• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.10.2021

19:47

/VIDEO/ POLICIJA, LEZI DOLE! POGLEDAJTE VELIKU AKCIJU POLICIJE! Pohapšeni surovi trgovci ljudima u Beogradu!

printscreen

Vesti

/VIDEO/ POLICIJA, LEZI DOLE! POGLEDAJTE VELIKU AKCIJU POLICIJE! Pohapšeni surovi trgovci ljudima u Beogradu!

Podeli vest

Beogradska policija uhapsila je J. S. (50), J. S. (25) i M. Ž. (25) zbog sumnje da su svog rođaka, inače osobu sa invaliditetom (42), sedam godina primoravali da prosi na ulici i dnevno im donosi 100 evra. Kako je saopštio MUP, troje uhapšenih terete se za produženo krivično delo trgovine ljudima

- Pakao nesrećnog čoveka počeo je u decembru 2014. godine, kada su članovi njegove porodice odlučili da uprkos tome što ima invaliditet on mora da doprinese njihovom budžetu i naterali ga da prosi - priča izvor upoznat sa slučajem.

Foto: printscreen

- Sumnja se da su oni iskoristili njegovu lošu materijalnu situaciju i počeli da ga iskorišćavaju. Nesrećni čovek je do oktobra ove godine, kada je kriminalna grupa uhapšena, bio u obavezi da bez obzira na vremenske prilike prosi na prometnim raskrsnicama u Beogradu, i to šest dana u nedelji. Koliko su bili surovi, govori i podatak da su žrtvi odredili sumu novca koju je od prosjačenja morao da zaradi i da im preda.

- On je morao svakog dana da im donese "dnevni pazar" u iznosu od minimum 100 evra. Eksploatišući žrtvu trgovine ljudima članovi kriminalne grupe su na mesečnom nivou, kako se sumnja, pribavljali protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 3.000 evra, a novac su koristili za sopstvene potrebe - navodi izvor i dodaje:

Foto: printscreen

- Žrtva njihove trgovine, suštinski, novac nikada nije dobijala za sebe.

Oduzet novac

U akciji hapšenja učestvovali su inspektori SBPOK i UKP.

Foto: printscreen

- Prilikom pretresanja stana i drugih prostorija kod osumnjičenih je pronađeno i privremeno oduzeto 650 evra, 18.000 dinara, kao i više mobilnih telefona. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija