• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.12.2021

21:41

Evo gde se Dijana Hrkalović uputila čim je izašla iz zatvora

printscreen instagram

Vesti

Evo gde se Dijana Hrkalović uputila čim je izašla iz zatvora

Podeli vest

Bivša sekretarka MUP Dijana Hrkalović puštena je danas iz pritvora, a pravo iz pritvorske jedinice u kojoj je bila sama, otišla je u svoj luksuzni stan na Voždovcu.

Na istom mestu na kojem ju je večeras snimila ekipa Informera, Dijana Hrkalović je uhapšena 15 oktobra.

Posle skoro tri meseca u pritvoru, u kojem je, kako su pisali mediji, bila sama, bivša sekretarka MUP večeras je napustila Centralni zatvor, nakon odluke suda da je pusti da se brani sa slobode u nastavku postupka u kojem se tereti za krivično delo trgovina uticajem u produženom trajanju.

Foto: Informer

Dijana Hrkalović nakon izlaska iz pritvora

Kako se moglo videti na licu mesta, Dijana Hrkalović nakon izlaska iz pritvora nije bila raspoložena za razgovor, već je žurnim koracima i namrštenog lica ušla u zgradu.

U stan u koji se ona večeras uputila policajci su upali sredinom oktobra i, kako su tada preneli mediji, ostali zatečeni onim što su videli.

Tada je u ekstremno luksuznom stanu bivše državne sekretarke MUP-a policija u sefu pronašla oko 50.000 evra.

Foto: printscreen instagram

Dijana Hrkalović

Pretpostavlja se da je bio samo manji deo novca koji bivša državna sekretarka poseduje, a koji joj je koristio za svakodnevne troškove i eventualno "prvu pomoć".

Stan Dijane Hrkalović odiše enormnim bogatstvom u svakom kvadratu. U stanu ima saunu i teretanu a nameštaj je najmoderniji luksuzni italijanski. Na terasi sa koje se vidi ceo Beograd nalazi se i fontana.

Podsetimo, Hrkalović je nešto manje od dva meseca bila u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, od hapšenja 15. oktobra.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je ranije danas sudu optužni predlog protiv Hrkalovićke i tražilo da joj sud produži pritvor po dva nova osnova - zbog postojanja opasnosti od bekstva i uticaja na saučesnike, ali sud taj predlog nije usvojio.

Hrkalovićka se tereti da je izvršila dva krivična dela trgovina uticajem za koje je zaprećena kazna zatvora između jedne i osam godina zatvora.

Sumnjiči se da je uticala na načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao "ubistvo na šinama", za koje je bio optužen, a kasnije pravosnaznzo oslobođen Veljko Belivuk, koji je sada optužen za najbrutalnija krivična dela kao vođa kriminalne grupe "Principi".

Pre 20-ak dana protiv nje je proširena istraga zbog sumnje da je zajedno sa bivšim načelnikom Policijske uprave Novi Sad Miloradom Šušnjićem neovlašćeno prisluškivala bosanskog kriminalca Darka Eleza, koji je nedavno izručen iz Srbije Bosni i Hercegovini zbog niza tamo počinjenih krivičnih dela.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
laky

pre 2 godine

Javlja mi se nešto,biće ona možda i šef BIA .Čekajmo reakcije iz komšiluka.

YF12

pre 2 godine

Znaci ima "keca u rukavu",cim su je pustili da se brani sa slobode!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija