• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.12.2021

20:45

RADNIK BIA UBIO PETORO KOLEGA Ovo je zločin koji je potresao Srbiju - izrešetao ih rafalima iz heklera, a na kraju krvavog pira usledio je šok

Vesti

RADNIK BIA UBIO PETORO KOLEGA Ovo je zločin koji je potresao Srbiju - izrešetao ih rafalima iz heklera, a na kraju krvavog pira usledio je šok

Podeli vest

Jedan od najtežih zločina u Srbiji dogodio se 2003. godine u Nišu, kada je radnik BIA Vladan Rovčanin (43) ubio petoro svojih kolega. 10 godina kasnije, izvršio je samoubistvo vešanjem u zatvoru.

Rovčanin je 30. septembra 2003. godine u zgradi odeljenja BIA za Kosovo i Metohiju u niškom Lutkarskom pozorištu, pucajući iz automatskog oružja, ubio načelnika odeljenja Radoja Novićevića (49), njegovog pomoćnika Momčila Momčilovića (41), operativca Tomislava Dragovića (36) i sekretaricu Anu Radulović (27), a teško ranio Slavišu Derikravića, Radeta Aksića i Nebojšu Vasića, koji je ubrzo umro u niškoj bolnici.

Kako su tada pisali mediji, krvavi pir Rovčanina je počeo u utorak ujutru, tačno u osam časova. Prehodno je ovaj pripadnik BIA došao u ovu zgradu, seo u jednu od kancelarija, gde je, očigledno nervozan, pokušao da ispuši tri cigarete, jednu za drugom.
Pretpostavlja se da je upravo u tim trenucima, posle desetak minuta teškog razmišljanja, doneo odluku da pobije svoje kolege.


Iz svog ormarića, potpuno mirno, uzeo je službeni “hekler” sa tri okvira sa po 30 metaka i upao u kancelariju načelnika odeljenja Radoja Novićevića. Usput je, sa oružjem na gotovs, u kancelariju ugurao sekretaricu Anu Radulović. Nekoliko minuta Rovčanin je razgovarao sa njima, a onda počeo da puca. Ubio ih je oboje, a onda izašao iz kancelarije i ušao u sledeću, kod pomoćnika načelnika Momčila Momčilovića, gde je došlo do nove rasprave i pucnjave. Momčilović je uspeo da skoči na prozor, iako je Rovčanin pucao u njega. Na simsu zgrade uhvatio se za klima-uređaj, ali je Rovčanin prišao prozoru i ponovo pucao. Momčilović je pao na plato i slomio obe noge.


Ubica je potom krenuo ka sledećoj kancelariji, u kojoj je bio Nebojša Vasić, pucao je u njega, a zatim se uputio ka kancelariji gde su bili Rade Aksić i Slaviša Derikravić. Vrata su bila blokirana, pokušao je da provali unutra i, kako nije uspeo, pucao je kroz njih i obojicu ranio.


U tom trenutku, iako ranjen, Aksić je uspeo da skoči na pomahnitalog kolegu, pa mu je čak i preoteo “hekler”, ali je teko ranjen ubrzo pao na pod. To je iskoristio Rovčanin, pa je ponovo dohvatio smrtonosno oružje i uputio se ka prizemlju. Na stepeništu je sreo Tomislava Dragovića i u njega sasuo rafal. Izašao je iz zgrade Biroa BIA-e, prišao ranjenom i povređenom Momčilu Momčiloviću i “overio” ga.


Na zaprepašćenje svih, Rovčanin je prodavcima koji su se nalazili u blizini poručio da se ne plaše, da neće u njih da puca, a zatim se policijskoj interventnoj patroli, koja je na poziv Delikravića i Aksića već stigla ispred zgrade, mirno predao.


U kancelariji Rovčanina pronađeni su torbica sa municijom i okvir za automatsko oružje. Jedan okvir mu je ispao u toku kretanja kroz zgradu i pronađen je na hodniku.
Prema nekim saznanjima, Rovčanin je ispalio čak 90 hitaca iz tri okvira.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nikanor

pre 2 godine

Što ne napišete koji je motiv bio? Šta vas sprečava? Čega se bojite?

Rade

pre 2 godine

Verujem, da nije bilo bez razloga. Ali to nećemo nikada saznati ! ! ! !

sledeća vest

Vesti

Zajedno za Srbiju bez barijera: Biljana Barošević razgovarala sa predstavnicima saveza Udruženja osoba sa invaliditetom o realizaciji zajedničkih aktivnosti
Društvo

Zajedno za Srbiju bez barijera: Biljana Barošević razgovarala sa predstavnicima saveza Udruženja osoba sa invaliditetom o realizaciji zajedničkih aktivnosti

Pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević razgovarala je danas sa predstavnicima saveza Udruženja osoba sa invaliditetom o realizaciji zajedničkih aktivnosti u cilju poboljšanja kvaliteta života osoba sa invaliditetom i njihovih porodica.

05.07.2024

14:11

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija