• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.10.2021

10:46

FATALNA GREŠKA KRVNIKA PORODICE ĐOKIĆ! Bio je u dugovima do guše, u gomili zakopanog novca PRONAĐEN JE I DOKAZ NJEGOVE KRIVICE?!

Privatna arhiva

Vesti

FATALNA GREŠKA KRVNIKA PORODICE ĐOKIĆ! Bio je u dugovima do guše, u gomili zakopanog novca PRONAĐEN JE I DOKAZ NJEGOVE KRIVICE?!

Podeli vest

U zakopanoj vreći sa ukradenim parama nađena je i priznanica koja dokazuje da je Goran Džonić dugovao novac Goranu Đokiću * Istraga će pokazati da li je monstrum porodicu Đokić pobio zbog tih para

Goran Džonić (59) iz Moravca dugovao je 10.000 evra bratu od tetke Goranu Đokiću (57) i to je najverovatnije bio jedan od glavnih motiva da 26. septembra ubije čitavu porodicu Đokić!

U zakopanoj vreći s novcem koji je Džonić posle krvavog pira opljačkao od Đokića nađena je i priznanica na iznos od 10.000 evra! Na njoj je odštampan logo Đokićeve menjačnice "Liki" u Aleksincu, sa potpisima Džonića kao dužnika i njegovog ubijenog rođaka kao zajmodavca.

Priznanica koja je prošle sedmice nađena zakopana zajedno sa 43.500 evra na imanju Džonićevog sina Stefana predstavlja i jedan od glavnih dokaza protiv uhapšenog. 

Raskalašan život

Prema rečima našeg izvora iz istrage, Džonić je celog života lagodno i bogato živeo na račun svojih roditelja, koji su radili u inostranstvu. Ipak, poslednjih godina zapao je u velike dugove.

'Rešio' bi sve probleme

Džonić se ubistvom rešio duga prema Đokiću, planirao je da od opljačkanih para vrati i sve ostale dugove i da mu ostane još novca Izvor iz istrage

 

- Na osnovu svedočenja nekolicine Džonićevih prijatelja iz Moravca, on je još pre nekoliko godina pozajmio 10.000 evra od Đokića, navodno, kako bi isplatio neko vansudsko poravnanje povodom spora koji je imao njegov sin Stefan. Međutim, i pored tog duga, Džonić se zaduživao i kod drugih rođaka i prijatelja kako bi pokrio razne troškove - objašnjava naš izvor, i dodaje:

- Tako se Džonić kod jednog drugog rođaka zadužio za 8.000 evra... Nedugo pošto je pobio i opljačkao Đokiće, Džonić je tom rođaku vratio svih 8.000 evra. Rođak se začudio otkud ovome odjednom te pare, pa je to prijavio policiji čim su otkrivena tela pobijenih i spaljenih Đokića.

Foto: Zoran Sinko

 

Zašto je sačuvao priznanicu?

Ostala je misterija zašto Goran Džonić posle svirepog zločina nije uništio Đokićevu priznanicu na 10.000 evra.
Informerov izvor blizak istrazi kaže da je jedino logično objašnjenje da Džonić, dok je u brzini zakopavao novac, u mraku nije primetio da je među novčanicama i ta priznanica.

Džonić je u to vreme već bio pod nadzorom policije kao jedan od glavnoosumnjičenih i informacija da je iznenada došao do velikog iznosa novca samo je zaokružila istragu protiv njega, pa je prošlog četvrtka, 21. oktobra, odlučeno je da on bude uhapšen. Istog dana policija je na imanju Džonićevog sina pronašla zakopanu vreću s novcem i u njoj i priznanicu na 10.000 evra, s potpisima ubijenog Đokića i Džonića.

Naš sagovornik ističe da je priznanica s logom Đokićeve menjačnice "Liki" pomogla da se rasvetli tačan motiv stravičnog zločina.

- Džonić je bio do guše u dugovima, a Đokić je najverovatnije u poslednje vreme počeo da ga pritiska da mu vrati tih 10.000 evra. Pošto je Džonić znao da Đokić uvek sa sobom ima veću svotu novca, koji je krio u gepeku svog "folksvagen pasata", odlučio je da pobije i opljačka rođake. Na taj način bi se rešio i duga prema Đokiću, vratio bi i ostale dugove, a još bi mu preostalo novca za druge potrebe, pošto se pretpostavlja da je Džonić iz Đokićevog auta uzeo oko 100.000 evra. Za sada je pronađeno samo oko polovine tog iznosa - kazao je naš izvor.

Foto: Zoran Sinko

 
100 hiljada evra, kako se pretpostavlja, opljačkao je Džonić od pobijenih Đokića

 

Istraga je, podsetimo, utvrdila da je Džonić mesecima planirao ubistvo bliskih rođaka. Kobne večeri, 26. septembra, poneo je kantu s gorivom, sačekao Đokiće na zabačenom delu puta i zamolio ih da ga odvezu do Dudinih bara u Moravcu, na obali Južne Morave, jer mu je tamo, navodno, skuter ostao bez benzina.

Sa Đokićem u autu su tada bile i njegova supruga Gordana i ćerka Lidija. Kad su stigli u Dudine bare, Džonić je izašao iz auta, došao do vozačkih vrata da bi, kao, zahvalio rođaku, ali je potegao pištolj i pucao mu dva puta u čelo. Gordana i Lidija su počele da vrište, pa je Džonić i njih likvidirao sa po dva metka. Tela je potom bacio u obližnju jarugu, polio ih benzinom, spalio, pa prekrio jamu daskama i granjem.

Pištolj u dimnjaku

Đokićev "pasat" je potom odvezao do stare separacije u Tešici, gde je uzeo novac iz gepeka, spalio vozilo i seo na skuter koji je prethodnog dana tamo sakrio. Odvezao se u Moravac i usred noći na imanju svog sina zakopao pare, a sutradan je u kući svoje supruge u Aleksincu, u dimnjaku, sakrio pištolj kojim je pobio Đokiće.

Nakon što je uhapšen 21. oktobra, Džonić je najpre priznao zločin i do detalja ga opisao, ali je ubrzo zatim promenio iskaz, pa je u sve umešao svoje sinove Milana i Stefana i braću Kostadina i Konstantina Miloševića iz Moravca, poznatije kao braću Jojke, tvrdeći da su ga njih dvojica ucenila i prisilila da tipuje rođake i namami ih u zamku. Iako je njima četvorici određen pritvor do 30 dana, za sada nema nijednog dokaza da imaju bilo kakve veze sa ubistvom Đokića.

Foto: D. K.

 

Jezivo priznanje monstruma: Smejali su se, a ja sam ih pobio

Zaustavio sam na putu brata od tetke Gorana Đokića da me odveze do Dudinih bara u Moravcu, nosio sam sa sobom kantu sa benzinom, rekao sam mu da mi je tamo kraj Morave skuter ostao bez goriva, pa zato idem noću peške...

Seo sam na zadnje sedište, pored Lidije, njih troje su se nešto šalili i smejali. Kad smo stigli, izašao sam iz Đokićevog auta, prišao njegovim vratima da mu, kao, zahvalim, pa sam tada izvukao pištolj i pucao mu pravo u čelo, dva puta.

Snaja Gordana i mala Lidija su u panici vrištale, pokušale su da pobegnu, pa sam i njih pobio sa po dva metka. Tela sam onda bacio u jamu, polio onim benzinom koji sam poneo i spalio...

Ovako glasi priznanje monstruma Gorana Džonića sa prvog saslušanja u policiji, neposredno posle hapšenja u četvrtak 21. oktobra. Naknadno, on je promenio iskaz.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17