• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Alo

01.12.2021

22:55

NOVI DETALJI ISTRAGE U MORAVCU! Otkriveno koliko je dugo Džonić kovao plan za ubistvo Đokića!

Privatna arhiva

Vesti

NOVI DETALJI ISTRAGE U MORAVCU! Otkriveno koliko je dugo Džonić kovao plan za ubistvo Đokića!

Podeli vest

Goran Dzonić u aprilu mesecu ove godine napravio je prigušivač za pištolj iz koga su ubijeni Đokići, što ukazuje da je zločin planirao najmanje šest meseci, najnovija su saznanja iz istrage

Da podsetimo, bivši vatrogasac uhapšen je zbog sumnje da je ubio svog brata od tetke Gorana Đokića, njegovu suprugu Gordanu i ćerku Lidiju, u noći između 26. i 27. septembra u aleksinačkom selu Moravac.

Uhapšen je tri nedelje kasnije, a osim njemu, lisice na ruke stavljene su i njegovim sinovima Milan i Stefanu, kao i mestanima Moravca Kostadinu i Aleksandru Miloseviću, poznatijim kao braća Jojke.

Majstor

- Dosadašnja istraga pokazala je da je prigušivač koji je korišćen prilikom zločina napravljen još u aprilu mesecu, gotovo šest meseci pre zločina u Moravcu. Navodno, navoj, koji je Džonić tražio od jednog meštanina da mu napravi, bio je izuzetno loše urađen, odnosno, nije baš mogao do kraja da legne na cev pištolja - priča izvor.

- Zbog toga je oružje iz kojeg je pucano na Đokiće moralo da se drži sa dve ruke - zaključuje sagovornik iz istrage.

Foto: printscreen facebook

Goran Džonić

Pred Višim tužilastvom u Nišu ispitan je meštanin Moravca koji je metalostrugar, a navodno je pravio navoj.

- Prva informacija je bila da je on pravio prigušivač, a sada postoji sumnja da je on Džioniću dao alat kojim je on sam izradio navoj - priča sagovornik.

- Čovek je na saslušanju potvrdio da nije znao šta pravi, ali da mu Džonić nije pominjao ni deo za poljoprivrednu mašinu, kako se u početku spekulisalo.

Vestačenje

Podsetimo, u tužilastvo su pre nekoliko dana pristigla veštačenja pištolja, okvira, kao i kutije u kojoj je oružje držano.

- Na pištolju je pronađen DNK trag Lidije Đokić, što znači da je devojka pokušala da se odbrani od svog strica i uhvatila oružje. Medutim, zanimljivo je da su nađeni i tragovi Milana i Stefana Džonića, ali da veštaci nisu mogli da odrede na koji način je njihov biološki materijal završio na oružju - prenosi Alo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dragan

pre 2 godine

ko vodi ovu istragu djeca ili odrasli ljudi...uglavnom mastoviti novinari piskaraju sta im padne na pamet.

Tatoo

pre 2 godine

Ko je ubio Jelenu Marjanović , Olivera Ivanovića i Vladimira Cvijana?

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17