• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: HeppyBSC

21.10.2021

21:26

JEZIVI DETALJI TRAGIČNO NASTRADALOG DEJANA JOVIĆA! Otac otkriva: Mučili su mi sina kao Isusa, moja supruga je predosetila njegovu SMRT!

printscreen

Vesti

JEZIVI DETALJI TRAGIČNO NASTRADALOG DEJANA JOVIĆA! Otac otkriva: Mučili su mi sina kao Isusa, moja supruga je predosetila njegovu SMRT!

Podeli vest

Apelacioni sud potvrdio je oslobađajuću presudu pokojnom inspektoru, Dejanu Joviću koji je bio optužen dok se nalazio na poziciji zamenika načelnika odeljenja za krvne i seksualne delikte.

Ovo je priča o jednom hrabrom inspektoru, ocu koji je smogao snage sve da ispriča i majci koja je sve predosetila.

Foto: printscreen

 

Vukosav Jović u emisiji „Aktuelnosti“ ovako je započeo svoju bolnu ispovest o stradalom sinu:

- Ja kad sam bio na groblju, došla mi je jedna osoba i u prolazu rekla „Dejanu se nešto ružno desilo, ubili su ga“. I otišao je.

Otac nastavlja:

- On je vrlo brzo napredovao u službi, to je nekom smetalo  i zato je stradao. Njemu se pretili, i znam da su mu pretili. On je uhapšen i tretiran na poseban način. To ga je povredilo jako. Posebna priča je Dijana Hrkalović. On nije krio da je imao sukob sa njom. Neki su ga hrabrili, ali nisu imali petlju javno. Ta Hrkalović je sitan šraf. Bitni su mehanizmi, a ne ona. Evo ja ću reći nešto prvi put.  Dejan je meni ostavio fasciklu. On je tu fasciklu dao jednom novinaru koji će se kaže pojaviti, ali ga još nema. Posebno sam zahvalan advokatu Delibašiću koji je razobličio celu stvar.

Inspektor Dejan je znao mnoge tajne koje su skrivane i od predsednika države. Zato je bio žrtva.

Dejanov otac kroz suze:

- Žao  mi je što su Dejana mučili.  Ali satisfakcija mi je što su mu podigli mural.  Zahvalan sam ljudima iz Trećeg odeljenja koji su pomogli i materijalno Dejanovu porodicu. Dejan je govorio da ima neke probleme. Videli smo mu ožiljak, ali nije rekao što. Ono što su mu policajci uradili kada su ga uhapsili, kaže ne može nikad oprostiti. Uvredili su ga kad su ga ignorisali iz vrha policija. Oni su ga odstranili iz sredine sa kojom se borio i radio. Znao je da mu se nešto sprema.

Foto: printscreen

 

Dejan nije jedini koji je stradao.

Vukosav ističe posebno:

- On je meni rekao da je uhapsio najvećeg mafijaša. Rekao mi je da su mu sklonili podatke. Nije se plašio ničega jer je bio pošten. Kada je ranjavan, mi nismo znali. Nije hteo da nas sekira. Drago mi je što su ga Bograđani dostojanstveno ispratili. Na policiji je velika odgovornost, ali i obaveza građana da pomažu policiji.

Inspektora Jovića su posebno bolele priče o bahaćenju, a bio je posvećen poslu:

-On je bio jako posvećen poslu. Prvo brak mu stradao. Ova država mora da ima obavezu prema njegovoj deci. On je najviše voleo svog zeta, kao i ćerku.  Zet mu je fudbaler. On ima i unuku koju je dobio mesec dana pre smrti. Pričao mi je kako postoji kuća u Ritopeku iz koje niko ne izlazi, ali on nema pristupa jer je suspendovan bio. Nekome je zasmetalo što se on suspendovan interesovao za priču u vezi sa kućom u Ritopekom. Jednom je otišao jako iznerviran za Beograd,  ali to je priča za policiju. On je 20 dana bio u bolnici i mi smo bili u kontaktu sa njim stalno. I samo je prestao da se javlja. Postoje neki detalji koje ne bih iznosio. Posebno hoću da naglasim kako mu je pre suđenja presuđeno. Nas su razarali kao porodicu, a njega uništavali. Prvo je usledila krivična prijava, a druga je po istom principu. Znalo se da je to laž. Druga je bila disciplinska prijava koja je bila gora od krivične. On je izdržao i premeštaj radnog mesta.

Vukosav dalje kaže:

-Uhapsili su ga ne daj ti bože. Bruku su veliku naneli kako su izveštavali o njegovom hapšenju. Dejan nije bio glup čovek. Kada je on uhapšen, drugi dan su bile demonstracije. Odmotava se klupko.

Bio je jako vezan za majku:

-Majku je poštovao. Kada je ranjavan, njegovoj majci je bilo loše. Bili su jako povezani. Ona mi rekla da će Dejan da umre pre nego je otišao u bolnicu. Ipak je ona umrla pre njega. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija