• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Šević

30.10.2021

08:40

SRBIN "ZLATNI PRSTI" UHAPŠEN U GRČKOJ, član Pink Pantera opljačkao krzno i bunde u VREDNOSTI POLA MILIONA EVRA!?!

Vesti

SRBIN "ZLATNI PRSTI" UHAPŠEN U GRČKOJ, član Pink Pantera opljačkao krzno i bunde u VREDNOSTI POLA MILIONA EVRA!?!

Podeli vest

Grčka policija uhapsila je državljanina Srbije zbog sumnje da učestvovao u krađi bundi i krzna, vrednih pola miliona evra!

Kako pišu grčki mediji četrdesetpetogodišnji Srbin koji je već u tamošnjim medijima dobio nadimak "zlatni prsti", pripadnik je kriminalne grupe Pink Panteri i jedan od njenih vodećih članova.

Krađa se, kako prenosi portal Protothema.gr, dogodila pre nekoliko dana, a vredne bunde odnete su iz jedne fabrike krzna u gradu Kastorija. Većina ukradenih komada, ukupno 85 bundi vrednih 500.000 evra pronađeno je u stanu jednog Grka, u blizini Soluna.

- U stanu su uhapšena dvojica srpskih državljana, koju su učestvovali u pljački. Za trećim Srbinom, kao i za vlasnikom stana u Solunu se traga - navode oni.

Prema njihovim saznanjima, provalnici su razvalili ogradu kompanije, ušli u dvorište, razbili prozor i tako ušli u unutrašnjost objekta. Iz njega su odneli krzno i prebacili ga u stan u Solunu. Automobil koji su koristili u pljački, kako je otkriveno, takođe su ukrali dan ranije u blizini Soluna, a sa drugog vozila skinuli tablice, kako bi im policija što teže ušla u trag.

- Međutim, samo nekoliko dana kasnije, policajci su danas upali u stan i u njemu pronašli i ključeve tri automobila, dva uređeja za ometanje signala, bežične predajnike, replike oružja i alat koji se koristi za krađu automobila. Uhapšeni su privedeni tužiocu i protiv njih je pokrenut postupak za učešće u kriminalnoj grupi, krađu, falsifikat i još nekoliko krivičnih dela. Istraga je u toku, a traga se i za preostalim članovima grupe - prenosi ovaj grčki portal.

Grčki mediji takođe pišu da je njihovoj policiji poznat od ranije, jer je već hapšen takođe zbog krađe. Prvi put hapšenje se odigralo u zlatari u Hersonisu na Kritu, a drugi put u martu 2012. kada su pripremali pljačku zlatare u Kalitei.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Uhapšene dve osobe iz Mladenovca zbog prevare i neosnovanog dobijanja kredita
Hronika

Uhapšene dve osobe iz Mladenovca zbog prevare i neosnovanog dobijanja kredita

Pripadnici MUP-a, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Upravom za agrarna plaćanja i Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsili su dve osobe, dok su protiv jedne za kojom se traga podneli krivičnu prijavu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela prevara i neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i drugih pogodnosti oštetivši budžet Republike Srbije za oko 6.810.000 dinara

30.10.2021

08:10

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija