• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: prvo.os.jt.rs

11.10.2021

16:03

Taksisti, koji je vukao muškarca više od jednog kilometra, određen pritvor!

Pixabay

Vesti

Taksisti, koji je vukao muškarca više od jednog kilometra, određen pritvor!

Podeli vest

Dana 09.10.2021. godine, po nalogu dežurnog zamenika Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu osumnjičenom M. T. je određeno zadržavanje u trajanju od 48 časova zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo Teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl. 297 st. 4 KZ i krivičnog dela Nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi iz čl. 296 st. 1 KZ, rekli su iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, a njihovo saopštenje vam prenosimo u celosti

"Naime, dana 09.10.2021. godine oko 03.50 časova u ulici Takovska preko puta kućnog broja 3 u desnoj kolovoznoj traci u smeru ka Cvijićevoj ulici policijski službenici su zatekli NN muško lice, čija smrt je konstatovana od strane dežurnog lekara hitne pomoći koja je izašla na lice mesta.

Taksi vukao muškarca više od jednog kilometra, vozač tvrdi da ništa nije primetio! Bizaran slučaj u Beogradu zapanjio policiju i tužilaštvo!

Osumnjičenom je stavljeno na teret da je krivično delo izvršio na taj način što je dana 09.10.2021. godine upravljajući taksi vozilom i krećući se ulicom Kneza Miloša od Mostarske petlje ka Cvijićevoj ulici, kod kućnog broja 74 prešao preko NN muškog lica, starosti oko 60 godina, koje se najverovatnije, iz do sada nepoznatih i još neutvrđenih razloga, nalazio na kolovozu ulice, te je osumnjičeni ovo lice „vukao“ ispod vozila sve do ulice Takovska, gde je preko puta kućnog broja 3 NN lice ostalo da leži u desnoj kolovoznoj traci, dok je vozač nastavio kretanje vozilom i napustio lice mesta.

UKP Treće odeljenje PU za grad Beograd je, po nalogu tužilaštva, najpre uvidom u video zapise sa saobraćajnih kamera utvrdlo registarske oznake taksi vozila koje je učestvovalo u ovoj saobraćajnoj nezgodi, a potom i identitet vozača koji je upravao taksi vozilom, nakon čega su vozača lišili slobode, budući da mu je dežurni zamenik tužioca odredio zadržavanje.

Osumnjičeni M. T. je saslušan dana 11.10.2021. godine kojom prilikom je negirao izvršenje krivičnog dela, te je u odbrani izjavio da nije znao, niti je u toku vožnje primetio da je vozilom prešao preko tela oštećenog, niti da je „vukao“ oštećenog, iz kojih razloga i nije zaustavio svoje vozilo.

Tužilaštvo će u toku postupka insistirati da policijski službenici preduzmu sve radnje kako bi se utvrdilo kako je i na kom mestu došlo do primarnog kontakta između tela oštećenog, sada pokojnog i taksi vozila, a zatim će u dokaznom postupku najpre pribaviti obdukcioni nalaz za preminulog iz koga će se utvrditi identitet NN lica i uzrok smrti, nakon čega će narediti saobraćajno tehničko veštačenje kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojima se odigrala predmetna saobraćajna nezgoda. U daljem toku postupka biće ispitani svedoci događaja, dodatno pregledane kamere i pribavljeni svi video zapisi sa kamera, te će se prikupiti sva obaveštenja i drugi dokazi, nakon čega će tužilaštvo doneti odluku o daljem toku postupka."


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Romi se sećaju pakla koji su pre 25 godina doživeli na Kosovu i Metohiji: Kuće im spaljivane, proganjani su i proterivani
Politika

Romi se sećaju pakla koji su pre 25 godina doživeli na Kosovu i Metohiji: Kuće im spaljivane, proganjani su i proterivani

U francuskom gradu Troyesu održana je ceremonija obeležavanja Dana sećanja na stradale, prognane i nestale Rome na Kosovu i Metohiji. Burhan Osmani, organizator i inicijator ovog događaja, podsetio je prisutne na teške okolnosti u kojima su se Romi našli tokom rata na Kosovu i Metohiji u drugoj polovini 1990-ih godina, kada su Albanci hteli da otcepe južnu srpsku pokrajinu.

21.06.2024

19:42

Otkriveno! Evo kada će biti izabran novi gradonačelnik Beograda!
Politika

Otkriveno! Evo kada će biti izabran novi gradonačelnik Beograda!

Predsednik Skupštine Grada Beograda, Nikola Nikodijević, zakazao je 2. sednicu Skupštine grada Beograda za ponedeljak, 24. jun, u 10 časova. Mesto održavanja sednice je zgrada Skupštine grada na Trgu Nikole Pašića 6, u velikoj sali u prizemlju. Na dnevnom redu ove sednice naći će se izbor gradonačelnika Beograda, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća.

21.06.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze
Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze

Brioni su nacionalni park i čuveno hrvatsko letovalište koje čine nekoliko ostrva i danas se pominje kao omiljeno mesto za odmor Josipa Broza Tita. Ali, i Srbija ima Brione...

20.06.2024

17:51