• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T.I.

25.11.2021

07:09

OČUH I PASTORAK OPTUŽENI ZA LIKVIDACIJU Lazar priznao zločin i na sudu insistirao na JEDNOJ STVARI

Vesti

OČUH I PASTORAK OPTUŽENI ZA LIKVIDACIJU Lazar priznao zločin i na sudu insistirao na JEDNOJ STVARI

Podeli vest

Lazar Tejić (23) priznao je juče pred Višim sudom u Beogradu da je ubio Bojana Mirkovića (34) 12. novembra 2020. u podzemnoj garaži zgrade u novobeogradskom naselju Belvil.

Tejić je izričito naglasio da je ubistvo osmislio i izvršio sam i da ostali optuženi, njih četvorica, nemaju nikakve veze sa tim zločinom.

U detaljnoj odbrani, na početku suđenja u Višem sudu, Tejić je kazao da je likvidirao Mirkovića jer je "počeo da ga se plaši".

Prodavao drogu
- Upoznao sam Bojana u jednoj kafani, gde je radio kao obezbeđenje, kada sam 29. novembra 2019. izašao sa odsluženja zatvorske kazne. Od njega sam kupio kokain radi preprodaje i počeo da radim za njega. Kako su se količine povećavale, nisam mogao da ispratim tempo prodaje koji mi je nametnuo, zbog čega se ljutio na mene - ispričao je optuženi Tejić.


Jednom prilikom, kako je dodao, Mirković mu je "nalupao šamare i pretio mu da će mu polomiti i ruke i noge":
- Bio sam uplašen i navučen na kokain, pa sam odlučio da ga ubijem. Sam sam nabavio GPS uređaj za praćenje, dva pištolja i telefon od jedne osobe koju ne želim da imenujem, i rešio da ga likvidiram u garaži u Belvilu, kad nema nikoga u okolini. Pratio sam ga uz pomoć GPS aplikacije, a moj telefon sam ostavio u Batajnici, da zavaram trag.

Foto: informer

Mirković ubijen dok se vraćao iz prodavnice


Na dan ubistva, kako je Tejić ispričao, u Bloku 62 najpre je uzeo električni bicikl, pa njime otišao do Batajnice.
- Tog dana oko 12 ili 13 sati kružio sam oko garaže Belvila i pratio kretanje Mirkovića. Ušao sam za njim u garažu i ubio ga, pa se otarasio pištolja, bicikla i GPS uređaja. Nakon toga, organizovao sam sebi bekstvo u BiH, ali u tome nisam uspeo jer sam uhapšen u Loznici - ispričao je Tejić.


Što se tiče ostalih optuženih, svi su negirali krivicu. Među njima je Tejićev očuh Bojan Kovačević (38), kao i Ivan Nikčević (40) iz Nikšića, koji je prema optužnici nabavio GPS uređaj. Cetinjani Dušan Kokoruž (33) i Filip Ivanović (30), koji su optuženi da su Tejiću pomogli u bekstvu, takođe su negirali bilo kakvu povezanost sa zločinom.


Inače, svi optuženi su uhapšeni desetak dana posle ubistva Mirkovića i od tada se nalaze u pritvoru. Tokom istrage utvrđeno je da su oni intenzivno pratili žrtvu od početka novembra prošle godine, i to pomoću GPS lokatora koji su postavili ispod Bojanovog automobila, te da ga je Tejić ubio sa osam hitaca.

Dobili po 5.000 evra

Tejić je pobegao posle zločina električnim biciklom, a identifikovan je na osnovu nadzornih kamera koje su ga snimile tokom bekstva na putu ka Jakovu, gde su ga čekali saučesnici. Upravo u tom naselju kasnije je nađen bicikl, kao i dva pištolja u kanalu pored Save. Tejić je uhapšen 23. novembra kod Loznice sa lažnim dokumentima, pri pokušaju da pobegne u BiH.
U tome mu je, prema optužnici, pomogao Filip Ivanović, koji je odranije poznat policiji. Nikčević i ubijeni Mirković ranije su se intenzivno družili, dok između njih nije izbio neki konflikt. Što se Kovačevića tiče, on je navodno vrbovao Lazara Tejića da likvidira Mirkovića.
Prema optužnici, svi oni su za ovo ubistvo isplaćeni sa po 5.000 evra i izvesnom količinom kokaina. 


Ubijeni bio blizak 'škaljarskom klanu'

Ubijeni Bojan Mirković se, inače, dovodio u vezu sa crnogorskim "škaljarskim klanom", ali i sa Aleksandrom Šarcem (35), koji je izrešetan 17. oktobra 2020. u Tržnom centru "Ušće" na Novom Beogradu. Sumnja se da iza Šarčeve likvidacije stoji klan Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, koji je radio za suprotstavljeni "kavački klan". Navodno su Mirković i Šarac ranije zajedno nabavljali vozila za likvidacije za račun "škaljaraca" i bavili se logistikom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija