• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink/Informer

12.10.2021

14:12

Sekte vrbuju žrtve gde stignu! AKO VAM SE DECA IGRAJU OVIM STVARIMA, HITNO REAGUJTE!

printscreen

Vesti

Sekte vrbuju žrtve gde stignu! AKO VAM SE DECA IGRAJU OVIM STVARIMA, HITNO REAGUJTE!

Podeli vest

Nakon sumnje majke Dragice Tomić, koja se boji da je neka sekta odgovorna za smrt njenog sina Filipa Stevanovića (27), koji se 23. septembra spalio u Banjičkoj šumi, postavlja se pitanje kolika je trenutna opasnost od sektaša u Srbiji

Stručnjaci veruju da je velika i da su sekte i te kako prisutne na našem području. Prema rečima Filipove majke, ona je na njegovom grobu jednog dana pronašla jugio karte i videvši kako su oslikane, pomislila je da to nisu čista posla. Poznato je da se njima igraju deca koja za sebe govore da vole demone, a na tim kartama nacrtani su i oni i razna čudovišta. Jedna od njih zove se Zlo mučeništvo, druga je Davo, a najjača u igri je Ugovor s gospodarom tame.

Takođe, cilj igre je da igrač koji izgubi partiju gubi dušu i ona tada pripada kralju tame. Dragica kaže da je te karte jesu zabrinule, ali se nada da su samo deo neke igre.

U banjičkoj šumi pronađen mladić sa opekotinama po telu, zbog teških trauma prebačen na reanimaciju

- Ne znam šta one znače, bila sam šokirana kada sam ih našla. Nadam se da nisu deo neke sekte, već dečje igre. Na sahrani je, međutim, bila i neka osoba koja je sve snimala mobilnim telefonom i nismo znali koje. To sam rekla i policiji, a oni su nam rekli da je trebalo da joj zabranimo da to radi, kao da smo mi bili sposobni u tom trenutku i za šta - rekla je neutešna majka.

Kako kažu sektolozi, poslednjih nekoliko decenija u Srbiji se razvijaju i deluju najrazličitiji tipovi sekti, od najzastupljenijih satanističkih do pseudohrišćanske, pseudohinduističke, sinkretističke (mešavine elemenata okultizma i magije) i komercijalnih.

Najopasnije sekte

Crna ruža najopasnije sekta, karakteristična po ritualnom ubistvu životinja, ispijanju krvi... Cilj je da žrtvu dovedu do samoubistva. Satanina crkva je sekta u kojoj se slavi đavo, a orgije i droga su svakodnevica. Kefo zote je sekta za koju se saznalo 2018. kada je mladić u Obrenovcu ritualno zaklao psa, sve je snimila njegova devojka, a oboje su ubrzo uhapšeni.

Prema poslednjim statistikama, u Srbiji ima više od 10.000 članova ovakvih zajednica, koji se trude da u svoje redove regrutuju prevashodno one od kojih mogu da imaju materijalne koristi.

Takođe, u vezu s njima godinama su dovođeni brojni zločini, ritualna ubistva ili samoubistva, ali za većinu njih to nikada nije dokazano.

Sektolog Zoran Luković kaže da policija ima najveću ulogu u otkrivanju sekti i da poštujući njihovu istragu, ne može da govori o slučaju nesrećnog Filipa, ali naglašava da opasnost od pristalica okultnog vreba sa svih strana, a u današnje vreme najviše na internetu.

- Razni su načini putem kojih oni dolaze do svojih žrtava, a najčešće to rade na društvenim mreža ma, gde smo svi lako dostupni. Tačno znaju čime da namame svaku osobu, a to ne moraju biti samo depresivni ljudi u problemima. Dešava se i onima koji su srećni i ispunjeni. Njih privuče čista radoznalost i želja za avanturom i istraživanjem neke oblasti - ističe Luković.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija