• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

27.11.2021

13:13

MOJ ZADATAK JE BIO DA IM "SPRŽIM" TELEFONE! Gejmer otkrio nove tajne Veljinog klana, ovako su čuvali JEZIVE SLIKE

Vesti

MOJ ZADATAK JE BIO DA IM "SPRŽIM" TELEFONE! Gejmer otkrio nove tajne Veljinog klana, ovako su čuvali JEZIVE SLIKE

Podeli vest

Svedok I. K. otkrio da je posle hapšenja Velje Nevolje i ostalih članova bande izbrisao sve sadržaje sa Skaja iz njihovih telefona. Međutim, francuske službe su prepiske i slike klanja sa Skaja skinule sa servera i prosledile našem MUP

Gejmer I. K. nabavio je šifrovane telefone Skaj za zloglasnu mafijašku bandu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića Mesara, što je i sam priznao 19. maja u Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK). Ovaj gejmer je kazao i da je posle hapšenja Velje Nevolje i njegovih mafijaša 4. februara izbrisao sve prepiske i slike klanja i kasapljenja sa Skaja iz njihovih telefona. Međutim, francuske bezbednosne službe su sav taj materijal sa Skaja skinule sa glavnog servera i prosledile našoj policiji.

Firma u Humskoj
 

Svedok I. K. je, inače, bio i poslovni partner Veljinog bliskog saradnika Srđana Lalića, sa kojim je registrovao sportsko udruženje "PFK ESPORTS", čija adresa je, prema Agenciji za privredne registre, upravo na stadionu Partizana u Humskoj 1, gde su Belivukovi mafijaši iz redova navijačke grupe "Principi" imali svoj "bunker".

U svom iskazu u Tužilaštvu I. K. je otkrio kako su vojnici Velje Nevolje nabavili od njega Skaj telefone, ali i kako su podaci sa telefona Belivuka i Miljkovića nestali, nakon što su uhapšeni u februaru. Na osnovu njegovog svedočenja, upravo je najvećim delom i rasvetljena interna komunikacija klana preko aplikacije Skaj.

- Preko Srđana Lalića sam se upoznao sa Veljkom i Markom, kojima sam ponudio da im prodam Skaj telefone, što su oni prihvatili. Telefone sam im ostavljao u restoranu "Nišava", a oni meni na istom mestu novac. Moj deo posla je bio da od običnog telefona napravim Skaj i za svakog posebno obezbedim niknejmove (nadimke), te da ugasim te naloge i "spržim" telefone ako se nekome nešto desi - istakao je I. K.

Razmena u restoranu

Skaj telefone sam im ostavljao u restoranu "Nišava", a oni meni na istom mestu novac
Svedok I. K.

Svedok je naveo da je nadimak Veljka Belivuka bio "Soprano", Miljkovićev je bio "Kratos", a Srđanov je bio "Beri":
 

- Njihove nadimke sam saznao kad su mi naručivali telefone. Tokom komunikacije uglavnom su mi slali tekstualne poruke, glasovne poruke mi niko od njih nije slao. I sam sam imao Skaj i koristio nadimak "Grin", kao "zeleno" na engleskom jeziku.


Kada je I. K. preko medija saznao da su 4. februara uhapšeni Bellivuk i 29 njegovih mafijaša, pogasio je njihove Skaj naloge i telefone vratio na fabrička podešavanja, odnosno, izbrisao je iz njih sve sadržaje. I. K. je zatim nastavio da koristi svoj Skaj telefon, ali je Skaj platforma ugašena između 17. i 19. marta, kada je od operatera dobio poruku da će se server ugasiti.

Iako je ovaj svedok pre gašenja servera uništio većinu materijalnih dokaza sa telefona Belivuka, Miljkovića i Lalića, ipak je akcijom francuskih službi i policije deo materijala sa servera Skaja skinut i prosleđen srpskim pravosudnim organima. Upravo na osnovu tih dokaza, prepiske i eksplicitnih snimaka ubistava, u najvećoj meri su rekonstruisani jezivi zločini koje su počinili Velja i njegovi koljači.

Foto: Insajder/Marko Đoković

 
Aplikacija do 2.200 evra
 

Na tim snimcima su zabeležena svirepa mučenja i egzekucije šestorice žrtava koje su umirale u najstrašnijim mukama u takozvanoj klanici u okviru kuće u Ritopeku. Tako je dokazano da su na brutalan i svirep način namamili, oteli i ubili Milana Ljepoju, Zdravka Radojevića, Gorana Veličkovića, Lazara Vukićevića, Aleksandra Gligorijevića i Nikolu Mitića.

Podsetimo, prilikom privođenja Veljine bande, policija je, između ostalog, oduzela od njih čak 44 šifrovana telefona sa aplikacijom Skaj, koja inače košta od 600 do 2.200 evra po telefonu, u zavisnosti da li se licenca uzima na tri meseca, šest meseci ili godinu dana. 

Osnovao im klub za video-igre

Svedok I. K. rekao je da je Belivuka i Miljkovića prvi put video na stadionu Partizana kada je došao povodom pokretanja kluba "I-Sports", odnosno, elektronskog sporta koji se bavi takmičenjem u video-igrama:

- Razgovarao sam o tome najviše sa Lalićem, jer ostali uglavnom nisu bili upoznati sa tom materijom i nemaju pojma o elektronskim sportovima. Imao sam minimalne kontakte sa Belivukom i Miljkovićem po tom pitanju. Njih je zanimalo samo u kom pravcu će to ići i koje će igrice da se igraju. Objasnio sam im da će se gejmeri takmičiti u igricama "Lig ov ledžends" i "Kaunter strajk" i da ću na treće mesto verovatno ubaciti još neku igricu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milankukic

pre 2 godine

neznam dali je taj sad zašticeni svedok po mom mišljenju on bi trebao da bude glavni osunjeceni jer je hteo dda izbriše sva zlodela i za njega najstrožija kazna

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija