• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.09.2021

11:19

OPTUŽEN LAŽNI HIRURG SAVA KNEŽEVIĆ! Tužilaštvo traži 8 i po godina za nadrilekara koji je unakazio žene, pomagala mu majka cvećarka

Vesti

OPTUŽEN LAŽNI HIRURG SAVA KNEŽEVIĆ! Tužilaštvo traži 8 i po godina za nadrilekara koji je unakazio žene, pomagala mu majka cvećarka

Podeli vest

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv lažnog hirurga Save Kneževića (23), zbog sumnje da je narušio zdravlje najmanje sedam devojaka nad kojima je u svojoj neregistrovanoj ordinaciji u centru Beograda vršio medicinske zahvate, za koje nije imao ni odgovarajuću diplomu, niti licencu i predložilo sudu da ga osudi na osam i po godina zatvora!

Optužnicom je obuhvaćena i njegova majka Danijela Knežević, cvećarka koja je sinu pomagala u ordinaciji. Za nju je tužilaštvo predložilo kaznu od godinu dana kućnog zatvora.

- S. K. sumnjiči se da je izvršio krivično delo neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću, teška dela protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo, prevaru, falsifikovanje isprave, a okrivljena D: K. zbog sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću u pomaganju - saopštilo je tužilaštvo za koja se sve krivična dela sumnjiče majka i sin, optužnicom koje je podneta sudu.

Sava Knežević i njegova majka, podsetimo, uhapšeni su 24. marta. Kneževiću su lisice stavljenje zbog sumnje da su u neregistrovanoj ordinaciji "Dr Sauvage" u Beogradu, na Terazijama, od 2. januara 2020. do 8. aprila ove godine, za novčanu naknadu bavio pružanjem medicinskih usluga, bez odgovarajuće stručne srepene i bez odgovarajućeg odobrenja za samostalan rad, osdnosno bez licence a za čije obavljanje mu je po zakonu potrebna dozvola nadležnog organa.

- Osumnjičeni je pružao medicinske usluge i izvodio medicinske zahvate nad pacijentima, kao što su liposukcije, transferi masti, korekcije usana i druge, prikirivajući od njih činjenicu da nije stručno osposobljen za pružanje medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata, da bi nakon izvršenih "usluga" izdavao medicinske izveštaje sa propisanom terapijom - lekovima, bez pečata i sa lažnim brojem licence, za dogovrenu naknadu, što je za posledicu imalo teško narušavanje zdravlja za sada sedam oštećenih - navelo je tužilaštvo. U svemu tome, kako se navodi, pomagala mu je majka, koja je u tom periodu u nerigistrovanoj ordinaciji primala pacijente kojima treba da se pruže medicinske usluge i odrade medicinski zahvati, te od istih uzimala novčanu nakandu, sve to iako joj je bila poznata činjenica da njen sin u neregistrovanoj ordinaciji radi bez odgovarajuće stručne spreme i bez odgovarjućih odobrenja za samostalan rad, odnosno bez licence.

- Osumnjičeni se oglašavao preko društvenih mreža i na taj način nudio svoje medicinske usluge i izvođenje zahvata. Takođe je u svrhu reklamiranja koristio svoj instagram profil, kao i instagram naloge pojedinih javnih ličnosti - potvrdilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo. Majka i sin, saslušani su u tužilaštvu 25. maja i tada su iskoristili svoje zakonsko pravo da se brane ćutanjem, a kasnije su negirali izvršenje krivičnih dela.

Tokom postupka, saslušano je sedam oštećenih žena, kao i sedam zdravstvenih radnika, lekara i anesteziologa kao svedoka, a koji su bili radno angažovani u ordinaciji Save Kneževića. Takođe, veštačene su povrede koje su oštećene zadobile, kao i uračunljivost Kneževića i njegove majke.

- Nakon razmatranja i ocene svih izvedenih dokaza, tužilaštvo je protiv okriveljenih podnelo optužni predlog i predložilo sudu da orkiveljene proglasi krivim i S. K. izrekne kaznu u trajanju od osam godina i šest meseci i novčanu kaznu u iznosu od 800.000 dinara, a okrivljenoj D. K. godinu dana kućnog zatvora - navodi se u saopštenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Podsetimo, sud je posle mesec dana istrage lažnom hirurgu koji je zapravo maser i njegovoj majci ukinuo pritvor i pustio ih da se u nastavku postupka brane sa slobode.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Kolumna Dragoljuba Kojčića: Pod čekićem aparthejda
Kolumne

Kolumna Dragoljuba Kojčića: Pod čekićem aparthejda

Istraživačima aparthejda, koji nisu spremni da budu jeftine apologete političkih interesa, Kosovo i Metohija je danas prostor da svoja zapažanja i zaključke mogu da posmatraju i izvode in vivo. To isto važi i za oportunistički zanemele intelektualce koji po moralnoj odvažnosti nisu ni blizu Sartra, Rasela ili Markuzea. Ali, taj glas danas dopire samo iz usta i pera Petera Handkea

28.09.2024

19:05

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija