• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

10.09.2021

22:20

VELJA NEVOLJA IZ ZATVORA TUŽI INFORMER! Okomio se na naš list, traži 600.000 odštete!

Vesti

VELJA NEVOLJA IZ ZATVORA TUŽI INFORMER! Okomio se na naš list, traži 600.000 odštete!

Podeli vest

Veljko Belivuk, optužen za monstruozna ubistva, kasapljenja i dilovanje droge, tvrdi da je 'uznemiren' zbog tekstova u Informeru i da mu je povređen 'ugled' pošto je 'prikazan kao kriminalac'?!?

Vođa zloglasne mafijaške bande Veljko Belivuk (35), zvani Velja Nevolja, iz pritvora je podneo tri tužbe protiv Informera, u kojima traži da mu isplatimo ukupno 600.000 dinara odštete jer smo mu, pišući o njegovim užasnim zločinima, povredili "čast i ugled"?!?
 

Belivuk, koji je optužen za jeziva ubijanja i kasapljenja, tvrdi da je "uznemiren" jer je u našem listu "prikazan kao kriminalac"?!? Takođe, žali se i da smo ga "unapred osudili", tako što smo objavili neoborive dokaze u vidu fotografija, snimaka i detalje iz iskaza svedoka saradnika, koji prikazuju svu monstruoznost zločina njegove bande.
 

Sram i strah

Tužioca muči osećaj srama, straha, uznemirenosti i bespomoćnosti zbog objavljenih tekstova
Navod iz tužbe


Nesporni dokazi
Sva je prilika da će tužbi protiv našeg lista biti još, jer smo od Belivukovog hapšenja, 4. februara, gotovo svakodnevno pisali o tome kako su on i njegovi saradnici ubijali, kasapili, mleli ljude u mašini za mlevenje mesa i bacali ostatke leševa u Dunav.

Inače, kao osnov za tužbe Belivuk je preko advokata Nikole Ristovića naveo tekstove objavljene 9. februara, 13. februara i 20. februara u Informeru, pod naslovima "Od Ljepoje ostalo samo jedno dugme", "Delove žrtava traže po dnu Dunava" i "Veljko Belivuk ubijao i u Atini".


U tim tekstovima naš list se pozvao na zvanična dokumenta, poput naloga za sprovođenje istrage, kao i na pouzdane izvore koji su nam tada otkrili da policija ima neoborive dokaze za to da je Milan Ljepoja iz Niša, pripadnik pljačkaške bande "Pink panteri", poslednji put snimljen kako dolazi u "kuću strave" u Ritopeku iz koje nikad nije izašao.


U toj "klanici" Belivukove bande u međuvremenu je nađeno mnoštvo dokaza o mučenjima i kasapljenjima žrtava, pa i Ljepojino dugme, kao i mašina za mlevenje mesa u kojoj su samleveni leševi. Sve to i mnogo više našlo se na kraju u optužnici protiv klana, napisanoj na čak 322 strane, na koju advokati prvookrivljenog još nisu ni podneli prigovor?!

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja


Osim toga, u posedu Informera je i celokupan iskaz Belivukovog bliskog saradnika, koji je, između ostalog, do detalja opisao kako su ljudi ubijani u kući u Ritopeku, kako su kasapljeni, a potom bacani u Dunav. Takođe, u javnosti je objavljeno mnoštvo slika i snimaka iskasapljenih tela, a na nekima od njih vidi se i Belivuk, kako se ceri pored vezanih i zverski mučenih žrtava klana.


I pored svih tih neoborivih dokaza zločina, Belivuk preko advokata prigovara Informeru da smo pisali tekstove "na osnovu neistinitih i nepotvrđenih informacija", čime smo Belivuku "narušili dostojanstvo ličnosti" i "naneli duševne bolove jakog intenziteta":
"Ovi duševni bolovi tužioca ogledaju se u osećanju srama, neprijatnosti, straha, uznemirenosti i bespomoćnosti zbog objavljenih tekstova, koje nije mogao da spreči i demantuje, pa se našao u situaciji da njegovi prijatelji, rođaci, poznanici i javnost misle da je on član ozloglašene kriminalne grupe, ubica..."?!?

Šef ogranka 'kavčana'

Podsetimo, Belivuk, njegova desna ruka Marko Miljković Mesar i još 28 članova bande uhapšeni su 4. februara zbog sumnje da su pod plaštom Partizanove navijačke grupe "Principi" ubijali, silovali, reketirali i dilovali ogromne količine droge.
Velja Nevolja je praktično bio šef ogranka zloglasnog crnogorskog "kavačkog klana" u Srbiji i sumnjiči se da je učestvovao u brojim likvidacijama pripadnika suparničkog "škaljarskog klana".

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija