• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/kurir

09.10.2021

09:13 >> 10:34

/UZNEMIRUJUĆI VIDEO/ DEČAK ISEČEN BRITVOM! Drama u dvorištu surčinske škole pukom srećom PROŠLA BEZ TEŽIH POSLEDICA!

printscreen

Vesti

/UZNEMIRUJUĆI VIDEO/ DEČAK ISEČEN BRITVOM! Drama u dvorištu surčinske škole pukom srećom PROŠLA BEZ TEŽIH POSLEDICA!

Podeli vest

Povređeni dečak prevezen je u Institut za majku i dete, gde mu je rana od 1,5 centimetara ušiven

Maloletnik (12) lakše je povređen kad ga je godinu dana stariji drug ubo nožem u nogu i posekao ga. Kako saznajemo, napad se dogodio u dvorištu OŠ “22. oktobar” u Surčinu u utorak oko 16 sati, za vreme velikog odmora. O povređivanju maloletnika obaveštena je policija, koja je odmah otpočela istragu, ali i Ministarstvo prosvete.

Otac povređenog dečaka A. N.je opisao šta se tačno dogodilo, odnosno preneo nam je ono što mu je sin ispričao.

– Bio je veliki odmor, deca su igrala odbojku i u jednom trenutku lopta je odletela na drvo. Deca su gađala loptu kako bi pala, pridružio im se i moj sin. Počeo je da gađa drvetom loptu. Video je tog dečaka kako nekom britvom seče malu plastičnu flašu, ali ni na trenutak nije pomislio da će ta ista britva završiti u njegovoj nozi – priča otac povređenog dečaka i dodaje:

– Britva je probila patiku i zabola mu se u nogu u predelu oko srednjeg prsta. Zašto je to uradio, ne znam. Da li namerno i slučajno, pošto je moj sin stajao u blizini. Kad je video šta je uradio, taj dečak koji ga je posekao pobegao je u školu, a moj sin je ostao da leži na podu. Srećom, brzo su nastavnici to primetili i u školi mu je ukazana prva pomoć. U međuvremenu su zvali Hitnu pomoć i policiju, a razredna mog sina je pozvala mene – objašnjava A. N.

 

 

Otac ističe da je nedopustivo da deca nose noževe u školu.

– Kasnije sam čuo da je jedna britva nađena u školskom toaletu. Ne znam da li je reč o toj istoj britvi ili nekoj drugoj. U svakom slučaju, policija ju je uzela i naknadno će biti utvrđeno kome pripada – rekao je potreseni otac.

Foto: rina.rs

 
Povreda nije opasna, ali mogla je da bude

Prema njegovim rečima, roditelji dečaka koji je povredio njegovog sina nisu ni zvali da pitaju kako mu je dete.

– Srećom, povreda nije opasna, ali moglo je da bude mnogo gore. Ne izlazi mi iz glave krv koju sam zatekao – kaže A. N.

Povređeni dečak prevezen je u Institut za majku i dete, gde mu je rana od 1,5 centimetara ušivena, pa je pušten na kućno lečenje.

– Idemo samo na previjanje. Brine me to što mi je sin rekao da je ta britva kojom je uboden bila zarđala – kaže otac povređenog dečaka i dodaje da je sa sinom bio i u policijskoj stanici, gde je dao izjavu.

Nije postojala namera da stariji učenik povredi mlađeg? 

Svetlana Jovanović, direktorka OŠ “22. oktobar” u Surčinu potvrdila je da se povređivanje učenika dogodilo i istakla da je škola nakon incidenta uradila sve po protokolu.

– Četiri dežurni nastavnika su u tom trenutku bila u školskom dvorištu, plus obezbeđenje. To se desilo ispod jednog drveta dok su gađali loptu. Bio je to trenutak, deca su se igrala, desilo se iznenada, ne verujem da je kod starijeg učenika postojala namera da povredi mlađeg. Na kraju se on i izvinio drugu.

Bez obzira na sve, ispitali smo ceo slučaj, obavestili školsku upravu i postupićemo po protokolu o postupanju u ustanovi. Zvali smo Hitnu pomoć, obaveštene su sve nadležne institucije – policija, Centar za socijalni rad, Ministarstvo prosvete.

Pokrenut je disciplinski postupak protiv učenika koji je povredio druga. Svakako je nedopustivo da učenici donose noževe u školu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bg Dex 1970

pre 2 godine

Ma nije to nista. Igrala se deca. Da li se neko seća slučaja sa Novog Beograda, kada je 12-godišnji dečak silovao 5-godišnjeg dečkića u grmlju nekog parka. Završilo se tako što je napasnik "kažnjen" tako što je morao svakodnevno da ide kod psihologa, dok sam psiholog ne proceni da nema više potrebe za isto. Za žrtvu je takođe bila ista preporuka zbog samog čina silovanja nad njim i da ne bi ostale traume kao posledica pomenutog čina. Ljuti me i vređa moju i inteligenciju svakog normalnog i moralnog čoveka što niko nije kaznio roditelje, staratelje, vaspitače i svako drugo punoletno lice koje je odgovorno za svoje dete dok je maloletno. Roditelj je taj koji nas vaspitava i koji nas uči opštim vrednostima da kao prvo razlikujemo dobro od zla. Roditelj je taj koji će nam oduzeti telefon ako smo loši kao đaci. Roditelj nam neće dopustiti da igramo igrice i družimo se na fejsu, Tik Tok u dok ne završimo domaći. Sve počinje od roditelja i kraj. Živela Srbija!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Macura: Baviću se poboljšanjem položaja žena, posebno onih van javnog života!
Politika

Macura: Baviću se poboljšanjem položaja žena, posebno onih van javnog života!

Ministarka bez portfelja zadužena za rodnu ravnopravnost Tatjana Macura izjavila je danas, dan nakon što je položila zakletvu u parlamentu kao član nove Vlade Srbije, da će se baviti poboljšanjem položaja žena, posebno onih koje nisu deo javnog života, kao i da očekuje dobar i kvalitetan dijalog sa Srpskom pravoslavnom crkvom kada je u pitanju Zakon o rodno senzitivnom jeziku.

03.05.2024

13:44

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!
Planeta

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!

Od Linkolnove pobede na izborima, pa do danas svi američki predsednici bili su ili iz Republikanske ili iz Demokratske partije, a uspostavljena je dominacija ove dve stranke i u Kongresu. Formalno, postoje i druge koje mogu da učestvuju na izborima. Međutim, njihovi rezultati su zanemarljivi, navodi se u analizi Instituta za politiku i ekonomiju jugoistočen Evrope (IPESE)

03.05.2024

10:36

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!
napeto

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!

Rusko vojno osoblje ušlo je u četvrtak u vazdušnu bazu u Nigeru u kojoj su američke trupe, od kojih je vojna hunta Nigera zatražila da se povuku, a ministar odbrane SAD Lojd Ostin izjavio je da američki vojnici nisu u opasnosti i da su "ruske snage u posebnom kompleksu i nemaju pristup američkim snagama ili opremi".

03.05.2024

10:06

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija