• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf.rs

04.11.2021

20:52

PREOKRET POSLE 4 SATA SASLUŠANJA! Džonić sada tvrdi da nije pucano iz njegovog pištolja!

MUP Srbije

Vesti

PREOKRET POSLE 4 SATA SASLUŠANJA! Džonić sada tvrdi da nije pucano iz njegovog pištolja!

Podeli vest

Posle četiri sata saslušanja osumnjičeni za ubistvo tročlane porodice Đokić, Goran Džonić tvrdi da nije pucano iz njegovog pištolja

Pred Višim javnim tužilaštvom u Nišu danas su saslušana još tri svedoka u sklopu istrage protiv Gorana Džonića iz aleksinačkog sela Moravac osumnjičenog da je u noći između 26. i 27. septembra ubio Gorana Đokića, njegovu suprugu Gordanu i dvadesetpetogodišnju ćerku Lidiju.

Posle saslušanja Džonića izjave novinarima su dali i advokati koji brane osumnjičenu braću.

- Toliko je novih i različitih stvari u odnosu na ranije izneo, da ja sad nisam u stanju da podelim sa vama u čemu se te razlike ogledaju. 'Ajde što je kontradiktoran, što je govorio suprotno, nego kad ga kroz pitanja tužilac i odbrana sateraju u ćošak, kreće ili da se dere ili da plače, ponaša se zaista na jedan čudan način. Na svaki način pokušava da se izvuče iz klopke u koju sam upada, očigledno da je nemoguće ovakav zločin prikriti - rekao je jedan od advokata koji brane osumnjičenu braću.

Foto: D.K.

Na pitanje da li Džonić i dalje tvrdi da nije izvršilac, advokat Magdalinić kaže "Apsolutno". Advokat kaže da Džonićev iskaz zahteva jednu "dublju analizu". Prema navodima advokata, Džonić se trudi na "raznorazne načine da prikrije zločin, iako je to nemoguće, od nelogičnih objašnjenja pa sve do promena u ponašanju, u smislu, treba mu voda, treba mu odmor, plače, ljuti se, viče, to je sve posledica nemogućnosti da daje logične odgovore".

Na pitanje novinara da li je u nekom trenutku Džonić pokazao empatiju prema žrtvama, advokat kaže da se osumnjičeni za monstruozna ubistva "u nekom trenutku čak i nasmejao". To su bile reakcije na pitanja vezana za smrt njegovih rođaka, navodi advokat.

Mladen Magdalinić, branilac braće K. M. i K. M. osumnjičenih da su saučesnici Gorana Džonića koji se tereti za ubistvo rođaka, rekao je da je zadovoljan njihovim iskazima.

- Svi su posredno ukazali na Džonića kao izvršioca, a nisu ukazali na moje klijente - rekao je advokat.

Branilac sinova Gorana Džonića advokat Filip Domazet najavio je da će sutra predložiti ukidanje pritvora za Milana mada je ubeđen i u Stefanovu nevinost.

Foto: printscreen facebook

- Od Milana nisu oduzeti nikakvi predmeti čije je veštačenje potrebno pa ne postoji razlog da on bude nadalje u pritvoru. Od Stefana su oduzete neke stvari, ali smatram da do sada izvedeni dokazi ukazuju da nije odgovoran za delo za koje se sumnjiči. Izvršio sam uvid u predmet, ništa od onog što je tamo navedeno ne dovodi u vezu moje branjenika sa ubistvom - rekao je Domazet i dodao da očekuje da će u daljem toku postupka biti saslušavani novi svedoci.

Kako saznaje Telegraf.rs, svedočio je Goranov prijatelj koji je sa njim dan posle zločina bio na pecanju. Rekao je da su pecali nedaleko od mesta ubistva, te da se Džonić ponašao normalno, pio kafu i bio raspoložen.

Iskaz je dao i metalostrugar koji mu je napravio prigušivač, koji se branio da nije znao šta je napravio.

Takođe, svedočio je i mladić koji je dan pre ubistva Gorana vozio kući nakon što je on ostavio skuter, koji mu je poslužio da se njime odveze sa mesta gde je zapalio vozilo porodice.

Džonićevo svedočenje je počelo oko 16 sati.

Kako saznajemo, za razliku od iskaza koje je tokom ranijeg dela saslušanja dalo 13 svedoka, a koji su se odnosili samo na alibije njegovih sinova Milana i Stefana i braće K.M. i K.M. koji su takođe osumnjičeni za svirepi zločin, trojica svedoka koji su danas saslušani Džonića bi trebalo da dovedu u direktnu vezu sa zločinom.

Foto: printscreen facebook

- Taj rođak, čija su saznanja od ključne važnosti, trebalo je da bude saslušan juče, ali je njegov dolazak u tužilaštvo pomeren za danas. Njegov iskaz treba da ukaže na motiv, a to je da je Džonić imao dugove prema više osoba, uključujući i samog Đokića. To što mu je ubrzo nakon zločina vratio dug čije je plaćanje odlagao, rođaku je bilo sumnjivo pa je tu činjenicu prijavio policiji - navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Zanatlija koji je Džoniću napravio prigušivač odigrao je ključnu ulogu u identifikaciji osumnjičenog jer je prijavio policiji šta je uradio za Džonića.

- Zabrinuo se da bi bez ikakve krivice mogao da bude umešan u zločin a grizla ga je i savest što je nehotice pomogao ubici da neprimećeno počini strašno krivično delo. Čovek je dobar i pošten, ni za koje novce ne bi to uradio da je znao šta će se dogoditi - objašnjava naš izvor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija