• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

15.11.2021

09:35

IZ PROVODA U SMRT! Poginuli brat (14) i sestra (22), autom sleteli u kanal i utopili se!

Informer DN

Vesti

IZ PROVODA U SMRT! Poginuli brat (14) i sestra (22), autom sleteli u kanal i utopili se!

Podeli vest

* Strahinja S. (14) i njegova sestra od tetke Lolita Zdravković (22) nastradali su u udesu kada su kod naselja Vrbovsko autom sleteli s puta i upali u kanal pun vode * Zbog siline udarca oni su izgubili svest i udavili se u vodi

 

Strahinja S. (14) i njegova sestra od tetke Lolita Zdravković (22) poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kada su u subotu kod naselja Vrbovsko u blizini Beograda kolima sleteli u kanal pun vode. Oni su zbog siline udarca izgubili svest i udavili se u tom kanalu dubokom svega nekoliko metara.

Kako je naveo naš izvor iz istrage, Lolita i njen brat Strahinja bili su na žurci kod njenog dečka Slobodana V. (32) u Zemunu, o čemu svedoči i poslednja slika koju je postavila na Instagram.

Iz provoda u smrt

- Nakon provoda, Slobodan je rekao da će svojom "opel zafirom" odvesti Strahinju kući u selo Glogonj kod Opova. Osim Slobodana i Strahinje, u auto su ušle Lolita i još jedna devojka. Vozili su se i šalili, a u jednom trenutku su odlučili da stanu kraj puta i još malo popričaju - kaže naš izvor iz istrage i dodaje:

Foto: Informer DN

ZAJEDNO U SMRT Lolita Zdravković i njen brat Strahinja S.

- Nedugo zatim, Lolita, koja je imala vozačku dozvolu, zamolila je Slobodana da joj da automobil kako bi se malo provozala sa bratom, sa kojim je nasamo nešto htela da popriča.

Tuga

Stefanova majka Danijela pokušavala je telefonom da dobije sina, a rano ujutru nam je policija saopštila da je poginuo

Rođak

Kako je ispričao Informerov sagovornik, Lolita je samo nekoliko kilometara dalje, zbog guste magle i neprilagođene brzine, u krivini izgubila kontrolu nad "opel zafirom".

- Auto je izleteo s puta, prešao preko livade i upao u kanal pun vode. Od siline udarca Lolita i Stefan su izgubili svest i udavili se u vodi - rekao je on.

Pošto se Lolita i Strahinja duže vreme nisu vraćali, Slobodan i njegova prijateljica su počeli da traže brata i sestru.

Foto: Informer DN

POSLEDNJA SLIKA Lolita objavila sliku piva na Instagramu i napisala: "Pa da krenemo"

- Posle kraće neuspešne potrage, koju je otežavala gusta magla, zabrinuti Slobodan je pozvao policiju i prijavio nestanak Lolite i Strahinje. Patrole su odmah počele da češljaju teren i u kanalu nedaleko od mesta Vrbovsko pronašle automobil, koji je gotovo ceo bio pod vodom. Kada je vozilo izvučeno iz jarka, u njemu su otkrivena tela brata i sestre - rekao je Informerov sagovornik.

Prema rečima očevidaca, prizor je bio užasan, naročito kada su iz vozila izneta tela nastradalih.

- Bili su naduveni i modri od hladne vode. Lekari Hitne pomoći konstatovali su smrt i njihova tela su poslata na obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Trebalo bi takođe da se utvrdi da li su nastradali imali i alkohol u krvi - kaže izvor iz istrage.

Renovirali stan

Reporteri Informera juče su pričali sa rođakom nastradalog tinejdžera, koji je rekao da je Stefanova majka Danijela kobne večeri u više navrata telefonom zvala sina.

- Mobilni mu je bio isključen. Danijela se zabrinula i nije oka sklopila te noći, a rano ujutru policija je saopštila šta se dogodilo. Ne mogu da vam opišem koliko suza smo prolili od tada. Svi smo na lekovima, a pogotovo Danijela - kazao je rođak.

Foto: Informer DN

UVIĐAJ Vatrogasci izvukli vozilo iz vode iz kog su ispala tela Lolite i Strahinje

On je ispričao da je Stefan sa porodicom došao u Glogonj na nekoliko dana pošto im se renovira stan na Dorćolu.

- Strahinja nije pravio nikakve probleme, a izuzetno je bio vezan za sestru Lolitu. Ona ga je stalno vodila sa sobom i tako je bilo i te noći. Majci je obećao da će se vratiti do jedan sat, ali eto šta se dogodilo - kaže isti rođak. 

Majka dečaka: Sahranićemo ih zajedno

Strahinjina majka Danijela jedva je smogla snage da preko telefona kaže nekoliko reči o tragediji.

- Teško nam je svima pala ova tragedija. Kako mogu da se osećam kad sam izgubila sina. Utučena sam, teško mi je. Ne želim da govorim o samoj nesreći jer me sve to previše boli. Verovatno ćemo ih sahraniti zajedno u istoj grobnici na groblju u Dobanovcima - rekla je nesrećna Danijela.

Prijatelji se opraštaju na Instagramu

Nakon nesreće, Instagram profil Lolite Zdravković preplavljen je oproštajnim porukama njenih prijatelja:

"Mila moja lepotice, počivaj u miru, anđeli će biti sa tobom gore", "Živim za tebe i brata, držite se zajedno na nebu", "Smejale smo se i plakale zajedno. Falićeš mi mnogo. Molim se za vas", samo su neke od poruka na Instagramu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija