• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer

03.10.2021

08:30

Porodica iz Aleksinca ubijena zbog novca? NEKOLIKO VERZIJA MISTERIOZNOG NESTANKA ĐOKIĆA!

V.J.

Vesti

Porodica iz Aleksinca ubijena zbog novca? NEKOLIKO VERZIJA MISTERIOZNOG NESTANKA ĐOKIĆA!

Podeli vest

Tročlana porodica koju su činili Goran, Gordana i njihova ćerka Lidija Đokić ubijeni su najverovatnije iste noći u kojoj im se izgubio trag, između ponoći i dva sata ujutru, nakon čega je ubica njihova tela zapalio u šipražju u ataru sela Moravac, a onda ih prekrio granjem i lišćem, a njihov automobil, "pasat" odvezao do atara sela Tešice i tu ga zapalio u pokušaju da prikrije sve tragove

Motiv svirepog ubistva tročlane porodice najverovatnije je novac, tačnije dug koji je neko imao prema Goranu koji je držao menjačnicu u Aleksincu i, kako saznajemo prema nezvaničnim informacijama, povremeno je davao novac na kamatu.

Kako nezvanično saznajemo, policija će narednih dana poligrafski ispitati rodbinu, prijatelje i poznanike porodice Đokić kako bi proverili da li su informacije koje su im davali u danima nakon njihovog nestanka bile tačne.

Ono što je u ovom slučaju posebno čudno je to što niko od ispitanih ljudi nije rekao ništa što bi moglo da ukaže zbog čega bi neko mogao da naudi Đokićima. Policija je zapaljeni automobil, a potom i njihova tela, pronašla detaljnim operativnim radom i "češljanjem" ogromnog terena u okolini Aleksinca.

Foto: Informer/D. K.

Mapa kretanja

Podsetimo, tročlanoj porodici svaki trag izgubio se u noći između nedelje i ponedeljka kada su iz Moravca, gde su proveli dan s Goranovom majkom, oko ponoći krenuli ka svom stanu u Aleksincu.

Prvobitno se mislilo da su ka svom gradu krenuli uobičajenim putem, kroz selo Žitkovac, a potom u Aleksinac i da im se svaki trag izgubio na ovom potezu. Tu teoriju potvrđivao je snimak sa sigurnosne kamere auto-perionice na izlazu iz sela Žitkovac, koja je snimila njihov automobil "pasat" crne boje u 00.10 časova.

Međutim, kako je istraga pokazala, porodica Đokić kobne noći nije išla uobičajenim putem i nisu skrenuli na prvoj raksrsnici, već su se zaputili kontraputem. Kamera ih je poslednji put snimila u selu Tešice, koje je od Moravca udaljeno više od 8 kilometara i to dva sata kasnije!

Upravo u ataru sela Tešice juče je pronađen zapaljen automobil Đokića, dok su tela pronađena u ataru sela Moravac. Sada je misterija da li je ubica, nakon zločina, snimljen kako vozi automobil ka Tešici, gde ga je potom i spalio, ili su Đokići iz nekog razloga išli tim putem.

Foto: Informer/D. K.

Motiv

O porodici Đokić, mediji poslednjih dana nisu mogli mnogo da saznaju. O njima su svi imali samo reči hvale, a jedini motiv koji se, prema do sada poznatim informacijama, može pronaći u Goranovim poslovima. Naime, on je držao menjačnicu u Aleksincu i sumnja se da je pozajmljivao novac na kamatu i da je jednoj osobi nedavno pozajmio 15.000 evra. Da li je to razlog zbog kog su Đokići ubijeni, za sada nije poznato.

"Smerna, povučena porodica"

Kako smo nezvanično saznali, u ovoj tročlanoj porodici radio je samo otac Goran, dok je majka Gordana bila domaćica, a ćerka Lidija je završila Višu poslovnu školu u Leskovcu i nije nigde radila.

- Lidija je dobro dete, nikada nije pravila probleme. Nema ni dečka. Završila je Višu poslovnu školu u Leskovcu. Mirno je dete i sve ovo nema šanse da ima veze sa njom - kaže naša sagovornica bliska nestaloj porodici Đokić.

Ona ističe da je majka Gordana ceo život bila domaćica i da je brinula o domu i porodici.

- Gordana nije radila. Živeli su od Goranove menjačnice. Gordana je brinula o kući, ima i ptičice u stanu i znam da ih ne bi tek tako ostavila bez hrane, bez vode - govorila je ona pre nego što su tela Đokića pronađena.

Ona je rekla da je Gorana viđala samo po slavama i da ceo ovaj slučaj, prema njenom mišljenju, može da ima veze samo sa njim.

- Gordana se nikada nije žalila na Gorana. A šta se dešava u nečijoj kući, to se nikad ne zna. Nikad ih niko čuo da se svađaju. Majka i ćerka su bile mirne i dobre, ovo sve jedino može da ima neke veze sa njim, ipak je on taj koji radi sa parama. A šta i kako, zaista ne znam - kaže sagovornica.

Podsetimo, pre dva dana je rođaka nestale porodice ispričala da je Goran imao problem sa mnogima jer, kako nam je rekla - "dobro stoji".

- Znate kako, on ima menjačnicu, dobro im ide i godinama je već na meti napada. Desilo se da ga ispred kuće sačeka muškarac i da mu preti da će svašta da mu uradi da bi on dao neke pare. Najgore je bilo pre neku godinu kada je u menjačnicu ušao muškarac koji je uperio pištolj u njega i tukao ga. To je bilo jezivo. Plašimo se da ih nije neko dočekao ispred kuće i naterao da krenu negde. Ili im ušao u kola... Ne znam... - rekla nam je rođaka.

Foto: V.J.

Ubijena tročlana porodica
Ubijeni iz koristoljublja?

Motiv ovog brutalnog zločina po svemu sudeći je koristoljublje. Ubica je najverovatnije znao da Goran sa sobom uvek ima veću količinu deviza, a pretpostavke su da je možda imao između 20.000 i 50.000 evra.

Ubica odlično poznavao teren

Sumnja se da je ubica iz tog kraja jer je odlično oznavao teran, lokalne seoske puteve kojima se kretao kao i mesto na kojem su Đokići ubijeni, ali i ono na kojem je automobil nakon ubistva ostavljen i zapaljen.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stojan

pre 2 godine

Pa gde to ima da neko nosi sa sobom toliki novac. Jedino ako je hteo nesto da isplati ali i to je rizicno. Ako se jos znalo da nosi sa sobom gotovinu onda je to veliki mamac za razne vrste kriminalaca.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija