• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.11.2021

12:32

Forenzičar rešava misteriju otisaka na pištolju kojim je likvidirana porodica Đokić

Informer

Vesti

Forenzičar rešava misteriju otisaka na pištolju kojim je likvidirana porodica Đokić

Podeli vest

Tročlana porodica Đokić ubijena je krajem oktobra, a glavni osumnjičeni za ovaj zločin je njihov rođak Goran Džonić.

Tela Gorana, Gordane i Lidije, koju su prvo ubijeni pa spaljeni, nađena su prekrivena lišćem u selu Moravac. U okolini je nađeno i njihovo zapaljeno vozilo kojim su se kobne večeri vraćali iz posete Goranovoj majci.

Osim Džonića, zbog istrage oko njihove povezanosti sa ubistvom su i K.M. i K.M, poznatijim kao braća Jojke, kao i njegova dvojica sinova. Džonić je na saslušanju rekao da su ga upravo braća Jojke naterala da ubije porodicu Đokić, kako bi se domogli novca, koji je, inače, kasnije pronađen zakopan u dvorištu kuće jednog od sinova osumnjičenih za ubistvo.


Prema najnovijim informacijama, na pištolju kojim je počinjeno ubistvo nađeni su i otisci Džonićevih sinova. Da li ovo znači da su i oni direktno umešani u zločin, objašnjava forenzičar i biolog Dušan Keckarević.


- Ono što je ovde jako bitno je činjenica da se otisci zbog zajedničkih gena koje imaju prvi srodnici ne mogu sa sigurnošću razlučiti, tj. ne možete biti sigurni čiji je to trag. To znači da se oni na osnovu ovih otisaka ne mogu uključiti, ali niti isključiti iz celog slučaja. Ta konstacija ne može se razlučiti je neinkriminišuća, nema tu senzacije. Njihovi tragovi se ne mogu isključiti, ali ni potvrditi. Poenta je da se neko sa sigurnošću asocira sa predmetom  - objasnio je Keckarević, koji je dodao da, iako je u početku ličilo da ima Džonić ima pomagače, sada sve ukazuje da je on ipak sam izvršio ovaj zločin.

Foto: printscreen RTV Pink

Dušan Keckarević


Džonić je tokom iznošenja odbrane imao mnogo nelogičnih izjava, pa se pretpostavlja da će pokušati da se izvadi na neuračunljivost, smatra stručnjak za bezebdnost Gordana Mišev.

- Ono što je ovde sigurno je to da je osumnjičeni mrzeo ubijene, što pokazuje to što ih je nakon ubistva spalio. Njegova odbrana od samog početka bila je nelogična, prvo da je optužio sinove za pomoć, pa onda da je rekao da ipak nisu oni krivi, onda cela priča oko pištolja, da li je umeo da rukuje sa njim ili ne...mnogo je tu stvari u kojima on nije dosledan i sve mi više liči da će da pokuša da se vadi na neuračunljivost i da možda time izbegne zatvorsku kaznu, koja u ovom slučaju može biti i doživotna - rekla je Mišev.

Inače, prvi osumnjičeni za svirepo ubistvo tročlane porodice Đokić nije bio Goran Džonić već njegov sin Stefan. Baš iz tog razloga policija je najpre pretresla njegovu kuću u Moravcu koja je oko kilometar udaljena od one u kojoj mu živi porodica.

Nakon što je u kući pronađena manja suma novca, metal detektorom pretražen je i plac, pa je u korenu jednog drveta otkriveno još 43.000 evra. Međutim, kada je policija dobila informaciju da Stefan retko boravi u svom domu jer je angažovan kao vojnik u Kopnenoj zoni bezbednosti, sumnja je pala na Gorana.

Prethodno je i krivično veće Višeg suda u Nišu odbilo je žalbu na određivanje pritvora i braći Jojke, K.M. i K.M. iz Moravca osumnjičenih za učešće u teškom ubistvu Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i dvadesetpetogodišnje ćerke Lidije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija