• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.10.2021

12:43

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV VELJKA BELIVUKA! Tužilaštvo raspolaže validnim podacima i dokazima!

Vesti

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV VELJKA BELIVUKA! Tužilaštvo raspolaže validnim podacima i dokazima!

Podeli vest

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, na sednici veća održanoj 27. septembra 2021. godine donelo je rešenje

Ovo pravosudno telo potvrdilo je optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je podignuta protiv okrivljenog Veljka Belivuka, takođe poznatog kao Velja Nevolja.

Ispitujući optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz činjeničnog opisa krivičnih dela koja im se optužnicom stavljaju na teret, odnosno da su ispunjeni neophodni materijalni uslovi za optuženje u konkretnom slučaju.

Protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od 3 (tri) dana od dana prijema rešenja.

Belivuk je optužen za pet, a Marko Miljoović za četiri teška ubistva, kao organizatori ove kriminalne grupe.

Za ova ubistva optuženo je još 11 pripadnika grupe.

Dokazi protiv ove grupe zaplenjeni su mahom sa aplikacije Skaj za mobilne telefone, među njima audio i video snimci, kao i fotografije brutalnih ubistava, a putem međunarodne pravne pomoći one su iz Francuske dostavljeni našim pravosudnim organima.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je optužnicu sudu 30. jula.

Optuženi za ubistva, preprodaju droge i oružja, otmicu i silovanje  

 

Kriminalnoj grupi Belivuka i Miljkovića na teret se stavlja zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, preprodaja droge i oružja, kao i jedna otmica i jedno silovanje mladića.

Pored Belivuka i Miljkovića optužnica je podignuta i protiv Srđana Lalića, Miloša Budimira, Marka Budimira, Nebojše Jankovića, Vlada Draganića, Bojana Hrvatina, Dejan Tešića, Nikole Spasojevića, Nemanje Ðurića, Nemanje Lakičevića, Marka Andrića, Vlade Georgieva, Aleksandra Vučeljića, Milovana Tadića, Filipa Ivanovskog, Željka Kodžića, Slađane Sekulić, Borisa Karapandžića, Nikole Stefanovića, Vladimira Greka, Aleksandra Šćepanovića, Alekse Šejica, Mijata Simeunovića, Miloša Lukića Selaka, Alekse Dunjića, Vojislava Ðordevića, Alekse Stošića, Vladimira Dimitrijevića.

Od njih 30, trojica nisu u pritoru. To su Bojan Hrvatin, Vladimir Dimitrijević i Vojislav Ðordević.

Hrvatin je detaljno ispričao kako su izvršena četiri od pet ubistava u Ritopeku, za koja je optuženo ukupno 13 pripadnika grupe, među kojima je i on.

Foto: MUP

 


Vladimir Dimitrijević i Vojislav Ðorđević su tužilaštvu ispričali na koji je način grupa preprodavala drogu.

Grupa se tereti da je od početka 2019. do hapšenja u februaru ove godine delovala pod velom Partizanove navijačke grupe “Principi”.

Pripadnici grupe su, kako se sumnja, delovali po uputstvima vođa grupe, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su im davali naloge gde, kada i na koji način treba da se otme i liši života, kao i gde će se droga stavljati u protmet...

Naloge su prenosili mahom preko aplikacije “Skaj”.

Grupa se tereti za pet ubistava: Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Milana Ljepoje.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija