• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.D.

09.12.2021

07:08

Duća dao braći Simović i Bagziju 30 miliona evra! Te pare nikada nisu pronađene! Lični kurir Dušana Spasojevića o parama "zemunskog klana"

Informer.rs

Vesti

Duća dao braći Simović i Bagziju 30 miliona evra! Te pare nikada nisu pronađene! Lični kurir Dušana Spasojevića o parama "zemunskog klana"

Podeli vest

Dušan Spasojević, vođa "zemunskog klana", dao je 2002. braći Milošu i Aleksandru Simoviću i Dejanu Milenkoviću Bagziju 30 miliona evra na čuvanje! Sav novac bio je spakovan u četiri velike torbe. Najpre su ih Simovići zakopali u dvorištu svoje kuće, ali su sve ubrzo vratili Spasojeviću, jer su se plašili za te pare. Spasojević je zatim torbe pune para dao na čuvanje Bagziju, koji je najpre nešto tog novca potrošio, a ostatku se izgubio svaki trag

Ovo je u ekskluzivnoj ispovesti za Informer otkrio Bojan T., nekadašnji Spasojevićev lični kurir. Prema Bojanovim rečima, Duća, kako su svi zvali Spasojevića, mnogo je cenio Miloša Simovića, a Miloš je, s druge strane, u Spasojevića gledao kao u Boga.

- Nije bilo stvari koju Miloš ne bi uradio za Duću. Jednog dana šef je zvao braću Simović u svoju vilu u Šilerovu i pokazao im četiri velike putne torbe. Rekao im je da je u torbama ukupno 30 miliona evra i da sve to moraju negde da sakriju - rekao je Bojan.

Simovići, kako je kazao naš sagovornik, nisu mogli da se sete nijednog mesta gde bi novac bio na sigurnom osim svog dvorišta.

- Iskopali su rupetinu u dvorištu i tamo ubacili torbe i zatrpali ih zemljom. Međutim, pošto se radilo o tako ogromnom iznosu, dan i noć su, u strahu, naoružani sedeli u kući i čuvali pare. Posle četiri ili pet dana, Milošu Simoviću je pukao film i odlučio je da Dući vrati novac. Sećam se, rekao je Spasojeviću da živi nisu ni on ni njegov brat i da ne može više da podnese teret čuvanja tolikog novca. Duća je prasnuo u smeh, tog smeha se sećam kao da je juče bilo - ispričao je Spasojevićev kurir i dodao:

Foto: Informer.rs

- Duća je zatim pozvao Dejana Milenkovića Bagzija i rekao mu da uzme torbe s novcem i da ih sakrije. Posle sam čuo priče da je Bagzi iz svih svežnjeva izvukao po par novčanica i da je tako uzeo ukupno oko 100.000 evra, ali ne znam da li je to stvarno uradio.

Inače, Bojanove navode je u velikoj meri potvrdio i sam Aleksandar Simović na suđenju u Specijalnom sudu 2007. godine.

- Novac je bio raspoređen u četiri velike torbe. Kada sam video koliko je novca unutra, pretrnuo sam! Miloš i ja smo zakopali novac, ali danima nismo mogli da spavamo. Otišao sam kod Dušana i rekao mu da ne mogu da izdržim toliki teret. Torbe smo otkopali. Deo para sam odneo kod Zorana Vukojevića (ubijeni svedok saradnik, prim. aut), a ostatak je Dušan dao Bagziju. Desetak miliona evra Milenković je držao kod sebe, a ostatak je dao prijateljima na čuvanje... Inače, kad sam mu odneo pare, on je iz svakog svežnja uzeo po nekoliko novčanica i tako Dušana oštetio za oko 100.000 evra - ispričao je Simović.

Podsetimo, "zemunski klan" bio je na vrhuncu moći od 2000. do 2003. Zarađivali su milione na švercu droge, otmicama i krađi vozila. Nakon ubistva premijera Zorana Đinđića, 12. marta 2003, za "zemuncima" je raspisana poternica, pa su Dušan Spasojević i Mile Luković, dve nedelje kasnije, ubijeni u Meljaku tokom razmene vatre sa specijalcima iz SAJ.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 2 godine

Prebrojano:4 torbe Po 80 kg je tacno 30 miliona.

Ko su ubice Harisa Brkića? POGLEDAJTE EKSKLUZIVNU ISPOVEST ličnog kurira vođa "Zemunskog klana"
Društvo

Ko su ubice Harisa Brkića? POGLEDAJTE EKSKLUZIVNU ISPOVEST ličnog kurira vođa "Zemunskog klana"

Košarkaš Partizana Haris Brkić ubijen je 12. decembra 2000. dok je pokušavao da se suprotstavi lopovima koji su mu obijali kola na parkingu ispred hale 'Pionir' u Beogradu! Brkić je kobnog dana nešto ranije završio trening i izašao je iz hale, kada je na parkingu spazio Mirka B. i Čedu Č. kako mu kradu automobil. Pojurio ih je, a ova dvojica su zapucala i ubila ga! Nekoliko godina kasnije Mirko B. je ubijen u obračunu sa policijom, a Čeda je izvršio samoubistvo (pun identitet Brkićevih ubica poznat je redakciji Informera)

08.12.2021

11:10

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija