• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.11.2021

10:54

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV "BOGINJE LAŽNIH USANA"! Olgica Lončar vršila estetske zahteve BEZ DOZVOLE I LICENCE!

Informer DN

Vesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV "BOGINJE LAŽNIH USANA"! Olgica Lončar vršila estetske zahteve BEZ DOZVOLE I LICENCE!

Podeli vest

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv doktorke Olgice Lončar (47)

 

Olgica Lončar, u javnosti poznata kao "boginja lažnih usana", sumnjiči se da je vršila estetske zahvate za koje nije imala dozvolu, niti odgovarajuću licencu.

Podsetimo, kako je Informer već pisao, Olgica Lončar, u javnosti poznata i kao "Boginja lažnih usana", osumnjičena je da je izvršila krivično delo Nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo, kao i Neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću i zbog toga joj potencijalno preti kazna zatvora. Naime, za prvo navedeno delo zaprećena je kazna od novčane do tri godine zatvora, a za drugo se takođe može dobiti novčana kazna ili do dve godine robije.

U junu ove godine klijenti su podneli krivičnu prijavu protiv Olgice Lončar i njeno dvoje saradnika iz salona zbog nestručnog izvođenja zahvata za koje, kako se sumnja, nisu imali kvalifikacije. Kao rezultat njihovog rada ljudima su ostajale užasne posledice, dok je pojedinima i narušeno zdravlje.

Foto: Informer

Ona je, kako se sumnja, bez ikakve diplome medicinskog ili stomatološkog fakulteta obavljala medicinske zahvate nad ženama koje su se dolazile na tretmane hujaluronom u njen salon na Novom Beogradu. Navodno, iako nije upisana u registar lekarske komore, Lončareva je putem instagrama nudila usluge izbeljivanja zuba, ruskih usana, tretmana hujaluronom.

U krivičnoj prijavi protiv nje se navodi da je menjala adresu salona kako bi izbegla kontrolu inspekcija, a upitno je i na koji način je nabavljala botoks, hujaluron jer "ovlašćeni distrubuteri vrše isporuku ovih preparata samo nakon dozvole inspekcije Ministarstva zdravlja".

Foto: Informer

Olgica Lončar

Jedna od oštećenih žena je ispričala da joj je u Olgičinom salonu u usne umesto hijalurona ubrizgan botoks, čime su joj usta unakažena, a koji se ne razgrađuje već se može samo ukloniti hirurškim putem. Da u usnama nema hijaluron nego silikon saznala je kada je nakon godinu dana otišla kod doktorka kako bi uradila hijaluronidazu, za sve to vreme usne su joj bile natečene, a stvorile su se i grudvice u njima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija