• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

08.10.2021

23:47

Misteriozno vozilo snimljeno na dan nestanka Đokića, DA LI JE TO KLJUČNI TRAG U POTRAZI ZA UBICAMA TROČLANE PORODICE?!

Informer

Vesti

Misteriozno vozilo snimljeno na dan nestanka Đokića, DA LI JE TO KLJUČNI TRAG U POTRAZI ZA UBICAMA TROČLANE PORODICE?!

Podeli vest

U potrazi za ubicama porodice Đokić, Gorana (57), njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (25), policija je uzela sve snimke sa kamera sa privatnih kuća i objekata u selu Moravac, ali i iz obližnjeg sela Žitkovca i sela Tešica, a pažnju im je privukao crveni automobil koji je u nedelju, 26. septembra, na dan nestanka porodice, viđen u Moravcu

 

- Pregleda se video-materijal, i to ne samo od 26. septembra nego i od prethodnih, ali i narednih dana. Kamere su kobne noći snimile automobil "pasat" kojim su Goran, Gordana i Lidija oko ponoći krenuli ka svom stanu u Aleksincu, ali tamo nikada nisu stigli. NJih je najverovatnije neko presreo u Moravcu i naterao ih da se odvezu u njive, gde su nađeni mrtvi i spaljeni - kaže izvor upoznat sa istragom i nastavlja:

- On što bi za istragu moglo da bude značajno jeste automobil crvene boje koji je u nedelju viđen u Moravcu. Taj auto ne pripada nikome od meštana, pa postoji mogućnost da su napadači koristili upravo ovo vozilo.

Istražitelji veruju da su Đokići tipovani i praćeni duže vreme.

- Zločin je izvršila organizovana grupa, koja je tačno znala kretanje porodice Đokić. Misterija je kako su oni skrenuli ka njivama, tj. da li su nekoga koga dobro poznaju povezli ili su bili primorani da nekoga povezu - priča izvor:

Foto: V.J.

- Svakako, egzekutori su dobro poznavali kraj u kome su se kretali, s obzirom na to da je "pasat" snimila kamera sa jedne kuće tek u 2.05 časova u Tešici, najverovatnije kada ga je ubica odvezao u šumarak da bi ga spalio. Inače, inspektori veruju da su Đokići ubijeni između 00.24 i 2.05 sati.

Gorana i Lidija Đokić ubijene da ne bi otkrile ubicu

Advokat i savetnik ministra policije Svetozar Vujačić izjavio je da su ubice porodice Đokić u prednosti u odnosu na policiju čak pet dana, s obzirom na to da se zločin dogodio u noći 26. septembra, a da su tela otkrivena 2. oktobra. - Pet dana je mnogo od izvršenog zločina! Zasad znamo samo ono što je objavljeno u medijima, više od toga ne zna ni ministar - rekao je Vujačić, i pojasnio da je porodica verovatno ubijena upravo na mestu gde su tela pronađena:

- Ovome u prilog idu tragovi sa mesta zločina. Čini se da je ta porodica, posebno domaćin, praćena dugo vremena, barem mesec dana. Moj instinkt mi govori da su počinioci ljudi koji su mu dugovali novac, dakle, motiv je koristoljublje, i to koristoljublje na kvadrat. Ubistvo žene i ćerke govori o tome da su ubice izvanredno dobro poznavale žrtvu. Da su ostale u životu, progovorile bi i rekle ko je ubio Gorana - izjavio je Vujačić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zozon

pre 2 godine

Ovaj deda advokat je neki mnogo bistar lik. Vrlo vispreno je zaključio da bi Gordana i Lidija otkrile identitet zločinaca da su ostale žive i da su zato morale biti ubijene. E moj ministre šta ovaj tebe može da savetuje.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija