• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/novosti

25.09.2021

14:05

KLAN VELJE NEVOLJE SMAKNUO GORANA I NIKOLU?! Prikupljeni dokazi za proširenje istrage, namamljeni u Ritopek i zbrisani!

printscreen

Vesti

KLAN VELJE NEVOLJE SMAKNUO GORANA I NIKOLU?! Prikupljeni dokazi za proširenje istrage, namamljeni u Ritopek i zbrisani!

Podeli vest

Tužilaštvo za organizovani krminal, u saradnji sa pripadnicima MUP Srbije i Bezbednosno-informativnom agencijom, prikupilo je dokaze za osnovanu sumnju da su dvojicu mladića, čiji je nestanak prijavljen, Gorana Mihajlovića (22) i Nikolu Mitića (33), namamili i ubili pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Za ova dva zločina, do kraja sledeće nedelje biće proširena istraga protiv ove kriminalne ekipe.

Mihajlović je nestao aprila 2019, a nestanak Nikole Mitića, inače bliskog druga ubijenog Lazara Vukićevića, prijavljen je 10. avgusta prošle godine. On je od kuće krenuo u grad da se nađe na sestrom i od tog trenutka izgubio mu se svaki trag. U trenutku nestanka, kako piše na sajtu "Nestali.rs", na sebi je imao tamnu majicu kratkih rukava, teget šorts i bele patike.

Foto: nestalisrbija.rs

Nikola Mitić

KLAN VELJE NEVOLJE SMAKNUO - Mitić je poslednji put viđen oko 16 časova, ali na zakazani susret sa sestrom nije stigao - navodi naš sagovornik blizak istrazi. - Njegov mobilni telefon je bio uključen do 17 časova, a onda je i on ugašen. Prikupljeni su materijalni tragovi, koji ukazuju da su njegov nestanak i ubistvo organizovali Belivuk i Miljković i članovi njihove grupe.

Kidnapovanje ovog mladog Beograđanina bilo je gotovo u "senci" nestanka Gorana Veličkovića Goksija, koje se dogodilo u samo nekoliko dana razmaka. Veličković je nestao nedelju dana ranije, 3. avgusta, u otprilike isto vreme, oko 16.30. Mediji su se tada više bavili ovim navijačem Partizana nego Mitićem.

Foto: Informer DN

Goran Veličković Goksi

Istraga protiv Belivuka, Miljkovića i još nekolicine njihovih najbližih saradnika, biće proširena i za ubistvo mladića iz Resnika. Goran Mihajlović nestao je 1. aprila 2019. Da je reč o ubistvu, iza kog stoji kriminalna grupa Belivuka i Miljkovića, pokazuju svi prikupljeni materijalni tragovi i dokazi.

Mihajlovića je, kako se sumnjalo, u klopku uvukao Filip G. iz Berana. U trenutku nestanka Mihajlović je imao nepune 22 godine.

Njegova porodica, pre svih roditelji, supruga i ćerkica, nemaju spokoja. Kako je istraga slabo odmicala, Sanja Mihajlović, Goranova majka, sama je krenula u potragu za prvencem.

- Tog dana ja sam radila, a Goran je izašao iz kuće. Javio se ocu i supruzi Katarini i poručio da će brzo da se vrati. Noć je uveliko pala, a njega nije bilo. Nije se javljao ni na telefon. Katarina nam je rekla da sigurno nešto završava. Kada je prošlo sedam dana, a on se nije pojavljivao, niti javljao, nestanak smo prijavili policiji.

Noć uoči nestanka Goran je bio veoma nervozan. Prethodno je bio na žurki kod druga N. Š. Ujutru je izašao i telefon mu je bio dostupan do 16.30. Od tog trenutka, kao da je u zemlju propao.

Policija je Goranov automobil, kojim je otišao da se nađe sa drugom, pronašla 12. aprila u Novom Beogradu, na parkingu zgrade, u kojoj je živeo Darko Elez.

Foto: Informer DN

 

Interesantno, ali u toj zgradi je tada živela i sestra Filipa G. - navodi naš izvor. - U autu smo pronašli pištolj, kao i pasoš i ličnu kartu na ime Gorana Mihajlovića. Sa okolnih zgrada uzeti su snimci nadzornih kamera.

Ovakvi snimci bili su od velike važnosti prilikom rekonstrukcije kretanja Mihajlovića kobnog dana. Kamere iz Resnika "uhvatile" su njegov susret sa N. Š. na parkingu kod jednog supermarketa, kao i njegov ulazak u vozilo "smart", kojim je ovaj došao. Posle izvesnog vremena, kamera je zabeležila i muškarca sa bradom, naočarima i kačketom kako dolazi i otključava Mihajlovićevo vozilo i odvozi ga. Do tog trenutka je bio aktivan i njegov telefon.

Foto: printscreen/Slavija Info

Goran Mihajlović

Prema Sanjinim rečima, N. Š. je kasnije njima rekao da je Gorana ostavio na "Buvljaku" u Novom Beogradu i da ga otada više nije video.

OPTUŽENI ZA PET SMAKNUĆA

Istraga protiv zločina za koje se sumnja da ih je počinila ova kriminalna grupa se nastavlja. TOK, MUP Srbije i BIA nastavljaju da prikupljaju dokaze za još neke likvidacije, osim ovih sedam. Pored sumnji da su ubili Mitića i Mihajlovića, ova kriminalna grupa je optužena i za smaknuća Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje.

OPTUŽENI OSTAJU IZA REŠETAKA

Specijalni sud u Beogradu ponovo je u petak produžio pritvor pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića za još 30 dana. Od 30 optuženih, njih 27 se nalazi u pritvoru i svima je produžen pritvorom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
JA

pre 2 godine

Ni Tok ni Bia ni Mup... FBI je sve otkrio... Prestanite lagati ovaj napaćeni narod... Sram Vas bilo...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59