• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/rešetka.rs

27.11.2021

15:16

SNIMAK ZLOSTAVLJANJA DECE UZBURKAO DUHOVE! Advokat osumnjičene tvrdi da je fiktivan, za suprotnu stranu ON JE KLJUČNI DOKAZ/VIDEO/

printscreen

Vesti

SNIMAK ZLOSTAVLJANJA DECE UZBURKAO DUHOVE! Advokat osumnjičene tvrdi da je fiktivan, za suprotnu stranu ON JE KLJUČNI DOKAZ/VIDEO/

Podeli vest

Snimak nasilja nad decom u Leskovcu je samo vrh ledenog brega. Ono se dešava, a samo mali broj slučajeva dospe do javnosti, nažalost i do nadležnih organa policije i sudova

Ovo je gostujući u Jutarnjem program TV Prva izjavio advokat oca čija su deca trpela nasilje Andrija Krasić.

“Ja apelujem na sve komšije, sve ljude, da prijavljuju takve slučajeve ako znaju za njih, jer su posledice ogromne i štetne za sve koji su žrtve nasilja. Manje je bitno kako je snimak došao do javnosti, ali da njega nije bilo, ko zna kako bi reagovala policija ili centar za socijalni rad. Bilo bi možda rečeno da nema dokaza…”, naglasio je Krasić.

Foto: printscreen

Advokat Andrija Krasić i otac zlostavljane dece

Kako je kazao bivši savetnik u Ministarstvu za rad i socijalnu politiku Dragan Vulević u studiju televizije, objavljivanje snimka neće uticati na ishod sudskog procesa, već isključivo to kako će mišljenje imati stručnjaci i profesionalci među nadležnim organima u institucijama sistema.

“Ja apelujem na sve moje kolege u sistemu da ne podležu nikakvim pritiscima javnosti nego da visoko profesionalno i odgovorno rade svoj posao i da im u centru fokusa bude isključivo interes dece”, kazao je.

Advokat majke ne odustaje: Snimak zlostavljanja nije adekvatan dokaz

Dragan Mladenović – Gandi, advokat majke osumnjičene za nasilje nad decom je ponovio da sporni snimak nije adekvatan dokaz na sudu.

“O tome će na kraju odlučiti tužilaštvo jer je faza istrage u toku. A da li će on biti uvršten u dokaze, to je stvar tužilaštva”, istakao je on.

Foto: Resetka.rs

 
Jednom nedeljno će viđati decu, određena alimentacija

Majci koja je brutalno prebila svoju decu biće dozvoljeno da jednom nedeljno viđa svoju decu, odluka je stručnog tima Centra za socijalni rad. Kako je za Rešetku potvrdio otac mališana, ovu odluku je potvrdio Osnovni sud u Leskovcu, a koga je sud imenovao za stalno vršenje roditeljskog prava.

Takođe, određena je i alimetacija koju će majka plaćati za dvoje dece, u iznosima od 9 i 7 hiljada dinara.

Istim rešenjem ukinuta je zabrana prilaska suprugu, ali je ostala na snazi zabrana prilaska svedocima i predškolskoj ustanovi u kojoj deca borave.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija