• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.11.2021

10:47

KLJUČNI SVEDOK DŽONIĆEVOG ZLOČINA DANAS NA SALUŠANJU! Posle njegove prijave, klupko istrage ubistva porodice Đokić POČELO JE DA SE ODMOTAVA

Privatna arhiva

Vesti

KLJUČNI SVEDOK DŽONIĆEVOG ZLOČINA DANAS NA SALUŠANJU! Posle njegove prijave, klupko istrage ubistva porodice Đokić POČELO JE DA SE ODMOTAVA

Podeli vest

Čovek posle čije prijave je počelo da se odmotava klupko istrage surovog ubistva porodice Đokić, majstor G.A. iz Moravca danas će biti saslušan u tužilaštvu

Prst sumnje okrenuo se prema rođaku ubijene porodice Goranu Džoniću onog dana kada je u policiju vidno uznemiren stigao majstor metalostrugar, koji je ništa ne sluteći po narudžbi Džonića nekoliko meseci pre zločina napravio "deo za mašinu" za koji će se kasnije ispostaviti da je bio prigušivač na pištolju "bereta" kojim je izvršeno ubistvo porodice Đokić. 

Kada su tela porodice pronađena majstor metalostrugar je u šoku sklopio kockice shvativši da je deo kojeg je napravio za "mašinu", u stvari bilo oružje svirepog ubistva. Ne čekajuči da policija stigne do njega odmah je sve prijavio...To je bilo dovoljno da iskusni operativci posumnjaju u Gorana  Džonića koji je i inače bio prvi na njihovoj listi osumnjičenih. 

Majstor će danas biti saslušan u niškom tužilaštvu zajedno sa još nekoliko svedoka. Kako saznajemo u selu Mravac o njemu svi imaju samo reči hvale.

U Tužilaštvu i rođak kome je posle ubistva vratio 8.000 eva  

Uz njega biće saslušan i Džonićev rođak od kome je neposredno posle ubistva vratio veću sumu novca oko 8.000 evra. Njegov iskaz treba da ukaže na motiv, a to je da je Džonić imao dugove prema više osoba, uključujući i samog Đokića. To što mu je ubrzo nakon zločina vratio dug čije je plaćanje odlagao, rođaku je bilo sumnjivo pa je tu činjenicu prijavio policiji.

 

Foto: D.K.

 

Na saslušanju radnik pumpe i komšija koji je vozio Džonića

Takođe, očekuje se da će danas biti saslušan i radnik benzinske pumpe na kojoj je DŽonić  kupio benzin koji će upotrebiti da spali tela ubijenih rođaka.

Njegov iskaz dovešće u direktnu vezu osumnjičenog sa izvršenjem zločina s obzirom na to da je natočio kantu benzina uoči ubistva što je registrovano na video zapisu sa benzinske pumpe.  Iako je to dovoljan dokaz,njegovo svedočenje treba da otkloni svaku sumnju u pogledu identiteta osobe koja je tog dana kupila gorivo – navode naši sagovornici.

I kao četvrti svedok pred tužilaštvom će se pojaviti dvadesetogodišnji komšija Gorana DŽonića koga je takođe nevoljno umešan u brutalan zločin.

- Mladić je policiji potvrdio da je dan pre izvršenja zločina DŽonića prevezao od mosta u Tešici do kuće u Moravcu. Njemu je DŽonić kazao da je skuter ostavio kod nekog čoveka radi popravke, te da mu nema čime da se vrati kući. Ustvari, motocikl je sakrio u kod napuštene separacije između sela Tešica i Donja Trnava ge će nakon zločina zapaliti vozilo ubijene porodice.

Foto: D. K.

 
Džonić nije prepozao Jojke

Inače, osumnjičeni za ubistvo porodice Đokić iz Aleksinca, Goran Džonić juče nije prepoznao braću iz Moravca poznatiju kao braća Jojke, koju je prethodno označio kao saizvršioce.

On je trebalo da prepozna tri osobe, dvojicu braće, Kostadina i Konstantina, kao i njihovog prijatelja za kojeg je tvrdio da je braću vozio u noći ubistva.

Međutim, on dvojicu njih uopšte nije prepoznao, dok treće lice jeste, ali se ono ne uklapa u priču i iskaz koji je dao tako da sve dublje u pada vodu Džonićeva priča da su oni izvršili ovo krivično delo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

"Bol je bio sve jači, kao da mi neko lomi prste": Srpkinja  nagazila opasnu ribu na plažu u Grčkoj
Društvo

"Bol je bio sve jači, kao da mi neko lomi prste": Srpkinja nagazila opasnu ribu na plažu u Grčkoj

Osim meduza i vlasulja, turisti u Grčkoj se ponekad susreću i sa ježevima i ribom zvanom Dragon fish koja se drugačije zove i morski pauk, riba Dragana, Drakena. Karakterišu je šare na leđima, sa donje strane ima bodlju okrenutu unazad, a sličnu bodlju ima i na prvom leđnom peraju. Dugačka je do deset centimetara, sakrivena je u pesku pa je nije lako primetiti.

01.07.2024

13:07

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija