• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

18.10.2021

18:50

Istraga stravičnog zločina u ataru sela Moravac kod Aleksinca! Ubice Đokića su pobegle crvenim "daevu matizom"?!

Privatna arhiva

Vesti

Istraga stravičnog zločina u ataru sela Moravac kod Aleksinca! Ubice Đokića su pobegle crvenim "daevu matizom"?!

Podeli vest

* Na snimku sigurnosnih kamera primećen je mali crveni auto, i to tačno u vreme nakon ubistva porodice iz Aleksinca * Interventna brigada i saobraćajna policija blokirale sela Moravac i Tešica, zaustavljale crvena vozila i češljale garaže, dvorišta...

 

Policija u okviru istrage ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca intenzivno traga za crvenim automobilom "daevu matiz" zbog sumnje da su ubice nakon zločina 26. septembra tim vozilom pobegle iz sela Moravac. Oni su namerno izabrali mali auto kako prilikom bekstva ne bi privukli pažnju.

Kako je rekao Informerov izvor iz istrage, inspektori koji vode slučaj ubistva Gorana (57), Gordane (56) i Lidije (25) Đokić, čija su tela 2. oktobra nađena spaljena u ataru sela Moravac, sumnjaju da su ubice prilikom zločina koristile mali crveni automobil.

Nisu privlačili pažnju

- Na šturim snimcima sigurnosnih kamera u noći kada je porodica Đokić ubijena primećeno je jedno crveno vozilo. Zbog lošeg kvaliteta snimaka ne vidi se koliko ima osoba u njemu, ali je utvrđeno da je reč o "daevu matizu". Postoji sumnja da su ubice baš tim automobilom pobegle nakon što su otele, ubile i spalile Đokiće u ataru sela Moravac. Osumnjičeni su namerno izabrali takvo vozilo jer je malo, neupadljivo i ne privlači pažnju, a lako može i da se sakrije - naveo je naš izvor iz istrage.

Svedok

Policija razgovara sa meštanima sela Moravac i Tešica jer veruje da postoji svedok jezivog ubistva Đokića

Izvor iz istrage

Zbog mogućnosti da su ubice meštani sela Moravac i Tešica, na šta ukazuje njihovo odlično poznavanje terena gde je nesrećna porodica streljana, a njihov "pasat" spaljen, postoji mogućnost da su oni "daevu matiz" sakrili upravo u tim selima. Zato su u subotu Interventna brigada iz Niša i saobraćajna policija ponovo češljale ta dva mesta. Dok su saobraćajci zaustavljali sva crvena vozila i kontrolisali vozače, pripadnici brigade su obilazi dvorišta i garaže.

Foto: Informer/D. K.

- Pretražujemo teren u potrazi za jednim određenim vozilom. Takođe, razgovaramo sa ljudima u nadi da je neko od njih kobne noći između 26. i 27. septembra ipak nešto video. Možda i očevidac postoji, ali se plaši da progovori ili ne želi da se meša. Prosto je neverovatno da baš niko ništa nije video - navode u policiji i dodaju da se istraga nastavlja.

Prerušeni policajac?

Podsetimo, kako je zasad utvrđeno, vlasnik menjačnice u Aleksincu Goran Đokić, njegova supruga Gordana i ćerka Lidija ubijeni su zbog velikog novca, koji je Goran krio u svom "pasatu".

Posle urađene rekonstrukcije zločina, sumnja se da je 26. septembra ubica u Moravcu u zasedi čekao Đokiće, koji su tamo bili u poseti Goranovoj majci, pa su krenuli natrag u Aleksinac. Đokiće je u Moravcu zaustavio ubica, najverovatnije prerušen u policajca.

Foto: D.K.

- Čim je Goran zaustavio auto, ubica je uleteo na zadnje sedište i s leđa upucao Gordanu, koja je sedela na suvozačevom sedištu. Goran nije mogao da pruži otpor, a Lidija je bila sigurno sleđena od straha. Ubica je potom naterao Đokića da ih odveze do zabačene i napuštene separacije na obali Južne Morave, gde ih je sve izbacio iz vozila. Gorana je upucao u glavu, kao i Gordanu, a zatim je upucao i Lidiju u grudi i glavu - rekao je izvor iz istrage.

Ubica je potom bacio tela u jamu, gde ih je spalio, a njegov saučesnik je odvezao auto u atar susednog sela Tešica, gde ga je, takođe, zapalio. 

Policija uzimala brojeve telefona

Goran Bećirović je reporterima Informera ispričao da je u subotu i kod njega u kuću došla policija.

- Mnogo je policajaca bilo u Moravcu, išli su od kuće do kuće. Trojica su došla kod nas, tražili su brojeve telefona svih ukućana. Legitimisali su nas, raspitivali se jesmo li nešto videli. Naša kuća je baš na početku ulice kojom se ide ka domu Goranove majke. Pitali su za neko crveno vozilo i za neku prikolicu... Nismo mogli ništa korisno da im kažemo, jer čitav dan radimo, skupljamo staro gvožđe. Strašno je to što se desilo Đokićima, svi smo mnogo potreseni, voleli bismo da pomognemo, ali ne znamo kako - rekao je Bećirović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija