• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/novosti

06.10.2021

11:09

STEŽE SE OBRUČ OKO UBICA PORODICE ĐOKIĆ! Zna se ko je bio tiper, a ko mozak zločina u ekipi koja je sprovela u delo KRVAVI PLAN?!

Informer/D. K.

Vesti

STEŽE SE OBRUČ OKO UBICA PORODICE ĐOKIĆ! Zna se ko je bio tiper, a ko mozak zločina u ekipi koja je sprovela u delo KRVAVI PLAN?!

Podeli vest

Surovo ubistvo porodice Đokić potreslo je Srbiju, a veliki broj policajaca u uniformi i civilu radi na otkrivanju tragova koji će ih dovesti do odgovornih za ovaj zločin. Na taj način su prema dostupnim informacijama pronađena i tela pobijene porodice. Do Gorana, Gordane i Lidije došlo se analizom baznih stanica mobilne telefonije

Inspektori su uz pomoć operatera, danonoćnom istragom i analizom, došli do lokacije na kojoj su poslednji put registrovani aparati oca i ćerke.

Na tom potezu su pripadnici policije pojačali "češljanje" terena i tako stigli do velikog smetlišta i jame u kojoj su bila tela Đokića, u ataru sela Moravac.

- Nekoliko sati ranije, 12 kilometara dalje, pronađen je izgoreli auto ove porodice i u njemu čaura - navodi naš izvor.

- Otac, majka i ćerka ubijeni su sa po dva hica u grudi i glavu. Tela su potom posuta benzinom i zapaljena. Vatra je najviše oštetila telo devojke, što je dodatno otežalo obdukciju. Pucano je iz dva oružja, najverovatnije pištolja kalibra devet i 7,65 milimetara. Verujemo da je u zločinu učestvovalo više ljudi.

Foto: D. K.

 

Prema nezvaničnim informacijama, porodica Đokić je najverovatnije oteta, a Goran je potom primoran da siđe sa asfaltnog puta i da nastavi da vozi po nasipu uz Južnu Moravu.

- Ceo događaj, od otmice pa do paljenja auta, odigrao se od 00.30 pa do 2.30 - navodi naš sagovornik. - Jer, jedna od kamera je registrovala u blizini atara sela Tešice prolazak Đokićevog crnog "pasata" u 2.05. Prema nekoj rekonstrukciji, ubice su posle zločina nastavile kretanje i došle do sela Tešica. I tu ih je kamera snimila kada su prelazili most i sa druge strane Južne Morave, u gustom šipražju, zapalili automobil kako bi uklonili tragove.

Tiper napustio zemlju ali neće izbeći opdgovornost

Nedvosmisleno je utvrđeno da su Đokići ubijeni na jednoj lokaciji, a potom su tela doneta do smetlišta i zapaljena. Ne isključuje se mogućnost da su ubijeni i u "pasatu".

- Postoji nekoliko tragova na kojima se radi - ističe naš sagovornik.

- Krug se polako steže. Imamo indicija i određena saznanja ko bi mogao da bude "mozak" zločina, a i ko je ostatak "ekipe" koja je sprovela u delo krvavi plan. Tiper je napustio zemlju, ali to ne znači da će izbeći odgovornost.

Foto: D.K.

 
Đokići žrtve organizovane kriminalne grupe, uskoro imena počinilaca

- Porodica Đokić je očigledno bila žrtva organizovane kriminalne grupe. O profesionalnosti ovog krivičnog dela svedoči i sam način. Tela su spaljena, delo se dogodilo na mestu gde nije bila pokrivenost kamerama.

Znali su na pravi način da sakriju tragove, znali su i gde je sakriven novac. Imali smo ovakvih slučajeva, ali ne mnogo. Mislim da će policija rasvetliti ovo krivično delo i uskoro ćemo imati imena počinilaca - rekao je Ratomir Antonović, iz Centra za bezbednost, istrage i odbranu.

Upucani u glavu i grudi, bačeni jedno na drugo, pa zapaljeni

Obdukcijom je utvrđeno da su Lidiji i njenoj majci Gordani zločinci pucali u grudi i glavu. Rane su prostrelne. Goranu je, takođe, pucano u glavu, ali se zrno od jednog hica zadržalo i ono je pronađeno tokom obdukcije.

Tela su u jamu bačena jedna na drugo, a poslednje, na vrhu, bilo je Goranovo. Njihov zapaljeni automobil nađen je u ataru sela Tešica, da bi nekoliko sati kasnije i ugljenisana tela bila pronađena u šiblju u ataru sela Moravica, oko pet kilometara daleko od glavnog puta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Anica

pre 2 godine

Pod hitno uvesti smrtnu kaznu za zločine sa posebnom surovošću. Onda će se monstrumi zamisliti sta rade. Bez smrtne kazne će biti sve gore i gore. Izigravamo milosrdne sestre dok g.vna ubijaju nedužnu decu i ljude.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija