• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

27.10.2021

16:35

Evo kako STVARNO IZGLEDAJU "DOKTORKE IZ PAKLA"! Navlačile žrtve slikama iz fotošopa!

Informer DN

Vesti

Evo kako STVARNO IZGLEDAJU "DOKTORKE IZ PAKLA"! Navlačile žrtve slikama iz fotošopa!

Podeli vest

* Domaći stručnjaci apeluju na devojke da ne nasedaju na ove trikove, jer estetska hirurgija nije čarobni štapić koji može "od babe da napravi devojku"


Lažne doktorke ulepšavale su i fotošopirale svoje fotografije na društvenim mrežama, a sve to kako bi i na taj način privukle što više žrtava, a samim tim i zaradile što više novca od nestručnih zahvata!

Devojke su na intervencije dolazile verujući da su nadrilekarke vrhunski stručnjaci upravo zato što su na fotografijama uvek delovale savršeno, ne znajući da su one na slikama "peglale" bore i uklanjale nesavršenosti sa lica. Domaći stručnjaci apeluju na devojke da ne nasedaju na ove trikove, jer estetska hirurgija nije čarobni štapić koji može "od babe da napravi devojku".

Najbolji primer za to je nadrilekarka Olgica Lončar, koju smo fotografisali prošle nedelje kad je dolazila na saslušanje kod tužioca.

Foto: Informer DN

Olgica Lončar

Od one "nasmejane devojčice sa jagodicama" na fotografijama koje je objavljivala na društvenim mrežama, pred nama je bila žena od 47 godina bez šminke, ispijena i jedva prepoznatljiva. Ni Olgica Markanović, "doktorka iz pakla", ne zaostaje u fotošopiranju.

Foto: Informer DN

Olgica Lončar

Često je na fotografijama "brisala" rebra da bi suzila struk, a najviše je uz pomoć filtera uklanjala nesavršenosti na licu, koje su uživo i više nego uočljive.

Motiv zarada

Ovde je posredi čista prevara, nadrilekarke su ulepšavale i fotošopirale slike kako bi privukle što više klijenata, a samim tim i zaradile što više novca

Aleksandra Janković

Kradu fotografije

Plastični hirurg dr Dimitrije Panfilov smatra da ima žena koje su posetile nadrilekarke samo zato što su ih videle da odlično izgledaju za svoje godine.

- Estetskim zahvatima može da se podmladi, ali ono što žene i devojke treba da znaju jeste da prosto neko ko ima 50 godina ni uz pomoć najbolje estetske hirurgije ne može da izgleda kao da ima 20 godina. Prosto, savet svim devojkama jeste da ne veruju fotografijama na društvenim mrežama. Fotografije pre i posle operacije nekada su predstavljale dokaz da je promena vidljiva, ali sada se i njima manipuliše. Verujte mi, uz pravo svetlo, pozu i blic možete da napravite da nečije lice izgleda potpuno drugačije na fotografiji nego uživo. Da ne spominjem da nadrilekari uzimaju fotografije vrhunskih stručnjaka i na društvenim mrežama ih objavljuju kao svoj rad - kaže dr Panfilov i dodaje:

- Moj savet je da uvek pre bilo kakvog estetskog tretmana ili zahvata provere da li je ta osoba zapravo doktor. To se vrlo lako da proveriti na sajtu Lekarske komore. Ovo što se dešava nas jako brine, jer senke nedela nadrilekara padaju i na nas koji smo se školovali i časno radimo svoj posao.
Psiholog Aleksandra Janković napominje da ne treba da nas čudi što su nadrilekarke ulepšavale svoje i slike klijenata, kada su bile sposobne da vrše opasne zahvate iako nemaju medicinsko znanje.

Prevarile klijente

Neko ko ima 50 godina ni uz pomoć najbolje estetske hirurgije ne može da izgleda kao da ima 20 godina

Dr Dimitrije Panfilov

- Sigurno su devojke i žene razmišljale "jao, pa vidi kako ona izgleda za svoje godine, kod nje ću da idem jer je sigurno vrhunski stručnjak". Ovde je posredi čista prevara, nadrilekarke su ulepšavale i fotošopirale slike kako bi privukle što više klijenata, a samim tim i zaradile što više novca. Ali kada znamo da su bez doktorske diplome radile opasne zahvate, i ne čudi što su ulepšavale fotografije! Nažalost, sve je postalo površno. To pokazuje i činjenica da su devojke "padale na prvu loptu", a nisu razmišljale da estetska hirurgija nije čarobni štapić koji može da napravi devojku od žene u godinama. Umesto da detaljno provere u čije ruke padaju, one su slepo verovale fotografijama na društvenim mrežama - objasnila je ona.

Brze prevare

Na naše pitanje zašto nisu odustajale od tretmana nakon što su videle da ni nadrilekarke ne izgledaju kao na slikama, Jankovićeva odgovara:

Foto: Informer DN

- Logično je da svako ko vidi realne slike ovih nadrilekarki pomisli - "pa da je znala kako se to radi, uradila bi na sebi ili bi pustila nekog drugog nadrilekara da to uradi umesto nje". Međutim, devojke kada već dođu u ordinaciju fokusiraju se na činjenicu da će nešto da promene na sebi nabolje, pa i ne gledaju lekara. Takođe, prevaranti sve rade jako brzo, pa devojke nemaju ni vremena da se zapitaju, jer se već nalaze na stolu za intervenciju!

Foto: Informer DN

Olgica Markanović

U Beogradu radi 100 nadrilekara

Pretpostavlja se da samo u Beogradu radi više od 100 lažnih lekara, a svi oni svoje usluge reklamiraju skoro isključivo preko društvenih mreža! Iako se predstavljaju kao specijalisti za estetsku medicinu, do sada je otkriveno da među njima nema doktora, već su njihova prava zanimanja cvećarke, konobarice, medicinske sestre i slično.

Lažni doktori zgrnuli su ogroman novac, a pacijenti su umesto obećanog ulepšavanja dobili trajne ožiljke, rane i kratere po licu, jezive rane i podlive... Do sada su unakazili na stotine devojaka i momaka iz Srbije i regiona.

Do sada je uhapšeno troje nadrilekara, a protiv još petoro pokrenut je postupak. Otkriveni su i lanci crne ekonomije i šverca neregistrovanog materijala iz Kine i Koreje, koji nije odobren za upotrebu u Agenciji za lekove i medicinska sredstva Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jana

pre 2 godine

Meni je ova crna devojka apsolutno ISTA, a devojka jos provela pola godine u pritvoru! Ova druga je UZAS! I vidi se da se fotosipira!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija