medijima se pojavila informacija da se dete zadavilo čepom od soka u utorak 9. aprila i da je sahranjeno sutradan. Reporterka Informera uputila se na lice mesta, kako bi utvrdila šta se zapravo dogodilo.

15.04.2024

22:41

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija