• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

31.10.2021

12:36

DA LI MILAN I STEFAN IZLAZE NA SLOBODU? Goranu Džoniću porodica okrenula leđa, sinovima unajmili advokata!

Informer

Vesti

DA LI MILAN I STEFAN IZLAZE NA SLOBODU? Goranu Džoniću porodica okrenula leđa, sinovima unajmili advokata!

Podeli vest

Stefan i Milan Džonić, sinovi Gorana Džonića osumnjičenog da je ubio svog brata od tetke Gorana Đokića, njegovu suprugu Gordanu i ćerku Lidiju, žalili su se na određivanje pritvora i žele na slobodu

Da podsetimo, zbog trostrukog ubistva u Moravcu kod Aleksinca uhapšen je Goran Džonić, koji je kasnije u zločin umešao i svoje sinove Milana i Stefana, a potom i Kostadina i Konstantina Miloševića. Oni su uhapšeni i nalaze se u pritvoru koji im je odredio Viši sud u Nišu.

– Svi su pritvoreni 23. oktobra, pre tačno nedelju dana, a do sada su stigle dve žalbe po prethodnom rešenju za određivanje pritvora – rečeno je u Višem sudu u Nišu.

Platili branioca

U međuvremenu, Goran Džonić dobio je advokata po službenoj dužnosti, dok je situacija kod njegovih sinova nešto drugačija.

– Stefanu i Milanu je porodica platila advokata, dok Gorana i dalje zastupa advokat po službenoj dužnosti. Ovaj potez nikome nije jasan, a pretpostavlja se da oni jednostavno mladićima veruju, dok nisu sigurni u Džonićeve tvrdnje – kaže izvor i dodaje:

– Prema svim zasad prikupljenim dokazima, nema sumnje da je Goran Džonić učestvovao u zločinu. Sumnja se da je on svoje sinove, koji su kobne noći, kako su izjavili, bili na poslu, pokušao da uvuče u ovaj zločin – objašnjava izvor.

Izvor kaže da se sledeće nedelje očekuju saslušanja svedoka.

– Tužilaštvo je pozvalo veliki broj ljudi, a među njima i kolege Džonićevih sinova, meštane Moravca, ali i rođake. Pretpostavlja se da bi kolege braće Džonić trebalo da posvedoče da li su oni kobne noći bili na svojim radnim mestima – u vatrogasnoj stanici i Kopnenoj zoni bezbednosti. Ako uopšte dođe do puštanja Stefana i Milana, to će biti tek nakon tih saslušanja – kaže izvor.

Foto: Facebook

Milan i Stefan Džonić

Saslušanja

Advokat Filip Domazet, koji zastupa braću Džonić, potvrdio je da je žalbu podneo u sredu.

– Žalba za ukidanje pritvora je podneta iz razloga što smatram da su se iskazi svedoka koji bi trebalo da budu saslušavani naredne nedelje mogli pribaviti na drugi način. Pritvor nije bila nužna mera. Očigledno da su Stefan i Milan bili na svojim radnim mestima u trenutku kritične noći i mislim da je to moglo da se proveri, na primer, kroz evidenciju – rekao je Domazet.

Podsetimo, policija je Gorana Džonića uhapsila manje od mesec dana nakon ubistva tročlane porodice Đokić. On je više puta poligrafski testiran.

Hronologija ubistva

  • 26. septembar - Malo pre ponoći Goran, Lidija i Gordana Đokic krenuli su iz Moravca, iz kuće Goranove majke, ka Aleksincu, gde žive, i otad im se gubi svaki trag.
  • 28. septembar - Rodaka Veriсa Đokić je prijavila nestanak Gorana, Gordane i Lidije policiji u Aleksincu. Počela je potraga.
  • 29. septembar - Policija na osnovu malobrojnih snimaka sa sigurnosnih kamera otkriva da su Đokići na dan nestanka skrenuli s puta i da nisu pošli ka Aleksincu.
  • 30. septembar - Patrole češljaju područje od sela Moravac do sela Tesica, dok helikopter nadleće to područje.
  • 1. oktobar - Ronioci su pretraživali Južnu Moravu, kao i sve vodne površine u Moravcu i okolini.
  • 2. oktobar - Policija u ataru sela Tesica otkriva spaljen "раsat" koji je pripadao Đokićima. Nekoliko sati kasnije u ataru sela Moravac pronađena su ugljenisana tela Gorana, Lidije Gordane. Tela su bila u jami, prekrivena daskama i granjem.
  • 3. oktobar- Policija potela saslušanje rođaka Đokica.
  • 4-5. oktobar - Inspektori su nastavili da saslušavaju meštane Moravca i Tesice, više od 200 osoba je dalo iskaz, činilo se da je istraga udarila u zid.
  • 7. oktobar - Goran, Gordana i Lidija Đokić sahranjeni na lokalnom groblju u Moravcu, povorka krenula iz kuće Goranove majke.
  • 10-15. oktobar - Policija je pregledala spiskove zatvoreni ka iz okolnih zatvora koji su kobnog dana bili na vikendu.
  • 17. oktobar - Policija je blokirala sela Moraаvac i Tesica u роtrazi za malim crvenim automobilom.
  • 21. oktobar - Inspektori hapse Gorana Džonića zbog sumnje da je oteo, ubio i zapalio Gorana, Lidiju i Gordanu Đokić. U njegovom dvorištu pronađen je zakopan novac koji je ukrao iz automobila ubijenih Đokića, a u Džionićevom stanu u Aleksincu otkriven je pištolj koji je korišćen u zločinu.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija