• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

14.12.2021

14:01

DAN POSLE POŽARA NA LIMANU! Stanarima privremeni smeštaj

S. K.

Vesti

DAN POSLE POŽARA NA LIMANU! Stanarima privremeni smeštaj

Podeli vest

Svi stanari iz zgrade u Ulici Jožefa Marčoka, u novosadskom naselju Liman 4, koju je juče zahvatio veliki požar, prenoćili su u hotelu "Vojvodina", a privremeni smeštaj im je obezbedio Grad Novi Sad

Podsetimo da je požar izbio juče, oko 15 sati, a vatra je najpre zahvatila tavan zgrade i prenele sa ne karov, a nakon višečasovne borbe vatrogasci su uspeli da savladaju vatrenu stihiju. Na sreću, svi stanari su na vreme evakuisani i nije bilo stradalih, niti povređenih.

Dva stana su oštećena i materijalna šetta je velika na šestom spratu, a na tom i spratu niže stanovi su puni vode koje se slivala tokom gašenja požara na krovu. Prema onome što su ispričali stanari sa nižih spratova, njihovi stanovi nisu pretrpeli oštećenja. Kako nam je rečeno iz Gradske uprave, ostaćemo u privrmenom smeštaju sve dok se zgrada ne dovede u red - kaže za Informer jedan od stanara zgrade.

Veselin Bojat, direktor Doma zdravlja “Novi Sad”, je uz zahvalnost gradu na obezbeđenom smeštaju za stanare te zgrade, naveo da su u požaru najviše stradali stanovi dve doktorke iz ove ustanove.

Foto: S. K.

Zahvaljujem gradonačelniku Milošu Vučeviću na ponuđenoj pomoći čime je pokazao da je Novi Sad sigurna kuća svima nama i nadam se da ćemo zajedno uspeti da nadoknadimo gubitak vatrenom stihijom. Danas su u požaru bez svega što su u životu stekle ostale dve izuzetne doktorke zaposlene u Domu zdravlja "Novi Sad". One su primer ljudskosti i profesionalnosti, a pogotovo su u prethodne dve godine dale enormni doprinos u borbi protiv Covid 19 i svojim radom spasile brojne naše sugrađane- naveo je  Bojat.

U toku je istraga o mogućem uzroku požara i za sada nema zvaničnih informacija odakle je vatra krenula. Kako smo saznali, na tavnu je većina starnara imala ostave u kojima su ostavljali razne lako zapaljive stvari, što je dopirnelo da se požar razbukti i uništi ceo krov.

Požar je gasilo 38 vatrogasaca  sa 12 vatrogasnih vozila. Pomogle su i gradske službe sa vozilima Čistoće, Vodovoda, DVD Petrovaradina, Transnafte i NIS-a. Moramo voditi računa o načinu skladištenja i načinu korišćenja svih prostorija u jednoj stambenoj zgradi.Treba se obratiti stambenoj zajednici i sve nepotrebne stvari koje se drže u pomoćnim prostorijama treba izneti i na taj način smanjiti požarnu opasnost. Ako je krovna konstrukcija mesto gde se skladišti razni zapaljiv materijal onda je i požarna opasnost velika i to prouzrokuje brzo širenje požara – izjavio je Stojan Milovac, komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Novi Sad .

Zgradu su i danas obezbeđivali vatrogasci i pripadnici policije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda
Politika

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda

U pokušaju da pred grčkim i srpskim narodom i širom evropskom javnošću drsko prikrije inkriminišuće činjenice o eklatantnim prekršajima režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za prijem tzv. Kosova Dora Bakojani je preduzela još jedan sramotan korak, izjavio je danas ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

01.05.2024

18:11

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15