• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

18.11.2021

10:38

PRIPADNIKE BELIVUKOVOG KLANA DOVODE NA SASLUŠANJE! Danas u Tužilaštvu četvorica "vojnika", evo kada su na redu VELJA I MARKO

Vesti

PRIPADNIKE BELIVUKOVOG KLANA DOVODE NA SASLUŠANJE! Danas u Tužilaštvu četvorica "vojnika", evo kada su na redu VELJA I MARKO

Podeli vest

Pripadnici klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića biće saslušani danas u Tužilaštvu za organizovani kriminal o ubistvu Nikole Mitića iz Beograda, koje se ovoj kriminalnoj grupi, takođe, stavlja na teret. Kako saznajemo, danas će biti saslušani Vladimir Grek (36), Srđan Lalić (35), Miloš Budimir (36) i Dejan Tešić (38)

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja i njegova desna ruka i najbliži saradnik Marko Miljković, zvani Mare Mesar, biće saslušani 1. decembra, saznaje "Blic".

Pored navedenih, za ubistvo Mitića tužilaštvo tereti i Bojana Hrvatina i Vlada Draganića.

Krivičnom prijavom obuhvaćen je i Senad Rešović, koji je uhapšen pre oko mesec dana i on je već saslušan o Mitićevom ubistvu.

- Otmica i ubistvo Nikole Mitića nisu obuhvaćeni optužnicom koja je već podignuta protiv ovog klana. Ubistvo Mitića je još u fazi istrage, dok se početak suđenja za likvidacije Aleksandra Gligorijevića, Lazara Vukićevića, Milana Ljepoje, Gorana Veličkovića i Zdravka Radojevića očekuje uskoro - objasnio je ranije izvor lista.

Otet na Dedinju, odveden do Humske, pa u Ritopek

Mitić je, podsetimo, otet 10. avgusta 2020. na Dedinju, u blizini Ambasade SAD. Kako se sumnja, preprečili su mu put, uvukli ga u automobil i tukli sve do stadiona Partizana u Humskoj ulici, a potom ga odvezli u vikendicu u Ritopeku, gde su ga, kao i ostale žrtve, brutalno mučili, ubili, a potom njegove samlevene ostatke bacili u Dunav.

- Mitić je, kao i pripadnici Belivukove grupe, koristio aplikaciju Skaj. Kada su ga oteli, kako se sumnja, tražili su mu šifru i našli prepisku s Lazarom Vukićevićem. Belivuk i Miljković, kako se navodi u naredbi za sprovođenje istrage, preko Skaja su ostalim članovima grupe davali naloge i zadatke kako da muče Mitića. Navodno, prvo su mu odsekli prst na nozi, zatim ga davili, a potom zaklali i samleli - objašnjava izvor iz istrage.

Mitićevu "hondu", u kojoj je bio kada su ga presreli, odvezli su na Košutnjak.

- Prijavom je obuhvaćen i Bojan Hrvatin, koji je sklopio nagodbu o svedočenju s tužilaštvom i odlučio da progovori o svim zločinima klana. On je već govorio u ubistvu Mitića - dodaje on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija