• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/blic.rs

06.10.2021

22:47

OBRUČ OKO UBICA ĐOKIĆA SE STEŽE, ALI JEDNA STVAR MOŽE SVE DA POREMETI! Strahuje se da tragove ne izbriše nevreme koje stiže!

V.J.

Vesti

OBRUČ OKO UBICA ĐOKIĆA SE STEŽE, ALI JEDNA STVAR MOŽE SVE DA POREMETI! Strahuje se da tragove ne izbriše nevreme koje stiže!

Podeli vest

Istraga ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca i dalje traje danonoćno. Iako MUP još ništa zvanično nije saopštio o ubicama, nezvanično se navodi da se polako steže obruč oko počinioca i onoga ko je tipovao njihovu likvidaciju. Jedna stvar koje ne ide u prilog istrazi je loše vreme, odnosno kiša koja u Srbiju stiže sutra, a koja može da uništi tragove i dokaze ovog nezapamćenog zločina

Njihova tela pronađena su pre četiri dana u ataru sela Moravac, a njihov zapaljeni "pasat" u ataru sela Tešica. Sa dolaskom prve policijske patrole počela je istraga i mesto zločina je bilo zatvoreno, odnosno, ograđeno policijskom trakom, a potom su na terenu bili forenzičari koji su izuzeli sve što bi moglo da posluži kao trag ili dokaz.

Pre dva dana, policija se ipak opet vratila na mesto zločina i ponovo su stavili policijsku traku u potrazi za novim tragovima. Pretraživali su teren sa detektorima za metal, a nađene su i čaure iz kojih je pucano u Đokiće. Teren se, prema nezvaničnim informacijama, i dalje pretražuje, obzirom da i dalje nije poznato da li su otac, majka i ćerka likvidirani na mestu na kom su pronađena njihova tela ili su ubijeni u automobilu, a kako smo gore naveli, problem će biti kiša koja će padati narednih desetak dana.

Foto: printscreen

U međuvremenu, naložena je dodatna obdukcija tela, a kako saznajemo, tim povodom nalazi još uvek nisu stigli u Više javno tužilaštvo u Niš kom je predat ovaj slučaj.

Prvi rezultati obdukcije pokazali su da su Đokići ubijeni iz vatrenog oružja, odnosno, da je otac Goran ubijen sa jednim metkom, dok su ćerka Lidija i majka Gordana upucane sa nekoliko hitaca u grudi i glavu.Obducija je takođe pokazala da su tela spaljena nakon ubistva, kao i to da je Lidijino telo bilo u najgorem stanju i da je bila neprepoznatljiva. Zasad se sumnja da su samo ubistvo izvršile dve osobe i da su korišćenja dva pištolja, te da su rane nastale od projektila kalibra 9 milimetara i 7,65 milimetara.

Foto: V.J.

U okviru dodatne obdukcije naloženo je i da se rade toksikološki nalazi.Inače, takođe se sumnja da je u Đokiće pucano iz neposredne blizine, a i dalje nije isključena mogućnost da je jedan od pištolja korišćen prilikom ubistva onaj koji je Goran imao, a čija je prazna kutija pronađena prilikom pretresa porodičnog stana. Nije isključeno da su mu ga ubice otele i da im je upravo to oružje poslužilo za egzekuciju.

Foto: D.K.

Podsetimo, porodica Đokić, Goran, Gordana i Lidija, oteti su i brutalno ubijeni u nedelju nešto posle ponoći. Njihovi rođaci dva dana kasnije primetili su da ih nema, da su im telefoni nedostupni i da im je porodična menjačnica zatvorena, a stan zaključan, te su njihov nestanak prijavili policiji. Policija je u utorak krenula u opsežnu potragu za nestalom porodicom koja je trajala sve do subote ujutru kada je najpre, u ataru sela Tešica pronađen njihov zapaljen automobil, a onda, desetak kilometara dalje, na nepristupačnom terenu i ataru sela Moravac, odakle su Đokići kobne večeri krenuli, pronađena su njihova spaljena tela.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17