• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.12.2021

21:31

UŽAS KOD NIŠA Voz usmrtio čoveka

Vesti

UŽAS KOD NIŠA Voz usmrtio čoveka

Podeli vest

Jedna osoba poginula je večeras na putnom prelazu između Grejača i Trupala, nadomak Niša, kada je pokušala da pešice pređe preko pruge u trenutku dok su polubranici na putnom prelazu bili spušteni.

Pešak je poginuo kada je na njega naletela lokomotiva železničkog prevoznika „AB prevoz“, saopštila je „Infrastruktura železnice Srbije".

Ovaj putni prelaz obezbeđen je polubranicima koji su u trenutku nesreće ispravno radili i bili spušteni, kao i znacima saobraćajne drumske signalizacije, navodi se u saopštenju.

Na mesto nesreće došli su pripadnici MUP-a i Hitne pomoći, a uviđaj je u toku.

Železnički saobraćaj na ovom delu niške pruge trenutno je u prekidu.

„Infrastruktura železnice Srbije“ žali zbog nesreće koja se dogodila i izražava saučešće porodici nastradale osobe, navodi se u saopštenju.

I ovom prilikom „Infrastruktura železnice Srbije“ još jednom upozorava, moli i apeluje da se posebno na putnim prelazima poštuje saobraćajna signalizacija, kako se ovakve tragedije više ne bi događale i kako bi se sačuvali ljudski životi.

 Ovo je druga nesreća na prugama za samo dva dana. Danas je od povreda koje je zadobio u sudaru voza i automobila kod Smedereva preminuo trogodišnji dečak D. A. 

Dete je bilo u kolima sa dedom Z. A. (50) kada je na njih naleteo voz.

- Oko 19.40 časova dogodila se teška saobraćajna nesreća u sudaru voza i putničkog vozila u kojem su bila dva lica, na pružnom prelazu u selu Lugavčina. Pružni prelaz je bez branika, obeležen vertikalnom signalizacijom. Na mestu nesreće obavljen je uviđaj u prisustvu dežurnog zamenika javnog tužioca. U narednom periodu predstoji veštačenje vozila i preduzimanja drugih potrebnih radnji u cilju utvrđivanja tačnog uzroka nesreće - rekli su iz Osnovnog tužilaštva u Smederevu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija