• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

04.10.2021

07:43

ŠOKANTNA SAZNANJA! Đokići su ubijeni zbog 100.000E u rezervnom točku!?

V.J.

Vesti

ŠOKANTNA SAZNANJA! Đokići su ubijeni zbog 100.000E u rezervnom točku!?

Podeli vest

Policija ima razloga da sumnja da je porodicu Đokić ubio neki dužnik koji je tačno znao da je Goran krio keš u rezervnom točku svog 'pasata'! U zapaljenom autu taj točak nije pronađen

Spaljena tela vlasnika menjačnice Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (25) posle šest dana potrage pronađena su u subotu u ataru sela Moravac nedaleko od Aleksinca. Prema prvim rezultatima istrage, Đokiće je 26. septembra najverovatnije oteo i likvidirao jedan od Goranovih dužnika koji je znao da on keš krije u rezervnom točku svog 'pasata'!

Na takav zaključak navodi činjenica da u spaljenom automobilu koji je pronađen u selu Tešica nije pronađen rezervni točak u kome je Goran, navodno, imao oko 100.000 evra!

Ugljenisana tela

Kako je objavljeno, u subotu je u Tešici najpre nađen spaljeni 'pasat', a potom su policajci u 12 kilometara udaljenom selu Moravac pronašli ugljenisana tela Gorana, Gordane i Lidije.

Foto: D.K.

Spaljeni auto ubijene porodice Đokić

- Dok su forenzičari pregledali izgoreli auto, policijske ekipe su naišle na jednu jamu u kojoj su ispod nabacanih dasaka bili sakriveni spaljeni leševi. Ispostavilo se da su to tela supružnika Gorana i Gordane. Muškarac je identifikovan na osnovu otiska prsta, dok je ženin identitet utvrđen prema nakitu koji je nosila kobne večeri. Malo dalje od njih inspektori su pronašli i njihovu ćerku Lidiju, čije je telo bilo totalno ugljenisano... - naveo je naš sagovornik i dodao da su nesrećni ljudi prvo ubijeni, a zatim spaljeni.

Kako je utvrdila dosadašnja istraga, ubica - čovek koga su Đokići najverovatnije poznavali - sačekao je da oni iz sela Moravac, u kom su bili kod Goranove majke, krenu ka Aleksincu.

Užas

Ugljenisana tela Gorana i Gordane pronađena su u jami ispod nabacanih dasaka, a spaljeni leš njihove ćerke Lidije malo dalje od njih
Izvor iz istrage

- Veruje se da ih je on na putu zaustavio i da su ga Đokići povezli. Osumnjičeni je potom, verovatno uz pretnju pištoljem, naterao Gorana da promeni pravac i da skrene na kolski put, ka njivama. Na zemljanom putu je ubicu, najverovatnije, čekao saučesnik ili više njih. Tada su ubijeni Goran, Gordana i Lidija, a njihova tela su polivena benzinom, zapaljena i sakrivena u unapred pripremljenoj jami - rekao je izvor iz istrage i dodao:

- Osumnjičeni su zatim iz Đokićevog 'pasata' izvadili rezervni točak u kome se, kako se pretpostavlja, nalazilo oko 100.000 evra. Zatim je jedan od zločinaca seo u taj auto i odvezao ga u atar sela Tešice, koji se nalazi 12 kilometara od mesta ubistva. Tamo je vozilo polio benzinom i spalio ga na jednoj divljoj šljunkari...

Ubice poznavale teren

Informerov sagovornik iz istrage kaže da je očigledno da su ubice odlično poznavale teren oko Aleksinca, na šta ukazuje to što su veoma vešto uspeli da sakriju i spaljeni automobil i tela ubijene porodice i tako sebi dali dovoljno vremena za bekstvo.

Rebić: Kamere su bile ključne

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je da su snimci kamera bili ključni da policija otkrije šta se dogodilo sa porodicom Đokić.
- Na kameri koja je snimila vozilo u ponedeljak oko 00.24 vidi se da oni iz kuće Goranove majke nisu pošli u pravcu Aleksinca, nego na kraj sela Moravac, gde se završava asfaltni put. To nam je dalo pravac u kom smo usmerili terensku potragu - rekao je Rebić. On je naveo da je očigledno da je ubica primorao Gorana Đokića da siđe sa puta.
- Nakon što je porodica ubijena između 00.24 i 2.05, osumnjičeni su njihov auto odvezli u atar sela Tešica, gde je vozilo spaljeno - naveo je direktor policije.

 

- Kako je utvrđeno, Goran Đokić je ljudima pozajmljivao novac uz određenu kamatu. Zbog toga jedan pravac istrage ide ka tome da se ispitaju sve osobe koje su Goranu dugovale novac, a taj spisak nije mali. Takođe, svi u okolini Aleksinca su znali da on uvek sa sobom ima prilično veliku svotu keša. U pojedinim trenucima Goran je kod sebe imao i više desetina hiljada evra, a pričalo se da veće količine novca iz nekog razloga krije u rezervnom točku svog automobila. Nije isključena mogućnost da su ubice to čule i zbog toga likvidirale tročlanu porodicu Đokić - naveo je izvor iz istrage.

Tela Gorana, Gordane i Lidije Đokić, po nalogu niškog Višeg tužilaštva, prebačena su u niški Zavod za sudsku medicinu radi obdukcije.

Meštani Moravca bi da vešaju ubice porodice Đokić

Reporteri Informera juče su u selu Moravac pokušali da razgovaraju sa porodicom pobijenih Đokića, ali niko od rodbine koja je bila u kući u kojoj živi Goranova majka Stojanka nije mogao da priča.

S druge strane, Srećko Stojanović, koji živi u istoj ulici, kaže da oni koji su počinili ovo svirepo ubistvo moraju da budu najstrože kažnjeni.

- Ja ih ne bih zatvarao, nego bih podigao vešala u centru Beograda da ceo svet vidi da se borimo protiv takvih monstruma. To je strašna tragedija. Isprva nisam verovao da im se nešto loše može desiti, računao sam, ajde, držao je menjačnicu, možda ga je neko radi para kidnapovao. Barem da su ih žive ostavili... Ubili su dete od 25 godina, zatrli su celu jednu familiju. U svakom slučaju, to je mnogo strašno, pogotovo za Goranovu majku, koja je sada ostala sama na svetu. Goranov brat je umro, a sad je ostala i bez drugog sina... - priča Stojanović.

Njegova žena Branislava kroz plač kaže da je htela da umre kada je čula šta se Đokićima dogodilo.

- Mnogo mi ih je žao, taj ko je to uradio nije čovek, to je monstrum. Smesta bih ga ubila. Kako je mogao da podigne ruku na devojčicu od 25 godina. Ako je Goran nekom nešto skrivio, pa što da ubiju i njegovu ženu i ćerku?! Ne znam šta se i kako se to desilo, ali sam ja potpuno izgubljena otkako sam čula da su mrtvi - kazala je ogorčena žena.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vla

pre 2 godine

Za ovakve monstrume dozivotna kazna je premija, u rudnik soli ih poslati i da rade 14 sati dnevno sa okovima oko vrata, sudstvo je nula, dobiju 15-20godina pa posle 10 pustaju ih da na slobodu, pitam se da li bi te sudije odredjivale iste kazne da je njihov neki na ovakav svirep nacin ubijen, pronaci krivce i peci ih na vatru kao prasice

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija