• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.11.2021

10:17

Potvrđena optužnica protiv Velje Nevolje i njegove kriminalne grupe!

Fotoilustracija/eStock/Tanjug/Informer

Vesti

Potvrđena optužnica protiv Velje Nevolje i njegove kriminalne grupe!

Podeli vest

Opužica protiv ukupno 30 pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kojom se terete za pet brutalnih ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje oružja i druga krivična dela, stupila je na pravnu snagu, pa se uskoro očekuje zakazivanje početka suđenja

Naime, na rešenje o potvrđivanju optuzbice Specijalnog suda u Beogradu od 27. septembra, ni okrivljeni, ni branioci nisu podneli žalbe u zakonskom roku, pa je rešenje o potvrđivanju optužnice postalo pravnosnažno, a optužnica Tužilaštva za organizovani kriminal stupila je na pravnu snagu, precizira se u saopštenju suda.

Predsednik veća će u skladu sa odredbama Zakonika o krivičnom postupku u roku od 30 dana odrediti pripremno ročište, pred početak suđenja, koje će biti zatvoreno za javnost.

Belivuk je optužen za pet, a Marko Miljković za četiri teška ubistva.

Optuženi su kao organizatori ove kriminalne grupe.

Za ova ubistva optuženo je još 11 pripadnika grupe, dok je nedavno proširena istraga na još jednog pripadnika grupe koji je uhapšen u oktobru.

Dokazi protiv ove grupe zaplenjeni su mahom sa aplikacije "Skaj" za mobilne telefone, među njima audio i video snimci, kao i fotografije brutalnih ubistava, a putem međunarodne pravne pomoći one su iz Francuske dostavljeni našim pravosudnim organima.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je optužnicu sudu 30. jula.

Kriminalnoj grupi Belivuka i Miljkovića na teret se stavlja zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, preprodaja droge i oružja, kao i jedna otmica i jedno silovanje mladića.

Pored Belivuka i Miljkovića optužnica je podignuta i protiv: Srđana Lalića, Miloša Budimira, Marka Budimira, Nebojše Jankovića, Vlada Draganića, Bojana Hrvatina, Dejan Tešića, Nikole Spasojevića, Nemanje Ðurića, Nemanje Lakičevića, Marka Andrića, Vlade Georgieva, Aleksandra Vučeljića, Milovana Tadića, Filipa Ivanovskog, Željka Kodžića, Slađane Sekulić, Borisa Karapandžića, Nikole Stefanovića, Vladimira Greka, Aleksandra Šćepanovića, Alekse Šejica, Mijata Simeunovića, Miloša Lukića Selaka, Alekse Dunjića, Vojislava Ðordevića, Alekse Stošića i Vladimira Dimitrijevića.

Od njih 30, trojica nisu u pritoru. To su Bojan Hrvatin, Vladimir Dimitrijević i Vojislav Ðordević.

Hrvatin je detaljno ispričao kako su izvršena četiri od pet ubistava u Ritopeku za koja je optuženo ukupno 13 pripadnika grupe, među kojima je i on.

Vladimir Dimitrijević i Vojislav Ðorđević su tužilaštvu ispričali na koji je način grupa preprodavala drogu.

Grupa se tereti da je od početka 2019. do hapšenja u februaru ove godine delovala pod velom Partizanove navijačke grupe "Principi".

Pripadnici grupe su, kako se sumnja, delovali po uputstvima vođa grupe, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su im davali naloge gde, kada i na koji način neko treba da se otme i liši života, kao i gde će se droga stavljati u promet...

Naloge su prenosili mahom preko aplikacije "Skaj".

Ovom optužnicom grupa se tereti za pet ubistava: Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Milana Ljepoje.

Nedavno je proširena istraga i za ubistvo Nikole Mitića.

Za ubistvo Mitića istraga se još uvek vodi protiv Senada Rešovića, koji se za saizvršilaštvo tereti zajedno sa Belivukom, Miljkovićem i još devetoricom pripadnika grupe.

Rešović je uhapšen sredinom oktobra, kao i Dejan Mihajlović koji se sumnjiči za saizvršilaštvo u ubistvu Zdravka Radojevića, koje je već obuhvaćeno optužnicom protiv ove grupe.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija