• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/kurir

21.10.2021

11:44

BOGINJU LAŽNIH USANA JEDINO REŠETKE MOGU DA ZAUSTAVE?! Uprkos krivičnim prijavama Olgica Lončar ŠIRILA POGUBNI BIZNIS

Vesti

BOGINJU LAŽNIH USANA JEDINO REŠETKE MOGU DA ZAUSTAVE?! Uprkos krivičnim prijavama Olgica Lončar ŠIRILA POGUBNI BIZNIS

Podeli vest

I nakon niza krivičnih prijava, pa čak i posle dve podignute optužnice i određenih pritvora, nadrilekari se ne smiruju.

Olgica Lončar, protiv koje je u junu ove godine podneta krivična prijava, nastavila je da izvršava estetske zahvate za koje nije kvalifikovana i da time dovodi u opasnost zdravlje klijenata, te je zbog toga privedena prošle nedelje u Hrvatskoj, a nakon toga i na granici sa našom zemljom u koju je pokušala da uđe sa velikom količinom novca u torbi i sa medicinskom robom sumnjivog porekla.

Olgica Lončar, u javnosti poznata i kao "Boginja lažnih usana", osumnjičena je da je izvršila krivično delo Nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo, kao i Neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću i zbog toga joj potencijalno preti kazna zatvora. Naime, za prvo navedeno delo zaprećena je kazna od novčane do tri godine zatvora, a za drugo se takođe može dobiti novčana kazna ili do dve godine robije.

U junu ove godine klijenti su podneli krivičnu prijavu protiv Olgice Lončar i njeno dvoje saradnika iz salona zbog nestručnog izvođenja zahvata za koje, kako se sumnja, nisu imali kvalifikacije. Kao rezultat njihovog rada ljudima su ostajale užasne posledice, dok je pojedinima i narušeno zdravlje.

Foto: Informer

 

Ona je, kako se sumnja, bez ikakve diplome medicinskog ili stomatološkog fakulteta obavljala medicinske zahvate nad ženama koje su se dolazile na tretmane hujaluronom u njen salon na Novom Beogradu. Navodno, iako nije upisana u registar lekarske komore, Lončareva je putem instagrama nudila usluge izbeljivanja zuba, ruskih usana, tretmana hujaluronom.

U krivičnoj prijavi protiv nje se navodi da je menjala adresu salona kako bi izbegla kontrolu inspekcija, a upitno je i na koji način je nabavljala botoks, hujaluron jer "ovlašćeni distrubuteri vrše isporuku ovih preparata samo nakon dozvole inspekcije Ministarstva zdravlja".

Jedna od oštećenih žena je ispričala da joj je u Olgičinom salonu u usne umesto hijalurona ubrizgan botoks, čime su joj usta unakažena, a koji se ne razgrađuje već se može samo ukloniti hirurškim putem. Da u usnama nema hijaluron nego silikon saznala je kada je nakon godinu dana otišla kod doktorka kako bi uradila hijaluronidazu, za sve to vreme usne su joj bile natečene, a stvorile su se i grudvice u njima.

Privedena u Hrvatskoj, uhvaćena na delu

Osim što je radila, ona je držala obuke za medicinske zahvate i drugim klijentkinjama.

Međutim, sve ovo je nije sprečilo da nastavi da se bavi nadrilekarstvom šta više, delatnost je proširila i na zemlje regiona. Tako je Hrvatska policija privela prošle nedelje u Slavonskom Bordu nakon što su je uhvatili na delu kako jednoj klijentkinji ubrizgava botoks. Nakon saslušanja je puštena, ali joj je zabranjen ulazak u susednu zemlju u trajanju od dva meseca, a ona je postupila prema nalogu i odmah napustila Hrvatsku, saopštila je tamošnjim medijima Kata Nujić iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Iz iste policijske uprave je saopšteno da je tada započeta istraga protiv Lončarove koja je još uvek u toku.

- Inspekcija rada Državnog inspektorata obavila je inspekcijski nadzor kod poslodavca u Slavonskom Brodu na okolnost zakonitosti rada državljanke treće zemlje, za koju je utvrđeno da je u toku nadzora obavljala poslove kozmetičarke kod poslodavca protivno odredbama Zakona o strancima kojima je utvrđena obveza posedovanja dozvole za boravak i rad ili potvrde o prijavi rada - rekli su o ovom slučaju u Državnom inspektoratu Hrvatske, prenosi RTL.

Uhapšena po povratku u Srbiju, saslušanje u petak

Ni privođenje u drugoj zemlji nije uticalo na Olgicu, ona je sa sobom iz Hrvatske ponela bočice hijalurona i botoksa u vrednosti od oko 6.000 evra, koje su joj na ulazu u Srbiju oduzete, kao i veća količina novca koju je imala u torbu, a koja prema nekim saznanjima iznosi blizu 48.000 evra. Nakon toga je sprovedena u pritvor, a Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu joj je odredilo zadržavanje do 48 časova. U petak će biti saslušana i tada će biti doneta odluka o eventualnom određivanju pritvora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija