• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.11.2021

07:55

FILMSKA OTMICA NA DEDINJU OKONČANA BRUTALNOM SMRĆU Ovo je zločin o kojem Veljina ekipa ćuti kao zalivena

Vesti

FILMSKA OTMICA NA DEDINJU OKONČANA BRUTALNOM SMRĆU Ovo je zločin o kojem Veljina ekipa ćuti kao zalivena

Podeli vest

Četvorica pripadnika zloglasne bande Veljka Belivuka, koji su osumnjičeni za učešće u ubistvu Nikole Mitića (33) u avgustu prošle godine u Beogradu, su se na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal branili ćutanjem.

Iz pritvora su pred tužioca dovedeni Miloš Budimir (36), Vladimir Grek (36), Srđan Lalić (35) i Dejan Tešić (38). Svi su kratko negirali krivicu za ovaj zločin, a potom su odbili da se dalje izjašnjavaju.


Uskoro suđenje

Za ubistvo Mitića se, osim četvorice koji su juče saslušani, terete i Belivuk, Marko Miljković i Vlade Draganić, ali oni će biti saslušani 1. decembra.


Krivičnom prijavom za ubistvo Mitića obuhvaćen je i nedavno uhapšeni Senad Rešović, koji se ranije takođe branio ćutanjem. Što se tiče Bojana Hrvatina, on je odlučio da progovori i prizna sva krivična dela Belivukovog klana u zamenu za blažu kaznu. Hrvatin je o ubistvu Mitića već govorio pred istražnim organima i na osnovu njegovog svedočenja je najvećim delom i rasvetljen ovaj zločin.


Inače, otmica i egzekucija Mitića ne nalaze se na već potvrđenoj optužnici po kojoj se 30 pripadnika Veljine bande tereti za svirepe likvidacije Aleksandra Gligorijevića, Lazara Vukićevića, Milana Ljepoje, Gorana Veličkovića i Zdravka Radojevića. Uskoro bi trebalo da im počne suđenje, a osim za ubistva, terete se i za trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje oružja, otmice i jedno silovanje.

Foto: Fotoilustracija/eStock/Tanjug/Informer

Velja Nevolja i Marko Miljković


Mitić je, podsetimo, kidnapovan 10. avgusta prošle godine na Dedinju, u blizini Ambasade SAD. Osumnjičeni su mu preprečili put, uvukli ga u automobil i tukli sve do stadiona Partizana u Humskoj ulici, a potom ga odvezli u štek-kuću u Ritopeku, gde su ga, kao i ostale žrtve, brutalno mučili i ubili, a potom njegove samlevene ostatke bacili u Dunav.


Veruje se da je Mitić ubijen zbog toga što je bio blizak prijatelj s Lazarom Vukićevićem, pripadnikom "škaljarskog klana", koji je godinama u ratu sa "kavčanima", dok su Belivuk i njegovi koljači počinili seriju zločina upravo za račun "kavačkog klana". Kada su oteli Mitića, tražili su mu šifru za šifrovanu aplikaciju "Skaj" na telefonu i našli mu prepisku sa Lazarom.

Odsekli mu prst

Kako se navodi u naredbi za sprovođenje istrage, Belivuk i Miljković su preko "Skaja" ostalim članovima grupe davali naloge i zadatke kako da muče Mitića. Navodno, u kući u Ritopeku su mu prvo odsekli prst na nozi, zatim su ga davili, pa zaklali i samleli u mašini za industrijsko mlevenje mesa, a onda su ostatke tela spakovali u džakove i bacili u reku.
Mitićevu "hondu", u kojoj je bio kada su ga presreli, odvezli su na Košutnjak. 


Istraga za još pet ubistava

Tužilaštvo za organizovani kriminal trenutno vodi predistražni postupak protiv Belivukovog klana i za ubistva Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, koji su izrešetani u Atini 19. januara prošle godine. Sumnja se da su ova dvojica visokopozicioniranih "škaljaraca" ubijeni po nalogu Radoja Zvicera, odbeglog šefa "kavčana".
Istovremeno, protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Nebojše Jankovića istragu je pokrenula i Crna Gora zbog sumnje da su učestvovali u još tri ubistva na teritoriji te zemlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija