• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D. K.

28.10.2021

15:25

Monstrum planirao da  pobegne na Hilandar?! NOVI ŠOKANTNI DETALJI IZ ISTRAGE ZVERSKOG UBISTVA PORODICE ĐOKIĆ!

Privatna arhiva

Vesti

Monstrum planirao da pobegne na Hilandar?! NOVI ŠOKANTNI DETALJI IZ ISTRAGE ZVERSKOG UBISTVA PORODICE ĐOKIĆ!

Podeli vest

* Kada je shvatio da policija sumnja na njega, Goran Džonić počeo da se sprema za put na Hilandar, čak je zvao dvojicu prijatelja iz Aleksinca da krenu sa njim

Goran Džonić (59) iz Moravca, koji je 26. septembra zverski ubio i opljačkao brata od tetke Gorana Đokića (57), snaju Gordanu (56) i bratanicu Lidiju (25), planirao je da posle zločina pobegne na Hilandar!

Kako Informer ekskluzivno saznaje, kada je, nedelju dana pre hapšenja, shvatio da policija sumnja na njega, Goran Džonić je počeo da se sprema za put na Svetu Goru i čak je dvojicu prijatelja iz Aleksinca nagovarao da krenu s njim Grčku. Prijatelje je najverovatnije zvao da ne bi bio sumnjiv ako bi u inostranstvo krenuo sam. Policajci su sigurni da se Džonić, da je uspeo da ode iz zemlje, sam nikada ne bi vratio u Srbiju.

Nisu ga ispuštali iz vida

Meštani Moravca s kojima smo juče razgovarali potvrdili su nam da je Džonić, samo nekoliko dana nakon što su 2. oktobra otkrivena spaljena tela porodice Đokić, pozvao dvojicu prijatelja iz Aleksinca da zajedno krenu "na pokloničko putovanje".

IZIGRAVAO VERNIKA I IŠAO NA HILANDAR, A UBIO BRATA?! Džonić objavljivao fotografije sa Svete gore, pa presudio porodici Đokić?! /FOTO/

- Ubeđivao ih je da moraju posetiti Hilandar, pošto je on tamo već bio pre nekoliko godina. Pričao im je da se vratio preporođen... Pošto oni zbog obaveza nisu mogli odmah da krenu, Džonić im je rekao i da će on platiti sve troškove puta i smeštaja - prenosi naš izvor, inače blizak rođak Džonićevog prijatelja iz Aleksinca.

Ne bi se vratio...

Da je otišao iz zemlje, Džonić se sam nikada ne bi vratio u Srbiju

Policajac iz istrage

Međutim, kako saznajemo, policija je u to vreme već držala pod danonoćnom prismotrom Gorana Džonića i on sve i da je krenuo za Grčku, ne bi mogao da pređe granicu.

Da u priči o planiranom "bekstvu na Hilandar" i te kako ima istine govori i podatak da je sam Džonić prethodnih godina na Fejsbuku objavljivao svoje slike načinjene tokom posete srpskom manastiru na Svetoj Gori.

- On je ovde po selu glumatao velikog vernika, hvalio nam se kako je već bio na Hilandaru i najavljivao kako će za neki veliki praznik, Vaskrs ili Božić, otići i u Jerusalim. Na kraju, pokazalo se, da je njemu do vere i pravoslavlja stalo kao do lanjskog snega. Đavo od čoveka, daleko mu bilo sve, daj Bože da takav zlotvor nikada iz zatvora ne izađe - rekao nam je juče jedan žitelj Moravca.
U međuvremenu, u istrazi isplivava sve više čvrstih dokaza koji terete Džonića. Forenzičari su utvrdili da su sve čaure koje su pronađene na mestu ubistva u ataru sela Moravac, kao i u Đokićevom zapaljenom "pasatu" u susednoj Tešici, kalibra devet milimetara i da su ispaljene iz jednog pištolja.

Foto: Privatna arhiva

- Za sada sve ukazuje na to da je pucano samo iz pištolja Gorana Džonića, onog koji je on posle zločina sakrio u stanu svoje majke u Aleksincu. Što se tiče novčanica u iznosu od 43.500 evra, koje su nađene zakopane na imanju Stefana Džonića u Moravcu, na njima su nađeni samo biološki tragovi starijeg Džonića, što je još jedan dokaz da je on ubio i opljačkao Đokiće - napominje naš izvor, i dodaje da su kamere video-nadzora u danima pre zločina, kao i na taj dan više puta snimile Džonića.

Džonić snimljen u Đokićevom 'pasatu' i na skuteru

Goran Džonić je snimljen kamerama video-nadzora u vreme zločina, saznajemo u istrazi.
Zahvaljujući video-zapisima sa jedne kamere u selu Tešica, rekonstruisano je Džonićevo kretanje 25, 26. i 27. septembra, kada je pripremao i izvršio stravičnu likvidaciju porodice Đokić.

Na tim kamerama registrovano je da je Goran 25. septembra, dan pre zločina, na žutom skuteru prošao kroz Tešicu, otišao do stare separacije koja se nalazi u gustoj šumi kraj Južne Morave, gde je ostavio motocikl. Posle toga je telefonirao poznaniku da dođe po njega i vratili su se do Moravca.

Džonić je potom ponovo snimljen u noći između 26. i 27. septembra, kada je, posle ubistva u ataru sela Moravac, odvezao Goranov "folksvagen pasat" do separacije, gde ga je zapalio. Zatim je uzeo skuter, koji je tamo ostavio prethodnog dana, i vratio se u Moravac.

 

Goran Džonić je uhapšen prošlog četvrtka zbog sumnje da je 26. septembra likvidirao tročlanu porodicu Đokić u Dudinim barama kod sela Moravci, na obali Južne Morave. Prethodno je namamio Đokiće na mesto zločina moleći Gorana da dođe po njega jer mu se, navodno, pokvario skuter dok je bio na pecanju.

Nakon što je spalio tela Đokića u jednoj jami, Džonić je odvezao "folksvagen pasat" svoga brata do susedne Tešice, gde je ukrao pare iz gepeka, pretpostavlja se oko 100.000 evra, a onda je spalio vozilo. Tamo ga je čekao skuter, kojim se vratio kući u Moravac.

Komšija ga vozio dok je pripremao zločin

Goran Džonić je u pripremu ubistva porodice Đokić umešao i 20-godišnjeg komšiju, koji nije ni slutio šta monstrum sprema!

Džonić se, naime, 25. septembra, dan uoči zločina, skuterom odvezao do šume između Tešice i Donje Trnave, gde je našao mesto na kome će sutradan, posle masakra, zapaliti auto porodice Đokić. Međutim, bio mu je potreban neko ko bi ga, nakon što je ostavio skuter, odvezao do kuće. Najpre je izvesno vreme pešačio, kako bi se udaljio od skutera, a onda je pozvao 20-godišnjeg komšiju da dođe po njega i odveze ga kući.

- Prve smo komšije, ništa mi nije bilo sumnjivo, imao je logično objašnjenje da mu se pokvario skuter i da mu je potreban prevoz. Rekao mi je da će me čekati ispred mosta na Moravi, na ulazu u Tešicu. Kazao mi je da je skuter odvezao kod nekog čoveka, nije pominjao da ga je ostavio negde u šumi - priča mladić, koji nije želeo da mu objavimo ime.

On dodaje da nije ni pomislio na taj događaj sve dok Džonić nije uhapšen.

- Kad mi je došla policija, začudio sam se... Nije mi palo na pamet da ta vožnja ima veze sa zločinom. Policajci su brzo shvatili da nemam veze sa ubistvom i nisu me privodili. Sad mi je baš krivo što me je Džonić umešao u taj jezivi zločin, ali šta sam mogao. Nisam ni slutio šta smera - priča mladi Moravčanin.

Opisujući Džonićevo ponašanje tokom tog susreta, mladić kaže da je Goran bio potpuno opušten.

- Pitao me je šta radim, šta ima novo, kao da smo se sreli usput na putu do prodavnice, recimo. Normalno se ponašao, ništa nije ukazivalo na ono što će uslediti - zaključuje Džonićev komšija. 
 

Sam isplanirao i sproveo 

Džonić je posle hapšenja na sve načine pokušavao da izbegne odgovornost za zločin, pa je najpre sve svalio na sinove, aludirajući na to da im je isti DNK trag, a onda je u sve umešao i braću Konstantina i Kostadina Miloševića iz Moravca, poznatije kao braću Jojke, koji su odranije dobro poznati policiji. Džonić je tvrdio da su ga Jojke ucenile da tipuje rođake i da su oni pobili Đokiće.

Međutim, iako su i Džonićevi sinovi i braća Jojke završili u pritvoru, sve ukazuje na to da je Goran Džonić sam isplanirao zločin i streljao rođake. Motiv je, navodno, novac, pošto je Džonić bio u dugovima, a ima indicija da je bio dužan i Đokiću.

 

Džonić ostavio venac na grobu žrtava

Goran Džonić je posle ubistva porodice Đokić glumio da je tužan i da ga je veoma pogodila vest o smrti rođaka.

Posećivao je rođake porodice Đokić kako bi ih, navodno, utešio, pa je jeo i pio s njima za dušu pobijenih ljudi.

Bio je i na sahrani, gde je ostavio veliki venac na grobu svojih žrtava, a na lenti je pisalo: "Poslednji pozdrav od porodice Džonić".




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija