• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

04.12.2021

17:19

Valentina sa mužem i decom došla iz Kanade u Obrenovac, zadesila je TRAGIČNA SUDBINA

printscreen

Vesti

Valentina sa mužem i decom došla iz Kanade u Obrenovac, zadesila je TRAGIČNA SUDBINA

Podeli vest

Policija i vatrogasci pretražuju zgarište kineskog tržnog centra u Obrenovcu, koji je u četvrtak do temelja uništen u požaru, kako bi pronašli prodavačicu Valentinu L. (53).

Nesrećna žena je poslednji put viđena u tržnom centru na radnom mestu, kad je izbio požar, a njena porodica je prijavila nestanak policiji.


Postoji bojazan da je još jedna osoba nestala u zapaljenom tržnom centru.

Kobna rasveta

Prema prvim informacijama iz istrage, kobni požar je najpre buknuo na spratu kineske robne kuće u Ulici Miloša Obrenovića i munjevito se proširio na ceo objekat, u kom je bilo više lokala.
Sumnja se da je požar izazvala novogodišnja rasveta, a vatra je zahvatila i veliku količinu petardi i ostalih pirotehničkih sredstava, pa je Obrenovcem u četvrtak odjekivala serija detonacija. Požar je gasilo 55 vatrogasaca koji su posle desetak sati borbe sa vatrenom stihijom uspeli da ga ugase. Kineski tržni centar je do temelja uništen u stravičnom požaru, dok su okolne zgrade i kuće morale da budu evakuisane jer je postojao rizik od širenja vatrene stihije.

Foto: printscreen

Požar u Obrenovcu


U petak, dan nakon stravičnog požara, počelo je raščišćavanje ruiniranog centra i potraga za telom radnice Valentine L. Njena porodica je u šoku i nisu bili u stanju da pričaju o nesreći.
Valentinine komšije kažu da je ona nedavno počela da radi u kineskoj robnoj kući, koja je u četvrtak izgorela.
- Mislim da je Vanja u toj prodavnici radila u poslednja tri-četiri meseca. Ona i njen muž bili su situirani, ali mi je jednom prilikom ispričala da ne mora da izađe iz kuće i nešto da radi i privređuje - ispričao nam je komšija nestale žene.


Prema njegovim rečima, Valentina je završila Ekonomski fakultet, a sa mužem i troje dece je izvesno vreme živela u Kanadi, ali su se pre 17-18 godina vratili u Obrenovac.
- Muž joj je lekar i radi u Hitnoj pomoći u Ubu, ćerka je završila fakultet, a sinovi studiraju. Fina i dobra porodica... Valentina je bila izuzetna žena i ovo je velika tragedija za njenu porodicu. Sve se nadam da će je ipak naći negde živu, ali... Čuo sam da kada je buknula vatra u tom tržnom centru, u trenutku je njena radnja bila puna dima i svi su pojurili napolje. Ona se verovatno nije snašla u toj gužvi - kaže komšija.


Inače, u Obrenovcu se priča da je još jedna žena nestala u požaru, i njen nestanak je prijavljen policiji, ali još nije sigurno da je ona nastradala u vatrenoj stihiji.

Foto: MUP

 


- Priča se da je ta žena malo pre požara bila u obližnjoj kovid ambulanti, a onda je došla u apoteku u tržni centar, kada je buknuo požar. Navodno, svi su istrčali iz apoteke, ali ona nije - kaže meštanka Obrenovca koja živi preko puta izgorelog tržnog centra.

Ugrožen ceo centar

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković izjavio je da je požar bio toliko veliki da je pretila opasnost da se raširi i na susedne zgrade i kuće.
- Brza reakcija nadležnih, ali i pomoć građana sprečili su da u požaru bude uništen centar naselja. U pitanju je strogi centar, objekti koji su stari više od jednog veka... Situacija je bila kritična. Zahvalan sam svim građanima koji su pomagali vatrogascima. Mnogo ljudi je pomoglo... Od visoke temperature jedna fasada na susednoj zgradi se urušila, tu su vrtić, gimnazija, glavna pošta... - kazao je Čučković.
Kineski trgovci, vlasnici spaljene robne kuće na spratu tržnog centra, nisu želeli da pričaju sa novinarima o požaru.
- To drži naša prijateljica... Poznajemo je jer smo iz istog dela Kine. Vlasnica je u teškom stanju i samo leži i plače - kaže jedan kineski trgovac, koji je priznao da je posle požara dao izjavu policiji. 


Vesić: Uklanja se krov radi uviđaja

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je u petak pomoću mehanizacije počelo skidanje bakarnog krova sa kineskog tržnog centra u Obrenovcu koji je izgoreo u požaru.
- Kada bude uklonjen krov, policajci i vatrogasci će moći da uđu sa gornje strane objekta i da obave uviđaj kako bi utvrdili da li je u požaru bilo žrtava - izjavio je Vesić, i dodao da je u ovoj nesreći šest osoba lakše povređeno:
- Tri nepokretne osobe koje su bile u susednoj zgradi nagutale su se dima i doživele stres, zbog čega su prebačene u bolnicu, kao i dvojica vatrogasaca i jedan radnik komunalnog preduzeća, koji takođe imaju lakše povrede. Nažalost, dve osobe se trenutno vode kao nestale, obe su ženskog pola. Nećemo znati šta se sa njima dogodilo dok se ne završi uviđaj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija